top of page

M.S.V.'71 : De eerste 10 jaar
1971: Oprichting M.S.V.’71.

Aan de keukentafel van Elly Middelburg werd in 1971 het idee geboren voor de oprichting van een nieuwe sportvereniging in Maassluis. Gerard Wolfs en Jan Middelburg waren de grondleggers. De omni vereniging met voetbal, volleybal, honkbal en tafelvoetbal werd formeel opgericht op 8 maart 1971 en op 16 juli van dat jaar volgde de koninklijke goedkeuring.Het eerste bestuur werd gevormd door Gerard Wolfs, (voorzitter), Cor van Wijk (vicevoorzitter), heer Kuiper (penningmeester), Cor Schoonderwoerd (wedstrijdsecretaris), Jan Middelburg (foto) (jeugdsecretaris en Co van Engelenburg (algemeen bestuurslid).


Er werd gestart met 3 seniorenteams.


Terrein P.J. Troelstraweg

In de eerste jaren speelde M.S.V.'71 zijn wedstrijden op het veld aan de P.J. Troelstraweg. De eerdere thuislocatie van VDL en CKC en later van Unitas'63.

Maar voor er gespeeld kon worden moest er eerst nog de nodige arbeid worden verricht. Onderstaande foto's geven daar een beeld van.
1971: Eerste wedstrijd

De eerste voetbalwedstrijd speelde M.S.V.’71 op 30 april 1971 tegen een elftal van Fotohuset. Een promotiewedstrijd met als doel leden te trekken voor de nieuwe vereniging. De aftrap werd verricht door toenmalig wethouder Koos Smit. Zes M.S.V.’71-spelers, die aan deze wedstrijd deel hadden genomen, waren lid van VDL en hadden niet mogen spelen. De KNVB verbood hen vervolgens de overschrijving naar M.S.V.’71. Verantwoordelijk bestuurder Gerard Wolfs (foto) werd door de bond geschorst.

1973: Stop tafelvoetbal

In 1973 stopt omnivereniging M.S.V.’71 met tafelvoetbal.


1974: Oprichting zaalafdeling


Op verzoek van toenmalig voorzitter Henk Zandbergen, zette Chris Paschold (foto) bij M.S.V.’71 in 1974 de zaalafdeling op. Tot aan zijn dood (1994) bleef Passchold als zaalvoetbalsecretaris verbonden aan M.S.V.’71. Onder zijn bezielende leiding groeide de zaaltak van M.S.V.’71 zowel qua ledental als qua sportieve prestaties tot grote hoogte.Het eerste zaalvoetbal team van M.S.V.'71 uit 1974


1974: Oprichting damesvoetbal

In 1974 startte bij M.S.V.’71 ook een damesteam met voetbal. Dat gebeurde onder leiding van Jan Middelburg. Terwijl de mannen op zondag speelden, deden de vrouwen dat op zaterdag.


Een foto van het bestuur uit 1974 met vlnr Ab Westbroek, Hr Kuiper ???, Co van Engelenburg, Hr Enberts ???, Jan MIddelburg


1976: Eerste paal sportpark Steendijkpolder

In juli van het jaar 1976 wordt de eerste paal geslagen voor het nieuwe sportpark in de Steendijkpolder, de locatie waar M.S.V.’71 nu nog steeds haar wedstrijden speelt.
1976: Vermeend kampioenschap

In mei van het jaar 1976 kreeg M.S.V.’71 van de KNVB het bericht dat men de nacompetitie had gewonnen en daarmee het kampioenschap en promotie naar de 2e klasse (RVB) had behaald. Een dag later bleek de KNVB een fout te hebben gemaakt en werd de beslissing teruggedraaid. Het feest was toen al gevierd.Het elftal uit het seizoen 1976/1977 met staand vlnr

Joop vd Sluis, Rene Pauwels, Jacob Huizing, Jaap Slier, Alex Slier, Fred vd Hoorn, Hans Terbeek, Leen den Uijl

Zittend vlnr

Chris Hesse, Henk van Ruijven, Bert de Jager, Heiko Groenendaal, Hans Dries, Nico van der Lelij, Ed Witt

1977: Eerste wedstrijd op het nieuwe sportpark

In maart van het jaar 1977 speelde M.S.V.’71 haar eerste officiële wedstrijd op het nieuwe sportpark, waarvan de kantine overigens nog niet helemaal klaar was. Tegenstander was het niet meer bestaande Santiago.

1977: Eerste kampioenschap

In april van het jaar 1977 ging de vlag in top bij de zwart-witten. Het eerste elftal werd onder leiding van trainer Rene Pauwels tegen Radio (ongeslagen) kampioen van de 3e klasse RVB. Leen den Uijl maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.


Het eerste kampioenselftal van het 1e elftal van M.S.V.'71 met staand vlnr

Rene Pauwels (trainer) , Hans Dries, Ed Witt, Fred vd Hoorn, Joep vd Burgt, Alex Slier, Hans Terbeek, Nico vd Lelij, Peter de Jong

Zittend vlnr

Frans Niemeijer, Leen den Uijl, Arthus Manz, Heiko Groenendaal, Jacob Huizing, Jan Verbrugge, Henk van Ruijven


1977: Officiële opening nieuwe sportpark

In mei van het jaar 1977 werd het nieuwe sportpark van M.S.V.’71 in de Steendijkpolder officieel geopend door wethouder van Maassluis Koos Smit en Burgemeester van Dijke.Burgemeester van Dijke toont zijn voetbalkunsten op het nieuw geopende sportparkHet C2 elftal uit het seizoen 1977/1978 werd (waarschijnlijk) als eerste kampioen op het nieuwe sportpark

コメント


bottom of page