M.S.V.'71 3 tegen Honselersdijk en Westlandia.

Op 18 februari mocht het 3de aantreden tegen Westlandia. Oh dit is het verslag van volgende wedstrijd die al klaar ligt. Laten we eerst nog even terug kijken naar de wedstrijd tegen Honselersdijk.

Deze tegenstander van vandaag heeft het 3de elftal van MSV al meerdere jaren een voet dwars gezet en zolang uw reporter kan herinneren heeft het 3de weinig punten meegenomen in de uitwedstrijd die elk jaar op het programma staat in Honselersdijk. Op een laat tijdstip wat voor sommige mensen al als zondag aanvoelde werd er op 2 locaties verzameld. Bij MSV en bij Honselersdijk.

Nadat iedereen compleet was werd de kleedkamer opgezocht en gestart met maken van de opstelling. Dit was redelijk makkelijk aangezien er maar 14 mensen op het formulier stonden. Hierdoor kon Robbert, Sunil en Jan zich opofferen om wissel te zitten en pas echt mee te doen zodra de tegenstander uitgeput zou zijn. De basis elf bestond daardoor uit de volgende personen: Geert, Danny, Scott, Herman, Ronald D., Nick, Loek, Kees, Bas. En voorin mochten op een eilandje Wesley en Martin het proberen de verdediging van Honselersdijk moeilijk te maken.

Om iets over 15:00 uur werd er afgetrapt. Het elftal van Honselersdijk heeft sinds dit jaar een kleine metamorfose ondergaan. Zo zijn sommige spelers gestopt die toch redelijk bepalend waren voor het spel van het team, maar ook bij MSV zijn er sommige spelers gestopt. Gelukkig waren dat wat minder bepalende spelers…

Het spel werd vooral in de middencirkel afgespeeld waardoor beide aanvallers en verdedigers weinig hoefde te doen in het eerste kwartier. Martin dacht hier anders over en was maar zelf de bal uit de middencirkel gaan halen en wilde op deze manier toch het spel wat meer aanvallend gaan bepalen. Hierdoor kwam MSV op 0-1 door een doelpunt van Wesley. Honselersdijk wilde zo snel mogelijk de aansluitingstreffer maken. Hierdoor kon het 3de meer op de counter gaan spelen. Want vooral de snelheid van onze links en rechtsback konden wij makkelijk over de verdediging heen lopen. Vooral de rechtsback van het 3de was meerdere malen op stoom, maar hoe meer hij met bal en al naar het goal van Honselersdijk kwam hoe meer hij “de controle” over de bal verloor en vaak liever over of naast het vangnet schoot zodat hij rustig zijn positie kon innemen als rechtsback.

Na hier en daar wat “gefrommel” en een solo van Martin in het zestienmetergebied van de tegenstander schoot hij op goal. Zoals wij gewend zijn hoorde en zag hij zijn medespelers niet. Zijn schot op goal vloog zowaar tegen de touwen en stond de 0-2 op het scoreboard. Een verrassing leek helemaal in de maak toen Wesley door goed doorzetten in de 1 tegen 1 situatie de 0-3 fraai binnen schoot. Iedereen hoopte dat de wedstrijd snel zijn rust zou krijgen wat nog even op zich moest laten wachten. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg eindelijk Honselersdijk ook een schot op het goal van Geert, die de bal behendig met een beetje show, maar wel zoals wij gewend zijn, over de achterlijn tikte. Weer een corner voor een tegenstander. Dit was bijna het laatste wapenfeit van de wedstrijd, want grote acties en kansen werden er niet meer gemaakt.

Terug in de kleedkamer keek iedereen elkaar aan met de gedachten staan wij echt voor of dromen wij nu? Kees besloot de leiding te nemen en iedereen weer op scherp te zetten door vooral aan de verdediging te vragen om minimaal 5 minuten de nul te houden. Ronald wist niet of hij zich aan de uitspraak van Kees kon houden waardoor voor de zekerheid Robbert op zijn plek werd gezet.

De 2de helft werd afgetrapt en met de aanwijzing van Kees in de gedachten ging het toch al in de eerste minuut mis. Over de linkerkant van de verdediging werd de linksback eruit gelopen. De aanvaller gaf de bal over de grond voor. Hier dacht Scott vooral een kans te zien om ook op het wedstrijd formulier te komen en gleed naar de bal die met een klein rolletje richting Geert ging. Helaas was ook hij nog helemaal zenuwachtig van Kees zijn woorden en besloot iets later te reageren op de bal waardoor hij er niet meer bij kon komen. De 1-3 stond er nu op en alle doelpunten stonden op naam van MSV-ers.

De druk van Honselersdijk nam toe en tot frustratie van Bas kon hij meerdere keren niet de bal afpakken. Dit resulteerde tot een overtreding en zelfs een gele kaart. De scheidsrechter begon steeds meer te dwalen en het leek erop dat hij wilde dat de punten alsnog in Honselersdijk bleven. Met 10 man, vanwege de gele kaart van Bas, moest MSV 10 minuten de 1-3 op het scoreboard houden. Ook nu wilde de verdediging de wedstrijd toch iets spannender maken. Een schot op goal wat leek als een rollertje voor Geert werd door hem verkeerd ingeschat. De bal ging door een polletje van het kunstgras over Geert heen en de spanning was nu volledig terug in de wedstrijd.

Gelukkig mocht Bas na 10 minuten weer het veld in en werd het weer 11 tegen 11. MSV besloot wel de moe gestreden Nick naar de kant te halen voor Sunil. Niet veel later was ook Kees helemaal op en werd vervangen door Jan. Het was alles of niets wat MSV ging spelen met deze wissels. Het leek even alles te worden voor MSV toen het eerste bal contact van Jan een perfecte steekbal werd voor Danny. Die als rechtsback weer eens was opgestoomd, maar zoals in de eerste helft al bekend werd van Danny schoot hij nu ook de perfecte bal over. Kees was een beetje verbaasd en wilde Jan weer wisselen aangezien niemand dit gewend is van de “super ”Sub.

Met nog 10 minuten op de klok maakte Scott een overtreding op de rand van de zestien van MSV. Hij leek eerst de bal te spelen, maar een gedeelte van het lichaam van Scott raakte de onderrug van de aanvaller die makkelijk naar de grond ging. Herman kon zich niet beheersen en besloot de scheidrechter toe te spreken en een sprekende tik op zijn vingers te geven. De scheidrechter voelde zich hierdoor toch geïntimideerd en trok de gele kaart voor Herman die daardoor de laatste 10 minuten vanaf de kant moest toezien. De vrije trap was geen gevaar en MSV moest nu op de counter het gaan proberen.

De nieuwe verdediging formatie met Danny, Scott, Jan en Robbert was het blok nu iets beter neergezet dan het begin van de 2de helft.

Zowaar kreeg MSV via de counters, waar Wesley zich kapot op rende, de grotere kansen. Uit een van die counters gaf Sunil de bal op Wesley die de bevrijdende 2-4 maakte. Honselersdijk was gebroken en wist dat er sinds lange tijd de punten naar Maassluis gingen. Met een steekbal van Bas op Wesley werd de eindstand bepaalt op 2-5.

Terug in de kleedkamer was er opnieuw verbazing en werd er hard gelachen om de woorden die in de rust waren gesproken. Al snel werd er door de personen die jarig zijn geweest een alcoholische versnapering neergezet en werd de overwinning gevierd.

Het verslag van de wedstrijd tegen Westlandia staat al klaar, maar die wordt volgende week pas geplaatst. (de bijgeplaatste foto's zijn van vorig seizoen)

zaterdag 18 februari 2023

Westlandia 4 – MS.V.’71 3 1-0 (1-0)

Zoals al in het vorige verslag te lezen was stond dit verslag al klaar om gepubliceerd te worden. Hier en daar waren er toch nog wat aanpassingen nodig aangezien het 3de elftal van MSV niet helemaal compleet was en er beroep werd gedaan op 2 spelers van het 2de elftal.

Op een winderige zaterdag werd er iets over 2 afgetrapt op veld 5 van Westlandia. Al snel was duidelijk dat niet alleen MSV wat hulptroepen hadden ingeschakeld van andere teams, maar ook Westlandia kon beroep doen om een aantal spelers uit andere elftallen. En hadden zij het voordeel van een scheidrechter van Westlandia. De basis elf was na de winst op Honselersdijk iets gewijzigd en zo stonden de volgende 11 op het kunstgrasveld in Naaldwijk namens MSV-3. Achterin stonden Geert, Danny, Herman, Scott en Loek. Op het middenveld waren Timo, Tom V, Bas en Kees. En voorin mochten Martin en Wesley het opnieuw proberen de verdediging van Westlandia moeilijk te maken. Op de bank zaten Bryan, Sunil en Jan. Henk was zo sportief geweest door 2 andere heren (we noemen geen namen, maar de 2de helft stonden ze wel langs de lijn inclusief sjaal) uit het team over te halen pas na de wedstrijd naar de Carnaval in Oeteldonk te gaan.

De eerste helft koos onze aanvoerder voor wind mee. Of dit veel effect zou hebben werd door sommige spelers al in twijfel gebracht, maar de aanvoerder bleef stoïcijns en koos voor wind mee. Al snel werd duidelijk dat het niet uit maakte de wind mee, want bijna elke lange bal werd er zo hard overheen gespeeld dat de bal over de achterlijn ging. Westlandia ging eerst ook de lange bal spelen, maar kwam er al wat sneller achter dat dit niet de oplossing was en koos voor het positiespel. Voor het 3de elftal was dit even wennen aangezien dit nooit wordt geoefend op de trainingen, als die al doorgaan, op donderdagen. Door het positiespel kon Westlandia nu ook makkelijker voor het goal van Geert komen. Maar tot zijn geluk kozen de buitenspelers vaak de voorzet die door de wind weer werd terug geblazen en zo buiten de zestien onschadelijk werd gemaakt. Als de wind wel even ging liggen kon Geert makkelijk de bal opvangen. Met een van deze makkelijke vangbalen dacht Scott dat hij niet meer wilde gaan voetballen met deze wind en besloot op de voet van Geert te gaan staan en zo net te doen alsof hij door zijn enkel was gegaan. Al snel wilde hij wisselen en werd Bryan erin gezet en nam nu de verdedigende rol over.

De linksback positie lijkt de afgelopen 2 weken een lastige positie om te bespelen. Waar vorige week tegen Honselersdijk in de 2de helft onze linksback al niet helemaal lekker begon en maar niet in de wedstrijd kwam was het deze keer weer raak. Binnen 5 minuten na het wissel moment was een voorzet van de linksbuiten van Westlandia die door de linksback van MSV, die niet wilde koppen vanwege een operatie aan zijn mond afgelopen week, met de borst schitterend werd neergelegd voor de voeten van de spits van Westlandia. Deze haalde direct uit en Geert kon nog net zijn vingertoppen intrekken en zo de bal uiteindelijk achter zich uit het goal halen. De 1-0 bracht Westlandia nu in de virtuele stand van de competitie boven MSV. Hierdoor was MSV genoodzaakt zijn rug te rechten en meer de aanval te zoeken. Helaas werkte dit toch een beetje averechts. En kreeg Westlandia meer kansen. Zo was Geert al verslagen, maar kon Loek knap de bal van de lijn af koppen.

Aanvallend was MSV de 1ste helft niet geheel kansloos, maar door miscommunicatie en heel veel balverlies van de aanvaller(s) van MSV werden de kans al snel om zeep geholpen. Op de bank werd er ook meegeteld met het aantal bal verlies van 1 spits, maar de altijd balvaste spits, die niet bij naam genoemd wil worden, had vandaag zijn dag niet. Misschien als tip is het handiger dat hij volgende keer zijn knieband om zijn andere knie doen om zo zijn zwakke knie echt te ondersteunen.

De rust was dan ook zeer aangenaam en konden beide partijen de lange terugweg naar de kleedkamers opzoeken. Eenmaal in de kleedkamer werd de uitspraak van vorige week door Kees nogmaals aangehaald en probeerde MSV deze week minimaal 2,5 minuut de 0 te houden. Met frisse zin en deze keer wetende dat wij wint tegen hadden moesten wij het wel gaan halen om alsnog een minimaal een punt mee te nemen uit Naaldwijk. Het spel was de 2de helft vele malen beter dan de eerste helft, maar een punt meenemen uit Naaldwijk leek door meerdere factoren niet haalbaar. Zo werden schoten van Tom V, Kees, Wesley en Bas allemaal gestopt door de keeper of over/naast geschoten. Westlandia had blijkbaar net als MSV de eerste helft moeite met de wind in de rug en schoot nu vaak de lange bal over de achterlijn.

Bij 1 van de lange ballen moest Herman alsnog het duel aangaan met de spits van Westlandia waarbij laatstgenoemde de bal als laatste raakte toen hij over de achterlijn ging. Henk wees richting de zestienmeter om aan te geven dat het een achterbal was, maar de scheidsrechter was het er niet mee eens en zag vanuit de middencirkel een cornerbal. Diverse protesten werden er gemaakt door de spelers van MSV waarna de scheidsrechter het hier niet mee eens was. En uiteindelijk de gele kaart toonde aan Timo die hierdoor even 10 minuten langs de kant kon genieten. Zelfs met 10 man was MSV nog steeds de betere ploeg en kregen zij meerdere kansen die er maar niet in wilde gaan.

Na de afkoelingsperiode van Timo kon hij weer het veld in, maar hij was door de 10 minuten niet meer in zijn spel zoals voor de gele kaart. Hierdoor werd er ook besloten Timo de rest van de wedstrijd rust te geven en te wisselen voor Sunil. Met deze verse kracht werd het spelbeeld steeds meer op de helft van Westlandia gespeeld en mocht MSV uiteindelijk alsnog juichen door goed doorzetten van Bas kon hij de bal achter de keeper schieten. Opnieuw bracht nu de scheidsrechter roet in het eten door weer vanaf de middencirkel en op appelleren van de verdedigers van Westlandia het doelpunt af te keuren voor een handsbal. Nu gingen de protesten van MSV opnieuw naar de leidsman die voor de zekerheid zijn eigen grensrechter opzocht om te vragen of het echt een handsbal was. Uiteraard zijn er in onze klasse weinig grensrechters die eerlijk zullen antwoorden en zeggen dat dit uiteraard geen handsbal was. Hierdoor keurde de scheidrechter alsnog het doelpunt af en bleef de 1-0 op het scoreboard staan. Direct gaf de scheidrechter tegen de laatste man van MSV aan dat hij het misschien niet goed gezien kon hebben en twijfelde aan zijn beslissing.

Deze klap kwam MSV helaas niet meer te boven en Bas was er hierdoor helemaal klaar met de wedstrijd en vroeg ook direct een wissel aan? Jan mocht daardoor nog even het veld in voor de laatste 10 minuten. In deze 10 minuten kon MSV geen vuist meer maken en was Westlandia nog dicht bij de 2-0. Maar net als in de eerste helft kon de al gepasseerde Geert worden geholpen door zijn verdediging. Dit maal was het Jan die met wat gestuntel en vliegwerk de bal met zijn schoen millimeters langs de paal over de achterlijn kon werken. Uit de hoekschop die volgde was er voor beide teams niet veel eer meer te behalen. En bleven de punten daardoor achter in Naaldwijk.