M.S.V.'71 behaalt eenvoudige thuiszege tegen BMT

M.S.V.'71 had afgelopen zaterdag geen kind aan tegenstander BMT. Na een stroef begin won de equipe van Paul van Loenen eenvoudig uiteindelijk met 4-2. Een veel hogere uitslag behoorde tot de mogelijkheden als het vizier van de thuisploeg deze middag wat scherper afgesteld had gestaan. Jack van der Vlugt was wel bij de les, De Maassluise aanvoerder was 2 maal trefzeker.

Hoofdsponsor: SEGMENT

Verrassend genoeg kwam het laag geklasseerde (10e) BMT al binnen 5 minuten op voorsprong. Het was de uiterst snelle en handige Ilhan Senturk, die ruimte zocht voor het schot en die ook vond. Zijn inzet kwam pas tegen het net in de uiterste hoek tot stilstand.(0-1).

De geschrokken thuisploeg liet het er niet bij zitten en trok vanaf dat moment het initiatief naar zich toe en gaf dit de hele eerste helft ook niet meer uit handen. Het zorgde voor een groot aantal kansen voor de gastheren uit Maassluis. Maar het vizier stond deze middag zeker niet op scherp bij M.S.V.'71.

De mooiste kansen van Joel Meijnckens, Kevin Edmilson Santos en Jeremy van Loenen werden niet benut of vonden doelman Ercan Pala op hun pad. En toen Hicham ait Yahya de Haagse doelman wel een keer te slim af was, redde de paal de bezoekers.

Een van de vele kansen van M.S.V.'71 uit de 1e helft. Hier strandt Joel Meijnckens op de doelman

Een kleine 10 minuten voor de pauze moest de Haagse keeper met een kuitblessure naar de kant. Zijn plaats werd ingenomen door Salim Balkaya. Normaal gesproken is hij de eerste doelman van BMT, maar nu begon hij licht geblesseerd op de bank.

Nadat Kevin Edmilson Santos en Jack van der Vlugt verder gingen met het missen van opgelegde kansen en deze nieuwe doelman op hun weg vonden, moest Salim Balkaya zich voor rust toch nog 2 maal gewonnen geven.

Ook deze kans van Kevin Edmilson Santos (nr 7) werd niet benut

Op slag van rust liet hij een hard schot van Joel Meijnckens los, waardoor Jack van der Vlugt de rebound alsnog succesvol binnenschoot.(1-1). Daarna had de Haagse sluitpost nog 2 prima reddingen in petto op inzetten van Kevin Edmilson Santos en een uitstekende vrije trap van Matthijs Jansen.

Toch ging M.S.V.'71 de rust in met een voorsprong. Deze kwam tot stand na de mooiste aanval van de middag. Een dubbele 1-2 tussen Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen en Hicham ait Yahya werd door laatstgenoemde in de korte hoek binnengeschoten. (2-1).

Hicham ait Yahya (niet zichtbaar) schiet de 2-1 binnen

Na de pauze hadden de mannen van Paul van Loenen niet zoveel kansen nodig om de voorsprong te vergroten. Binnen de minuut stond de 3-1 op het bord toen Joel Meijnckens prima vrij werd gespeeld door Jeremy van Loenen. De afronding van Meinckens was uitstekend.

Na de pauze was Joel Meijnckens wel trefzeker. Hij schiet hier de 3-1 binnen

Terwijl iedereen dacht dat de wedstrijd voor de thuisclub in de knip zat wist BMT een paar minuten later de achterstand toch te verkleinen. Het was de prima spelende Bayram Akyon, die via een individuele actie de Maassluise defensie en doelman Louter het nakijken gaf. (3-2).

Maar M.S.V.'71 reageerde adequaat en liet BMT niet verder in de wedstrijd komen. Het was Jack van der Vlugt die via een geweldig afstandschot zijn ploeg weer een marge van 2 doelpunten bezorgde (4-2).

Een grotere zege voor M.S.V.'71 leek in de maak. En de mogelijkheden waren daartoe zeker aanwezig, maar het Maassluise vizier had de instelling van voor de pauze weer ingenomen. De mooiste kansen werden ook nu om zeep geholpen of de lat was spelbreker.

Aan de andere kant bleken Bayram Akyon en vooral de razendsnelle Ilhan Senturk 2 lastige handenbinders voor Maassluise defensie. Maar tot opluchting van M.S.V.'71 leverde dat geen averij op.

Tien minuten voor tijd leken de gastheren de voorsprong toch nog te gaan vergroten toen Joel Meijnckens binnen de zestien door Muhammed Sonmez naar de grond werd gewerkt. BMT leek zich al neer te leggen bij de kalktrap. Maar scheidsrechter Johan Strijd, die verder een goede wedstrijd floot, wees tot verbazing van vriend en vijand niet naar de stip maar bestrafte Meijnckens met een gele kaart voor een Schwalbe.

Het mocht verder de Maassluis pret niet drukken. Want de 3 punten bleven ook nu evenals de vorige 3 thuiswedstrijden weer in Maassluis en blijft M.S.V.'71 volop in de race voor de titel.

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs, Jasper van Veen, Paul Dorsman (60 Ricardo de Jager,, Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt (77 Sergio van Staalduinen), Joël Meijnckens. Hicham ait Yahya, Kevin Edmilson Santos

Aad Cordia maakte weer een serie foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link