top of page
  • duucie

M.S.V.'71 3 - HVC'10 4 4-2 (2-1)

Ondanks de minder fraaie vooruitzichten was de laatste zaterdag van november een redelijk mooie dag met veel wind, en een mix van zon en af en toe een beetje regen. De wedstrijd tegen HVC was verzet van 12:30 naar 13:30 om het trouwe publiek de mogelijkheid te geven om deze wedstrijd op veld 1 vanaf het ereterras te bekijken, maar ook om ervoor te zorgen dat Herman op tijd zou zijn. Het eerste is goed gelukt gezien de uitslag, maar Herman had zich verslapen en was nèt op tijd voor de tweede helft.

De eerste fase van de wedstrijd werd vanaf het begin gedomineerd door onze gasten, die met veel lopende mensen probeerden om onze verdediging te passeren. Zoals altijd staat deze verdediging als een (oud en verrot) huis, dus de tactiek van HVC resulteerde na een minuut of 10 in een terechte 0-1 voorsprong voor HVC. Tegen alle verwachtingen in wist het derde zich onder de druk vandaan te spelen en zelfs een paar keer gevaarlijk voor de goal te komen. Na een aanval over veel schijven, probeerde Martin de bal op het doel te schieten. Net op tijd wist hij één van zijn oogkleppen af te doen en zag hij Erik aan komen rennen vanaf de middencirkel. Erik wist de afstand naar de zestien van HVC in 30 seconden af te leggen, en kreeg het mislukte schot van Martin voor zijn voeten en schoof de bal heel beheerst in de uiterste hoek: 1-1.

Een prima opsteker, en dit resulteerde zelfs in een fraaie 2-1 vijf minuten voor de rust. Dit keer was het Luuk die verwoestend uithaalde en ondanks het feit dat de keeper van HVC bijna 2 meter 20 was, wist de Andries Noppert van HVC niet op tijd de bal uit de hoek te tikken. De aanval werd opgezet van achteruit, en Reno speelde eindelijk een keer de bal met gevoel de diepte in. Helaas was het ook de enige bal die hij met gevoel speelde. Tussen deze twee goals van het derde werd Bryan om onduidelijke redenen nog gewisseld voor Adnan. Geert leek het voor de rust bijna nog spannend te maken door een simpel rollertje niet goed te klemmen. Gelukkig schrok de spits van HVC zo van deze grote kans dat hij een Wesley-tje deed en de bal naast schoot. Het had zelfs 3-1 kunnen worden als Luuk niet opzichtig met de bal aan het stoeien was in de zestien. Zo ging het derde met een 2-1 voorsprong de rust in.

Tijdens de rust kwam Herman de ploeg versterken, iets te laat, maar hij dacht dat de wedstrijd twee uur later zou zijn. Martin was zoals altijd zeer positief en voorspelde dat we binnen vijf minuten 2-3 achter zouden staan in de tweede helft. Door deze instelling werd hij gewisseld voor Kees, en ook zijn beste vriend opa Robbert werd gewisseld, ondanks dat hij de rechtsbuiten volledig uit de wedstrijd had gespeeld, Althans, dat dacht hij, maar in werkelijkheid leidde zijn optreden in de eerste helft terecht tot een wissel. De vraag is wat hij überhaupt nog op het veld doet, en een foute pass was een prima excuus om Loek zijn plaats in te laten nemen.

De tweede helft ging gelijk op, al had het derde de betere kansen. Na een klein kwartiertje was het Bas die de 3-1 scoorde uit een prima aanval, nadat hij eerder al gevaarlijk voor de goal kwam. Volgens Martin was het een eigen doelpunt van een van de verdedigers van HVC, maar niets is minder waar.

Het spel golfde op en neer, en omdat HVC meer risico gingen nemen kreeg het derde steeds meer ruimte en kansen, maar was ongelukkig in de afwerking. Zo waren Wesley en Adnan zeer dichtbij de 4-1 na goed voorbereidend werk van Kees, maar beiden faalden van dichtbij. Voor Wesley was het excuus de schoenen van Tom, en voor Adnan de zenuwen om zich in het derde te bewijzen. Gelukkig maakte Wesley alsnog een van de 10 kansen en zorgde ervoor dat de 4-1 op het scorebord kwam. Vanaf dat moment kwam er meer rust in de ploeg. Toch wist HVC vlak voor tijd nog de 4-2 binnen te schieten doordat de rechtsbuiten van HVC de bal door de O-benen van Geert in het net wist te schieten.

Het zou bijna nog spannend worden in de laatste 5 minuten, mede doordat Jack, die de hele wedstrijd niets deed, meteen opsprong om de reserve bal snel aan HVC te geven toen de bal in de bosjes verdween, zodat er geen tijd verloren zou gaan. Maar, de scheidsrechter maakte aan alle spanning een eind, want na 90 minuten floot hij af waardoor het derde een verdiende zege haalde. Halverwege de tweede helft kwamen Bryan en Herman nog in de ploeg om Bas en Erik te vervangen, maar echt verschil maakte dit niet voor het spelbeeld.

Na de wedstrijd werd natuurlijk gevierd dat de twee oudsten, Henk en Robbert, weer een jaar ouder waren geworden, en van hun AOW werden diverse kannetjes bier gehaald. Hierbij valt op dat Jack opeens zeer aanwezig is als de wedstrijd is afgelopen en er bier wordt gehaald. Ook verscheen Duuc nog even om de overwinning te vieren. Het derde bleef nog lang napraten over deze overwinning, met op de achtergrond de wedstrijd van Excelsior op de TV.

Yorumlar


bottom of page