top of page

Knappe zege van M.S.V.'71 tegen BMT

Een door veel blessures geteisterd M.S.V.'71 won in eigen huis verrassend knap van subtopper BMT (3-1). Rogier Pon (foto) was vandaag basisspeler en maakte een van de 3 Maassluise treffers.

Hoofdsponsor : SEGMENT


Trainer Harry van Kapel, die M.S.V.'71 aan het eind van dit seizoen gaat verlaten, had deze middag te maken met heel veel blessures. Paul Dorsman, Dylan Dijksman, Tom Leinweber, Dennis Veldkamp, Ben Wesselius, Ricardo de Jager en Ayoub el Mahsani konden allemaal niet spelen. Zodoende mochten Rogier Pon, Arman Kus, Danny Suisse en de van een schorsing teruggekeerde Joey Frerichs deze middag hun opwachting maken in de basis opstelling.


Door het gebrek aan verdedigers speelde Jack van der Vlugt  deze middag als linksachter. Hij deed dat uitstekend. "De positie is niet helemaal vreemd voor me" vertelt de aanvoerder desgevraagd. "In de jeugd bij Excelsior'M heb ik daar wel vaker gespeeld en ook in de selectie bij VDL kwam ik op die positie terecht. Maar het is niet mijn ambitie om daar te spelen. Zeker niet op dit niveau. Ik doe dat echt voor de ploeg".


Door de vele mutaties begon de thuisploeg matig aan de wedstrijd. Binnen de minuut had M.S.V.'71 al op achterstand kunnen staan als de bezoekers wat adequater met de (3) opgelegde kansen waren omgegaan. Uiteindelijk redde de prima spelende doelman Wesley van 't Wout zijn ploeg voor een vroege achterstand.


Langzamerhand pakten de gastheren het wat op en kwamen beter in de wedstrijd. In de fase die volgde kreeg M.S.V.'71 in de persoon van Christian van der Pol een paar dotten van kansen. Maar de perfecte assists van o.a. Rogier Pon en Kevin Edmilson Santos waren deze middag niet aan de spits besteed. Slechts een van de vele mogelijkheden rondde van der Pol wel doeltreffend af. Op randje buitenspel mocht hij door van de markante scheidsrechter Marcello Stewart, omspeelde doelman Dogukan Boyla en bracht zijn ploeg op voorsprong (1-0).


Twee tellen later leek M.S.V.'71 zelfs op 2-0 te komen, maar het doelpunt van Jack van der Vlugt werd wegens buitenspel geannuleerd.


Plotseling viel de treffer aan de andere kant. De verder goedfluitende scheidsrechter Stewart floot niet voor een overtreding op Rogier Pon op het middenveld. De razendsnelle linkerspits Melih Baris Ozturk werd gevonden, die perfect aflegde op de mee opgekomen Muhammed Atalar. De technisch bekwame middenvelder liet met een geplaatst schot doelman van 't Wout kansloos. (1-1).

De gelijkmaker van BMT is een feit.

Omdat BMT doelman Boyla nog inzetten van Kevin Edmilson Santos en Jack van der Vlugt onschadelijk had weten te maken gingen de ploegen met een gelijke stand rusten.


Na de pauze leek de thuisploeg al snel weer op voorsprong te komen toen de jonge Arman Kus zijn spits Christian van der Pol een niet te missen kans bood. Maar dat gebeurde wel. Op 2 meter van het lege doel schoot de niet lekker in de wedstrijd zittende van der Pol de bal over.


Daarna namen de Haagse gasten het heft steeds meer in handen en kregen kansen om op voorsprong te komen. Maar de inzet van Muhammed Atalar raakte de paal, de gevaarlijke Melih Baris Ozturk verprutste een dot van een kans en Wesley van 't Wout maakte met een geweldige redding een gevaarlijke vrije trap van Byaram Akyon onschadelijk.


Toen M.S.V.'71 zijn aanvallers Kevin Edmilson Santos en later ook Christian van der Pol geblesseerd naar de kant zag gaan, leek een gelijkspel nog maar het hoogst haalbare voor de ploeg van Kapel. Met Adzine Akachar en Tom Vreugdenhil als vervangers voor de 2 geblesseerde aanvallers en Rick de Jonge voor de jonge moegestreden Arman Kus probeerde M.S.V.'71 zonder verdere kleerscheuren het einde te halen.

Christian van der Pol raakte geblesseerd aan zijn hamstring en moest het veld verlaten.

Maar tot verrassing van velen nam de thuisclub geen genoegen met een gelijkspel. Met aanvoerder Jack van der Vlugt voorin gingen de gastheren nog op zoek naar de overwinning. En dat lukte. Vooral dankzij goudhaantje Rogier Pon. Eerst was hij bij een perfecte steekbal van achteruit zo lastig voor zijn directe tegenstander, dat die de bal achter zijn verbouwereerde eigen doelman schoof. (2-1). En 10 minuten voor tijd schoot Pon zelf prima raak na een vloeiende aanval met Rick de Jonge en Jeremy van Loenen. (3-1).

Rogier Pon schiet zijn ploeg 10 minuten voor tijd in veilige haven.

Daarmee behaalde M.S.V.'71 een niet meer verwachte, maar oh zo belangrijke overwinning op een directe concurrent. Door deze zege nestelen de mannen van Kapel zich weer wat steviger in de subtop.


In het hart van de Maassluise verdediging maakte invaller Danny Suisse deze middag een ijzersterke indruk. Hij speelde voor de vorige week langdurig geblesseerd geraakte Paul Dorsman. Wanneer hoorde Suisse dat hij moest spelen?

"Door mijn werk was ik donderdag niet op de training. De trainer belde me toen wel om te vragen of ik vandaag zou kunnen spelen. Gisteren kreeg ik pas definitief uitsluitsel op mijn werk dat ik er vandaag bij kon zijn. Ik moet nu ook weer gelijk terug. Ik kijk wel terug op een goede wedstrijd. Het begin was nog wel wat moeizaam. Heb vannacht weinig geslapen. En ik kreeg in het begin van de wedstrijd ook nog een kopstoot. In een duel om de bal. Dat was niet opzettelijk. Daarna ging het steeds beter. Verdedigend stond het best goed. Het klikte wel goed met Mo naast me. Uiteindelijk vind ik dat we verdiend gewonnen hebben. Wij hebben veel meer kansen gehad en hebben niet al teveel weggegeven. In de 2e helft hadden we wel een zwakke periode. Toen dreigden we het nog weg te geven. Zeker toen we met 2 geblesseerden te maken kregen. Maar op het juiste moment maakten we snel achter elkaar 2 goals en toen was het wel gespeeld".


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:


Wesley van 't Wout, Joey Frerichs, Mohammed Rasuli,  Danny Suisse, Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen, Arman Kus (64 Rick de Jonge), Matthijs Jansen, Rogier Pon, Christian van der Pol (75 Tom Vreugdenhil), Kevin Edmilson Santos (68 Adzine Akachar)

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page