Knappe winst van M.S.V.'71 tegen concurrent GDA

Lang zag het er naar uit dat de confrontatie tussen GDA en M.S.V.'71 in een gelijkspel zou gaan eindigen. De wedstrijd tussen de nummers 4 en 3 van de ranglijst ging lange tijd gelijk op. Maar het venijn zat hem in de staart, met het bezoekende M.S.V.'71 als winnaar. Uitblinker aan Maassluise kant was Joel Meijnckens (foto), die met een doelpunt en een assist beslissend was. De 2e Maassluise treffer kwam op naam van Christian van der Pol.

Hoofdsponsor: SEGMENT

Voor beide ploegen stond er veel op het spel deze middag. Met een gelijk aantal punten (7) deelden zij de 3e en 4e plaats op de ranglijst met 5 punten achterstand op de beide nog ongeslagen koplopers Quintus en Houtwijk. Puntenverlies zou zowel voor thuisclub GDA als voor het bezoekende M.S.V.'71 moeilijk te verteren zijn. De achterstand op de koplopers zou zo kort in het seizoen al uit kunnen groeien tot 8 punten. Het was dus aanhaken bij de top of voorlopig afhaken.

Afgaande op het spel tijdens een groot deel van de eerste helft hadden de gastheren uit Loosduinen de opdracht het best begrepen. De equipe van Ronald Plaats was duidelijk de bovenliggende partij. Door het scherp druk zetten op het hele veld kwam M.S.V.'71 veelal niet aan voetballen toe. De meeste duels werden beslist in het voordeel van GDA.

Al heel snel leek GDA een bres te slaan in de Maassluise defensie toen Sander van der Ende een voorzet van Samir Ben Omar leek af te ronden. Maar doelman Marnix Louter wist de inzet via een katachtige reflex te pareren. En dat zou niet de enige goede redding zijn deze middag van de M.S.V.'71 keeper, die uitgroeide tot een van de uitblinkers aan Maassluise zijde.

Marnix Louter bleek een uiterst betrouwbare sluitpost

Na 20 minuten kreeg M.S.V.'71 met een tegenslag te maken toen Mohammed Rasuli geblesseerd naar de kant moest. Door het ontbreken (weekendje weg) van de verdedigers Paul Dorsman en Tom Leinweber moest Trainer Paul van Loenen improviseren om dit verlies op te vangen. De rappe Kevin Edmilson Santos, die te laat was en daarom op de bank begon, kwam in de ploeg. Hij nam de plaats in van vleugelspits Jack van der Vlugt, die op zijn beurt linksachter ging spelen.

Toen had M.S.V.'71 zijn enige echte kans in de 1e helft al achter de rug. Joel Meijnckens kopte een vrije trap van Matthijs Jansen vanaf de achterlijn knap terug op Jeremy van Loenen, die net niet helemaal goed uit kwam om af te ronden.

Ondanks het grote veldoverwicht grossierde de gastheren ook niet in heel veel uitgespeelde kansen. Daarvoor sloot de Maassluise defensie te goed. Voor de pauze was GDA twee keer dicht bij de openingstreffer. De eerste keer toen de verder prima spelende Ricardo de Jager de bal in de voeten schoof van Sander van der Ende. Maar toen wist Jasper van Veen nog net redding te brengen. En opslag van rust stond Marnix Louter met een uitstekende redding een doelpunt in de weg.

Na de pauze deed M.S.V.'71 veel meer van zich spreken. Het elftal van Paul van Loenen speelde met veel meer overtuiging dan voor de thee. Het hielp ook dat GDA wat slordiger aan de bal was in dit 2e bedrijf.

Binnen 10 minuten leken de gasten de score te gaan openen toen een vloeiende aanval tussen Kevin Edmilson Santos en Joel Meijnckens door laatstgenoemde panklaar werd gelegd voor Jeremy van Loenen. Maar de Maassluise middenvelder wist geen raad met deze dot van een kans. Het gaf M.S.V.'71 wel het vertrouwen dat er wellicht toch wat te halen viel deze middag. Uitblinker Joel Meijnckens bleek steeds meer een plaag voor de GDA defensie. Eerst wist doelman Allessandro Visser de openingsgoal van Mijnckens nog te voorkomen. Maar twee tellen later was het wel raak. Met nog een half uur op de klok bereikte een geweldige pass van Ricardo de Jager de snelle Joel Meijnckens. Die ontdeed zich knap van zijn tegenstander en schoot nog veel knapper in. (0-1).

M.S.V.'71 kwam in het tweede bedrijf beter voor de dag

Met Sergio van Staalduinen voor Joey Frerichs ging M.S.V.'71 proberen de voorsprong vast te houden en 3 uiterst belangrijke punten binnen te slepen. De equipe van van Loenen trok zich terug op eigen helft en probeerde via de counter gevaarlijk te worden.

Het meeste gevaar ontstond echter voor het doel van Marnix Louter. De thuisploeg probeerde uit alle macht de score een beter aanzien te geven. Inzetten van Sander van der Ende een en Samir Ben Omar misten de nodige precisie of werden onschadelijk gemaakt door Marnix Louter.

Tot 10 minuten voor tijd. Toen strafte de mee opgekomen Justin Schoenmaker slordig uitverdedigen van M.S.V.'71 genadeloos af. Zijn schot was zelfs Marnix Louter te machtig (1-1).

Een gelijkspel leek in de maak. Maar daar dacht M.S.V.'71 toch heel anders over. Want 5 minuten voor tijd won Joel Meijnckens het sprintduel van zijn directe tegenstander, behield het overzicht en gaf de bal vervolgens puntgaaf op de uitstekend mee opgekomen Christian van der Pol. De Maassluise spits schoof de bal koeltjes achter doelman Visser (1-2)..

Daarna was het nog 5 minuten plus blessuretijd billenknijpen voor M.S.V.'71. Met man en macht werd de voorsprong verdedigd. Het eindsignaal van het sportieve duel, dat prima werd geleid door scheidsrechter Glenn Berkleef, wilde maar niet komen. Uiteindelijk bleef de equipe van Paul van Loenen overeind en nam zodoende de uiterst belangrijke 3 punten mee naar Maassluis, GDA met een behoorlijke kater achterlatend.

Met man en macht werd de benauwde 1-2 voorsprong door M.S.V.'71 vastgehouden

Door deze zege staat M.S.V.'71 nu alleen op de 3e plaats op de ranglijst met 5 punten achterstand op Quintus (3-4 winst op Maasdijk) en 3 punten op Houtwijk, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen PGS Vogel.

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs (60 Sergio van Staalduinen), Jasper van Veen, Ricardo de Jager, Mohammed Rasuli (20 Kevin Edmilson Santos), Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen Rick de Jonge, Jack van der Vlugt, Christian van der Pol, Joël Meijnckens.

Aad Cordia maakte een aantal foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link