top of page

M.S.V.’71 3 – FC ‘s-Gravenzande 7 4-3 (2-1)

‘Gouden wissel is van korte duur…..’


Na de wedstrijd van zaterdag kon ons 3de elftal vandaag aantreden tegen het 7de van Gravenzande. Deze wedstrijd werd geleid door de gelegenheid scheidsrechter Martin van Zweden. Hij gaf aan het begin van de wedstrijd al aan dat ook hij fouten kon maken….. dit zou ook later in sommige meningen gebeuren. Na de toss die gewonnen werd door Geert mocht de tegenstander de aftrap nemen.


Vandaag werd er gekozen voor een gelegenheidselftal, dit kwam door de vele afmeldingen deze week. Laten we de afmeldingen eens doornemen in plaats van de aanwezigen. Maarten (geblesseerd aan rug), Bas(zijn eigen verjaardag), Bolijn(???), Bryan(vakantie), Henk(“feriado de dedo” zoek maar op in het Portugees), Tom (z(w)evende ribblessure), Kees(zakelijk), Sunil(voetbal dochter) en Wesley(badkamer tegelen).


Na de training was duidelijk er was krapte in het elftal dat was de reden waarom Martin van Zweden werd gevraagd door de commissie om te fluiten. Voordat de aftrap genomen werd gaf de leidsman al aan ik ga vandaag fouten maken. En helaas dat gebeurde. Maar terug naar de wedstrijd.

Gravenzande nam de aftrap en zo werd MSV direct wat naar voren geduwd. Het duurde ook niet lang voordat Martin werd aangespeeld in de spits en zag over de rechterkant de mee opgekomen Gary. Deze werd met een steekbal in de diepte aangespeeld. Met een goede aanname(wat in onze conditie niet altijd even goed ging) en schoot de bal onder de keeper in het goal.


MSV kwam verrassend uit de startblokken. Maar de verrassing bij het meegebrachte supporters van MSV( wij dachten dat mensen op de schenkeldijk stonden maar dit bleken de schapen te zijn). want na een kort positiespel kwam de bal opnieuw bij Martin terecht. Na een “kleine dribbel” legde hij de bal neer voor een vlammend schot met links. Waar de wissels en “Pluis” verwachtte de bal op de schenkeldijk te moeten ophalen was dit gelukkig niet het geval. Hij schoot de bal aan de binnenkant van de paal binnen. De 2-0 stond al binnen de 15 minuten op het scorebord.

Martin de Heer, goed voor 2 goals en 2 assists, verovert hier de bal.


De 2-0 was voor Gravenzande het teken om gas te gaan geven en dit resulteerde in diverse kansen. Scott vond dat Gravenzande niet genoeg kansen kreeg en zorgde hoogstpersoonlijk voor de assist van de 2-1. Nu voerden ze zeker de druk op. Na wat onbenullig verdedigingswerk probeerde Scott als jarige nogmaals de tegenstander te helpen door de tegenstander met een sliding neer te halen net buiten de 16 meter. In normale scheidsrechters ogen(H en H) zou dit een gele/rode kaart zijn en minimaal een penalty. Maar de leidsman besloot het bij enkel een vrije trap te houden.


De vrijeschop van 's-Gravenzande gaat hoog over.


Niet veel later besloot de spits van Gravenzande het voor gezien te houden door op de grond te gaan liggen en eerst om zich heen te kijken of hij geraakt werd. Aangezien dit niet het geval was stond hij 5 minuten later op en strompelde naar de kant. Dit was tevens het rust signaal.


Een blessure is een mooi moment om naar de thee te gaan.


In de rust werd de opstelling niet veranderd. MSV zocht via de lange bal en de meewind de aanval. Een lange bal van Geert werd door gekopt door een verdediger waar Martin op kon doorlopen. Hij tikte beheerste de bal langs de keeper. Geert was zeer tevreden met zijn assist, maar na de video analyse van de begeleiding (Ben Ducaneaux) werd de assist gegeven aan de verdediger van Gravenzande.


Eindelijk werd het tijd voor de wissels. Hier werd Jeremy en Loek naar de kant gehaald en kwamen Ronald en Robbert het veld in. Dit bleek “even” een gouden wissel te zijn. Het eerste balcontact van Robbert was goud waard. Hij gaf de bal een wilde trap naar voren waar Martin zoals altijd op ging rennen en kon hierdoor de 4-1 op het scorebord zetten.


Martin (11) plaatst de bal beheerst langs de doelman.


Gravenzande was zo onder de indruk van onze wissels dat ook zij de lange bal gingen hanteren. De bal werd door “gouden” bal jongen Robbert verkeerd ingeschat. De verdediger liep hierbij wel in de rug van de ervaren man. De leidsman vond dit geen overtreding. De speler van Gravenzande nam deze kans met beide benen aan en schoot de bal misschien houdbaar langs Geert.


De duw was toch genoeg om de oudste man van het veld geblesseerd eraf te halen. Dus kwam Jeremy weer het veld in. 10 minuten voor het einde was de laatste wissel van MSV een feit en kwam Jan het veld in voor de doelpunten machine van de dag Martin. Dit bleek opnieuw niet een hele beste wissel te zijn want vlak voor tijd kwam de tegenstander tot een 4-3. Met nog een paar minuten op de klok was de hoop dat de leidsman snel zou affluiten. Dit gebeurde na exact 90 minuten en zo kwamen de eerste 3 punten van het seizoen tot stand.


De vraag blijft wordt zaterdag de volgende wedstrijd? En de vraag is gaan wij terug naar waar we in het begin van het seizoen mee begonnen? Verdedigen op 1,5 meter. Voor vandaag willen we toch even de namen benoemen die de overwinning mogelijk maakte. Geert, Frank, Herman, Scott, Loek(60 Robbert, 65 Jeremy), Gary, Dave, Jeremy(60 Ronald), Reno, Martin(80 Jan), Wesley. Ja laatstgenoemde zag wat ruimte in zijn drukke tegel schema om te kunnen voetballen….

Comments


bottom of page