top of page

Kampioenschappen en promoties van M.S.V.'71 door de jaren heen


In het kader van het 50-jarig bestaan van M.S.V.'71 duiken we met enige regelmaat in de geschiedenis van deze jongste voetbalclub uit Maassluis. Deze keer staan de kampioenschappen en promoties uit de afgelopen 50 jaar centraal en in het bijzonder het kampioenschap uit 1997 onder trainer Han van Leeuwen. Daarvan laten we een hier


een film zien met voetbalbeelden en het kampioensfeest.


Acht keer promoveer M.S.V.'71 in haar 50 jarig. Vijf maal als kampioen en 3 keer via een periodetitel en een succesvolle nacompetitie. Han van Leeuwen en Wilco Wapenaar waren beiden 2 keer op deze manier succesvol bij onze club. De overige trainers, die een promotie bij M.S.V.'71 realiseerden waren Rene Pauwels, Eric de Vries, Aart Trees en Eric Tanis / Marlon Mohunlol.


1977: Eerste kampioenschap

In april van het jaar 1977 ging de vlag in top bij de zwart-witten. Het eerste elftal werd onder leiding van trainer Rene Pauwels tegen Radio (ongeslagen) kampioen van de 3e klasse RVB. Leen den Uijl maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

1981: Kampioen 2e klasse RVB

Het jubileumjaar werd extra luister bijgezet door het kampioenschap, dat behaald werd onder leiding van trainer Erik de Vries. De vlag ging in top na de de gewonnen wedstrijd tegen Schiedamse Boys. Daardoor was M.S.V.’71 onbereikbaar geworden voor concurrent Olympus.

1989: Kampioen 1e klasse RVB

In het seizoen 1988/1989 werd het 1e veldvoetbalteam van M.S.V.’71 ongeslagen kampioen in de 1e klasse van de RVB. Het promoveerde daardoor naar de hoofdklasse RVB. Trainer was op dat moment Aart Trees. Het kampioenschap werd behaald in Rotterdam tegen Hillesluis. Het Schiedamse Ursus greep hierdoor net naast de titel.

1997: Kampioen 6e klasse KNVB

In het seizoen 1996/1997 werd M.S.V.’71 afgetekend kampioen van de 6e klasse. Tegenstander Nivo werd in Maassluis met 11-0 opgerold. Het Haagse Tempo had daarmee het nakijken. Han van Leeuwen was trainer en kreeg daarmee zijn revanche voor de degradatie van een jaar eerder

1998: Kampioen 5e klasse KNVB

Het succesvolle team van Han van Leeuwen pakte ook dit seizoen de titel. Dat ging ten koste van Jai Hind. Beide ploegen eindigden gelijk. Een beslissingswedstrijd moest bepalen wie er kampioen werd. Zover kwam het niet. Want Jai Hind werd door de KNVB uit de competitie genomen, omdat zij in de wedstrijd tegen M.S.V.’71 met onrechtmatige spelers was uitgekomen. Daardoor werd M.S.V.’71 kampioen en promoveerde het naar de 4e klasse van de KNVB.

2005: Promotie naar de 3e klasse KNVB

Ook in het seizoen 2004/2005 behaalde M.S.V.’71 de nacompetitie. Wilco Wapenaar was trainer. En wat eerder jaren niet lukte, daar slaagde M.S.V.’71 nu wél. Na Lekkerkerk en Erasmus uitgeschakeld te hebben, moest M.S.V.’71 op neutraal terrein (Hermes DVS in Schiedam) afrekenen met CKC. En dat deed de equipe van trainer Wilco Wapenaar. In een historische wedstrijd kwam M.S.V.’71 terug van een 0-3-achterstand en won uiteindelijk met 4-3! Promotie naar de 3e klasse was een feit.

2010 Promotie naar de 3e klasse KNVB

Onder leiding van Eric Tanis en technisch coördinator Marlon Mohunlol promoveerde M.S.V.’71 in het seizoen 2009/2010 naar de 3e klasse. In de nacompetitie werd achtereenvolgens afgerekend met RAVA/PEC en Siveo ’60. In de finale op het terrein van FC ’s Gravenzande won M.S.V.’71 met 2-1 van Quick Steps en promoveerde daardoor naar de 3e klasse.

2017 Promotie naar de 3e klasse KNVB

Na 3 jaar in de subtop van de 4e klasse gespeeld te hebben keerde M.S.V.'71 in het seizoen 2016/2017 terug naar de 3e klasse. Dat gebeurde onder leiding van de eerder teruggekeerde trainer Wilco Wapenaar. Via de nacompetitie werd uiteindelijk promotie afgedwongen in een bloedstollende thuiswedstrijd tegen Loosduinen.
コメント


bottom of page