top of page

Kinderen uit groep 5 meten hun voetbalkrachten tijdens schoolvoetbal bij M.S.V.’71


Op een zonovergoten woensdagmiddag 5 april was het aan de groepen 5 van de Maassluise basisscholen om voetballend hun krachten te meten. Op het hoofdveld van M.S.V.’71 traden, verdeeld over drie poules (jongens, meisjes en mix), in totaal 17 teams aan.

Na een voetbalfestijn dat ruim drie uur duurde, gingen de volgende teams er met de volgende prijzen vandoor:

De Regenboog overtuigend de sterkste bij de jongens

De Regenboog kwam ongeslagen en met slechts één tegendoelpunt de groepsfase door. Vervolgens werd er zowel in de halve finale, als de finale overtuigend gewonnen. Wederom met slechts één tegendoelpunt. Hierop mocht het jongensteam van De Regenboog zich terecht de winnaar noemen in de jongens-poule.


Het Balkon veroverde na een sterke groepsfase en spannende halve finale, waarin met 3-2 gewonnen werd van Team 2 van De Groene Hoek, uiteindelijk de tweede prijs.


Team 2 van De Groene Hoek kwam ook sterk door de groepsfase, maar moest het in de halve finale nipt afleggen tegen Het Balkon. In de troostfinale wisten zij zich echter te revancheren door met 4-0 te winnen van Startpunt, zodat Team 2 van De Groene Hoek de derde prijs mee naar huis mocht nemen.

De Dijck sleept de eerste prijs binnen na spannend toernooi bij de meisjes

Na de groepsfase kon het nog alle kanten op binnen de meisjespoule. De top 3 had op dat moment allemaal 6 punten en alleen Het Balkon (1e na de groepsfase) had een beduidend beter doelsaldo. In de strijd om de 1e en 2e prijs wist de De Dijck echter de meiden van Het Balkon nipt af te troeven. Met een eindstand van 1-2 ging De Dijck er alsnog met de hoofdprijs vandoor en moest Het Balkon zich tevreden stellen met de 2e prijs. Bij de wedstrijd om de 3e prijs wist De Groene Hoek haar 3e plaats na de groepsfase effectief te verdedigen door met 4-0 van Startpunt te winnen.

KAS gaat er bij de mix-teams wederom vandoor met de hoofdprijs

Evenals bij groep 6, ging de Kardinaal Alfrinkschool er ook bij groep 5 met de hoofdprijs vandoor. De Regenboog eindigde als tweede en Startpunt wist de derde prijs in de wacht te slepen. Hierbij moet overigens wel aangetekend worden dat het team van De Kindertuin bijzonder sterk presteerde. Echter, doordat zij bij de eerste wedstrijd een team hadden dat uitsluitend uit jongens bestond, terwijl zij in de mixed-poule ingeschreven waren, had de wedstrijdleiding tot haar grote spijt geen andere keuze dan dit team uit te sluiten van mededinging naar de prijzen. De Kindertuin ging na de poulefase wel overtuigend aan kop. Gezien de kwaliteiten van dit team zou het erg interessant zijn om hen volgend jaar terug te zien bij het schoolvoetbaltoernooi voor groep 6.

De Fair Play prijs, ter beschikking gesteld door E25 voor het team met de sportiefste spelers, coach en publiek, ging dit keer geheel verdiend naar Team 3 van De Groene Hoek.
Tijdens het schoolvoetbal is er een groot aantal foto’s gemaakt Deze zijn te bekijken te downloaden via de volgende link: https://ap.lc/1talg Mochten er foto’s bijzitten waarvan mensen niet willen dat ze gepubliceerd worden, geef dit dan aan bij onze webmaster Nico van der Lelij (nicovdlelij@gmail.com) en die zorgt er dan voor dat de desbetreffende foto’s van de website verdwijnen

As. woensdag 12 april is het de beurt aan ruim 30 teams uit de groepen 3 en 4 om hun voetbalkunsten te vertonen bij M.S.V.’71

Comments


bottom of page