M.S.V.’71 3 – Ariston’80 3 (3-0) 3 – 0

Nadat vorige week de wedstrijd verplaatst moest worden vanwege personele problemen, en vooral vanwege de afwezigheid van de topscorer, mochten we afgelopen zaterdag aantreden tegen Ariston uit Delft. Deze studenten vereniging heeft een aantal eeuwige studenten met langlopende studiebeurzen, èn die spelen allemaal in het derde van Ariston.

Een half uur voor de wedstrijd werd Martin al zenuwachtig en volgden we hem de kleedkamer in om ons om te kleden en een gedegen tactische bespreking te houden. In de kleedkamer zitten vervolgens 11 wijsneuzen die het voetbal hebben uitgevonden, dus u begrijpt, de tactiek was los zand. Ondanks de grote selectie, wisten we ternauwernood 11 man bereid om te beginnen: onze vergeten voetballer (en dus keeper!) Geert was na zijn stage bij het eerste weer terug in de goal, en meteen aanvoerder. Geert houdt van duidelijkheid (zie: https://www.mvv27.nl/vergeten-voetballer-geert-dobbe/), en we hoopten door hem de aanvoerdersband te geven dat hij in het veld ook een keer zijn mond open zou doen. Spoiler: dat is gelukt. De andere 10 spelers, die verder figuranten zijn vergeleken bij Geert, waren: Frank, Scott, Robbert, Herman, Reno, Loek, Martin, Wesley, Dave, en Danny. Op de bank zowaar twee spelers, Ronald en Sunil (iets later), en onder leiding van Jan en grensrechter Henk moest de klus geklaard worden.

Gesterkt door de stijgende lijn in onze resultaten (3 keer verlies, en 1 keer gelijk), gingen wij met goede moed aan de wedstrijd beginnen op veld 2. Na ons mooie resultaat tegen VDL (2-2), mochten wij dit keer dichter bij de kantine spelen. In tegenstelling tot ons gebruikelijke strijdplan, schoten we uit de startblokken, wat meteen in een grote kans resulteerde voor Ariston na een prima pass van Martin.

Loepzuiverse pass van Martin op Wesley.

Gelukkig was Geert attent, en bleef het bij een speldenprik. Gewaarschuwd door deze snelle tegenstoot, gingen wij iets voorzichtiger de aanval zoeken, en dit resulteerde binnen 5 minuten in een mooie aanval die door Dave beheerst werd afgerond: 1-0!

Ons zelfvertrouwen groeide met de minuut, mede gevoed door de zwakke start van onze tegenstander. Met prima combinaties, over alle schijven van het team, wisten we regelmatig in het vijandelijke strafschopgebied te komen. En, 10 minuten na de 1-0, verdubbelde Wesley de score: 2-0!

Met de wetenschap dat een wedstrijd 2 keer 45 minuten duurt, namen we wat gas terug en betrokken Ariston ook in het spel door regelmatig de bal in hun voeten te spelen. Natuurlijk, dit was een tactisch spel van onze kant, want op deze manier creëerden wij meer ruimte achter hun linies. Deze enorme ruimte werd gevuld door de keeper van Ariston, maar hij had niet gerekend op de snelheid van Wesley, die hem simpel omspeelde en van een meter of 40 de bal rustig in het lege doel schoot: 3-0.

Wesley haalt uit voor de 3-0

Een ongekende luxe voor het derde, en deze stand wisten we dan ook vast te houden tot de rust.

Toch nog wat werk voor doeman Geert

Na de rust kwam Ronald in het veld voor Robbert, en werd er wat geschoven met posities. Het spelbeeld werd er niet beter op: wij probeerden simpel te spelen, waarbij wij keer op keer Ariston de bal gaven. Op zich is het shirt van Ariston heel anders dan dat van MSV: rood/blauw gestreept, terwijl wij zwart/witte vlakken, of strepen (Martin??) hebben. Maar, zij deden hetzelfde en daarom werden er bijna geen kansen gecreëerd in de 2e helft, wat voor de neutrale toeschouwer een teken was om bijna de witte zakdoekjes tevoorschijn te halen. In de 60e minuut werd Reno gewisseld en kwam Sunil in de ploeg om het spelbeeld positief te veranderen. Dit laatste lukte niet helemaal, omdat de andere 10 spelers bleven staan. In de 80e minmuut kwam Robbert weer in de ploeg voor Frank, maar ook dit had totaal geen effect op de wedstrijd.

Scheidsrechter Jan vond dat zijn ogen, en die van de toeschouwers, voldoende gepijnigd waren door de aanblik van de 2e helft, en floot uit armoede maar af.

Al met al een prima overwinning, en waarschijnlijk het begin van een mooie reeks overwinningen! De stijgende lijn is ingezet, en het kampioenschap lonkt.