top of page

M.S.V.’71 3 – FC ‘s-Gravenzande 6 2-2 (1-2) 9-3-2024

Met een zacht lente zonnetje werd op het 3de veld van MSV de wedstrijd MSV – 's-Gravenzande afgewerkt. De training op donderdag was een druk bezochte met maar liefst 16 heren die verschenen op de training. De verwachting voor zaterdag waren dus hoog en misschien kon het 3de wel tijdens de wedstrijd door wisselen. Helaas was dit niet het geval en bleken er op zaterdag bij verzamelen maar 14 spelers aanwezig te zijn. Hierdoor kon het 3de niet aan zijn "sterkste" opstelling beginnen die vorige week ook een punt wisten te pakken bij Wilhelmus. Vooral de afwezigheid van Geert werd opgemerkt, want Jan moest nu onder de lat plaats nemen. Dit kon hij makkelijk doen aangezien de F1 deze dag pas om 18:00 uur verreden zou worden. De rest van de elf basis spelers waren Danny, Scott, Herman, Loek, Timo, Bas, Kees, Luuk, Martin en Wesley.


Laatstgenoemde probeerde zo lang mogelijk zichzelf als wissel te benoemen, maar doordat Assad wat later als extra kracht aansloot moest Wesley alsnog in de basis starten. Op de bank zaten dus Assad, Duc en Henk die vlagde had voor de nood ook zijn wedstrijd tenue er onderaan getrokken.

Omdat de gemeente van Maassluis liever niet wil dat het 3de op het 3de veld speelt, hadden zij besloten om de grasmaaier in onderhoud te geven en was het gras zo hoog dat Scott zelfs klaagde dat het kietelde onder zijn oksels. De wedstrijd stond onder leiding van Hans die door de spelers van 's-Gravenzande en later ook door het 3de van MSV "Nijhuis" werd genoemd.

Het spel beeld was zoals veel supporters van MSV gewend zijn: De bal wordt aan de tegenstander gegeven en het 3de zorgt ervoor dat dit zo vaak mogelijk gebeurt. Zodra de bal dan alsnog bij een MSV-er terecht komt wordt deze al snel weer naar de tegenstander gespeeld om te zorgen dat zij hun percentage van balbezit hoog kunnen houden. Dit resulteerde binnen een kwartier spelen dan ook voor de 0-1. In eerste instantie werd het schot nog geblokt, maar de spits van 's-Gravenzande kreeg de bal weer voor zijn voeten en kon hierdoor makkelijk de bal alsnog achter Jan schieten.

MSV probeerde op het hoge gras toch de bal nu naar elkaar over te spelen. Helaas was dit nog niet vaak het geval en ook de uittrappen van Jan waren niet op zijn best. Zelf gaf hij aan dat Duc vrij stond, maar die stond nog in de dugout als wissel waardoor de bal over de zijlijn ging. Het 3de probeerde het over de rechterkant via Danny die op stoom liep en met zijn voorzetten de bal de zestien in te pompen. Hier kwamen meerdere kansen uit, maar deze werden of naast geschoten of bijna in de achtertuinen van de mensen aan de andere kant van Maassluis.

Hier een doelpoging Martin die onderschept wordt

Toch was het een lange bal op Kees die de grabbelende keeper van 's-Gravenzande voorbij speelde en de bal terug legde op de opstomende Luuk die beheerst de bal in het dak van het goal schoot. De 1-1 was een stand die voor een half uur spelen een terechte tussenstand was.'s-Gravenzande probeerde weer de aanval te zoeken en kwam al snel na de 1-1 op een voorsprong. Een voorzet vanaf de zijkant werd slim teruggelegd op de opkomende middenvelder die de bal net langs Jan schoot. 's-Gravenzande proefde hierna dat er meer te halen was en probeerde vaker via de zijkanten op te stomen. Maar dichterbij kwamen ze niet op deze manier. Enkel uit een hoekschop vlak voor rust was 's-Gravenzande nog even gevaarlijk. Maar Jan kon dit keer wel de bal tegenhouden door een katachtige redding tikte hij een kopbal uit de bovenhoek. Uiteraard werd hij direct vergeleken met Geert aangeizen hij nu een nieuwe hoekschop veroorzaakte.

De rust kwam precies op het juiste moment en hier werd ook besloten door Duc om in te grijpen. Hij kwam zelf het veld in voor Loek. Kees werd eruit gehaald voor Assad. Met 2 frisse spelers ging MSV nu weer opzoek naar de gelijkmaker.

Diverse kansen werden ook nu door het 3de goed om zeep geholpen. In de omschakeling was het 's-Gravenzande die ook dicht bij de goals kwam, maar hier stond dan Jan goed op zijn post om de 2de helft zijn doel schoon te houden. Hoewel Duc en Scott daar anders over dachten. Eerstgenoemde probeerde een terugspeelbal te geven op Scott of Jan. Voor Scott was hij namelijk te hard en voor Jan te zacht. De spits van 's-Gravenzande kon de bal oppakken en Jan voorbij spelen, zijn schot ging richting goal, maar Scott probeerde met een uiterste sliding de bal zelf in het goal te schieten. Zoals we Scott kennen scoort hij niet zo vaak en ging de bal nu ook voor MSV aan de goede kant van de paal en kon 's-Gravenzande een hoekschop nemen.

Kort erna was op de helft van 's-Gravenzande een dubieuze ingooi. Bas claimde dat de ingooi voor MSV was, maar Hans Nijhuis gaf de bal aan de verdedigende partij. De ingooi werd zo slecht genomen dat de bal direct in de voeten van een MSV-er kwam. Deze bal kwam via een pass naar Wesley die de klagende Bas vrij zag staan. Die volgens hemzelf een verwoestend schot in gedachten had. Ook na de wedstrijd hield hij vol dat dit een onhoudbare bal was. De bal was gelukkig hard genoeg dat hij niet te veel afremde op het hoge gras. En de opnieuw niet helemaal vrij uitgaande keeper greep mis waardoor de bal in het net belandde. De 2-2 was een feit.

De wedstrijd was niet meer om aan te zien en zo waren beide teams misschien wel te vrede met een gelijkspel. Na de wedstrijd werd er deze keer wel gezorgd voor een goudgele rakker in de kleedkamer en op het terras. Dit was niet omdat Jack B. er weer was, want die was waarschijnlijk te druk met het scouten of performance coachen van de andere afwezige spelers. Volgende week de uitwedstrijd tegen KMD die al verschillende keren van tijdstip is gewijzigd.(en nu dus weer!!)

Comments


bottom of page