M.S.V.'71 begint oefencampagne met zege op PPSC

In Schiedam opende M.S.V.'71 het nieuwe seizoen met een oefenwedstrijd tegen PPSC. De ploeg uit Maassluis won door 2 doelpunten van Jack van der Vlugt (foto) met 0-2.

Hoofdsponsor: SEGMENT

Vanwege de extreme hitte was het aanvangstijdstip van de wedstrijd vervroegd en was er besloten om 2 keer een half uur te spelen. Nadat eerder die dag de wedstrijd tussen beide 2e elftallen met 2-1 in het voordeel van thuisploeg PPSC was geëindigd, werd om 13:00 uur tussen beide keurkorpsen afgetrapt.

In het eerste bedrijf was PPSC de bovenliggende partij. In elk geval de partij met het meeste balbezit. Vooral via de vleugels werd de thuisploeg een aantal keren gevaarlijk, maar doelman Marnix Louter verrichtte een paar knappe reddingen en wist zodoende zijn doel schoon te houden.

M.S.V.'71 dat zich voornamelijk tot counters beperkte werd 2 keer gevaarlijk. Een keer leverde zo'n uitbraak een goede kans op voor Paul Dorsman, maar diens inzet ging voorlangs. De 2e maassluise kans deed zich voor bij een vrije trap van Jeremy van Loenen . Maar de paal bracht redding voor de thuisploeg.

Jeremy van Loenen (niet zichtbaar op de foto) schiet een vrije trap op de paal

In de rust en ook daarna wisselde beide trainers volop. Bij de thuisploeg had dat een negatief effect. De gastheren kwamen in de 2e helft veel slechter voor de dag dan in de 1e rondgang. Het leverde M.S.V.'71 een handvol grote kansen op. Uiteindelijk was alleen Jack van der Vlugt trefzeker. De geroutineerde vleugelspits wist 2 maal het net te vinden. De eerste (een fraaie kopbal in de verre hoek) uit een afgemeten voorzet van Joey Frerichs. En de tweede een prachtige "krul" met links in de bovenhoek.

Zaterdag a.s. (20 augustus) gaat het oefenprogramma voor de M.S.V.'71 selectie verder met de volgende wedstrijden. Het 2e elftal speelt om 12:00 uur thuis tegen RVVH-3. En om 14:30 uur trapt het 1e elftal ook in eigen huis af tegen 3e klasser DVO'32 uit Vlaardingen.