top of page

Lely schenkt M.S.V.’71 mooie Koe mascotte


Afgelopen zaterdag werd vanwege ons 50 jarige bestaan, in klein comité, een prachtige M.S.V.’71 koe als een fraai cadeau van het Maassluise bedrijf Lely onthuld. De koe heeft een prominente plaats gekregen op het gras naast ons nieuwe kleedkamergebouw.Onze vereniging heeft meerdere linken met de Hollandse bonte koe. En dat zijn niet alleen de zwart/witte kleuren. Allereerst liepen er voor de aanleg van ons sportcomplex koeien van boer van der Sar op onze velden. Later werd de koe ingezet bij de Megaweek met het ludieke spel; ‘schijt je rijk’. Ook stond er vele jaren een grote knuffel koe boven de bar in onze kantine. Deze koe werd ‘Bolli’ genoemd destijds als tegenhanger van de bekende ‘Olli’ olifant uit Blijdorp. Genoeg argumenten dus om de koe te adopteren als onze mascotte. Tenslotte hebben we daar bij MSV meer mee dan met zebra’s, die zwart/wit gestreepte clubs doorgaans genoemd worden.Het idee om de koe te adopteren als clubmascotte borrelde vorig jaar tijdens een wintersport serieus op bij een groep MSV-ers in een koeien ‘après-ski’ stal in Tirol. Hoe leuk zou het zijn als we ‘onze club’ voor de 50e verjaardag een mascotte kunnen geven….. Dit plan werd met veel enthousiasme opgepakt door onze PR en jubileumcommissie.
Zo werd aan het begin van dit jaar; Lely bereid gevonden om een koe mascotte te schenken en daarbij onze club de komende jaren te sponsoren. Een geweldig gebaar van de Lely Groep; wereldwijd producent van robots en datasystemen voor de melkveehouderij. Met het hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van Lely Center-vestigingen voor verkoop en service op maat is Lely actief in meer dan veertig landen en heeft het productievestigingen in onze stad en Pella (Verenigde Staten).

Lely directeur (CEO); Andre van Troost kwam jl. zaterdag samen met zijn dochter naar ons sportcomplex om samen met Kees en Geert van der Sar de unieke M.S.V.’71 koe te onthullen. De zwart/witte voetbal koe werd door de gebroeders van der Sar gedoopt tot, hoe kan het ook anders; Sara! Het is een ludieke knipoog en eerbetoon naar het agrarische verleden van ons sportcomplex. Dit alles staat afgebeeld en beschreven op een informatief bordje met daarop een oude foto van de toenmalige boerderij uit de vorige eeuw.Koe Sara is fraai geschilderd door Sashja van Straaten en bij Autoschade Wildeboer met speciale blanke autolak overgespoten.


Met dank ook aan Marien van Eijmeren voor de verf en Rene den Boer voor het plaatsen van de Koe.


Met een aantal gezellige ‘oude koeien uit de MSV sloot’ verhalen na afloop was het, al met al, een bijzondere middag voor onze club. Eentje die ondanks de regen, zeker niet in het water is gevallen.
Met speciale dank aan de gebroeders van der Sar van de toenmalige boerderij; de nieuwe Kooiwoning en Andre van Troost van Lely.


Op deze website staat ook nog een interessant stuk over de historie van ons sportcomplex, waarin de heren van der Sar een belangrijke rol spelen. Via bijgaande link kunt u dat artikel lezen https://bit.ly/3d76vxK
Het bestuur van M.S.V.’71Comentários


bottom of page