top of page

M.S.V.'71 bekert verder na eclatante zege op Egelantier Boys


In het 3e en laatste bekerduel uit de 1e ronde maakte M.S.V.'71 in Rotterdam korte metten met Egelantier Boys. Het werd uiteindelijk 1-7 voor de ploeg van trainer Paul van Loenen. Bij M.S.V.'71 was spits Christian van der Pol met 3 treffers prima op dreef deze middag.


Hoofdsponsor : SEGMENT


In deze laatste ronde kon het nog alle kanten op. Naaldwijk en M.S.V.'71 hadden met elk 4 punten de beste papieren om door te bekeren. Maar ook Egelantier Boys (3 punten) had bij een overwinning op M.S.V.'71 en een gunstige uitslag bij Be Fair tegen Naaldwijk nog kans om de volgende ronde te halen.


In de bespiegelingen vooraf had Paul van Loenen erop gehamerd deze middag snel afstand te nemen van Egelantier Boys. In dat geval zou de thuisploeg de handdoek wel gooien, waardoor M.S.V.'71 de overwinning uit zou kunnen bouwen naar een noodzakelijke 6 of 7-0, ervan uitgaande dat Naaldwijk wel zou winnen van het nog puntloze Be Fair.


Maar een snelle voorsprong zat er niet in voor een in de beginfase slap en slordig spelend M.S.V.'71. Misschien kwam het ook wel omdat de bezoekers nogal wat basisspelers misten deze middag en wat onwennig opereerden in die beginfase.


Hoe dan ook. Na een half uur leek M.S.V.'71 toch op voorsprong te komen, toen Christian van der Pol het meest allert reageerde toen de bal terugkwam van doelman Duran. Maar de treffer werd op aanraden van grensrechter Willem de Vroedt ten onrechte afgekeurd.
Dit doelpunt van Christian van der Pol vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter


Dit onrecht inspireerde de ploeg uit Maassluis om vanaf dat moment beter voor de dag te komen. Want al heel snel stond de 0-1 op het bord. Joël Meijnckens was de aangever en Rick de Jonge schoot via de handen van doelman Duran raak. (0-1).


Vrij snel daarna stond Joël Meijnckens opnieuw aan de basis van een Maassluise treffer. De buitenspeler maakte zich op een fantastische manier vrij en bood Christian van der Pol een niet te missen kans. En dat deed de Maassluise spits dan ook niet (0-2). Ook deze keer vlagde grensrechter de Vroedt voor buitenspel, maar nu negeerde scheidsrechter Verhoef terecht het vlagsignaal.


Toch had de vlaggenist uit Rotterdam nog een keer succes toen vlak voor de pauze op zijn aangeven opnieuw een doelpunt van Christian van der Pol vanwege buitenspel werd afgekeurd.Joey Frerichs doorziet de loopactie van Joel Meijnckens en levert een goede pass af


Het deerde de bezoekers niet. Want precies zoals Paul van Loenen had voorspeld, gebeurde in de 2e helft aan de Schulpweg in Rotterdam. Het verzet van Egelantier Boys was na de 0-2 wel gebroken. Het heilige vuur was verdwenen uit het spel van de thuisploeg. M.S.V.'71 kreeg alle ruimte om de score op te voeren. Binnen 10 minuten stond de 0-5 op het bord. Eerst rondde Christian van der Pol een vlot lopende aanval met Joël Meijnckens en Kevin Edmilson Santos prima af (0-3). Twee tellen later vond Kevin Edmilson Santos zijn spits opnieuw, die zijn 3e van de middag binnenschoot (0-4).


En weer een minuut later probeerde Kevin Edmilson Santos zelf een doelpunt mee te pikken, maar hij strandde op doelman Duran. De rebound was voor Joël Meijnckens, die simpel zijn ploeg op 0-5 schoot.


Een monsterscore lag in het verschiet. Maar daar wensten de gastheren niet aan mee te werken. De botte bijl kwam even tevoorschijn waarvan eerst Kevin Edmilson Santos en later Joël Meijnckens het slachtoffer werden. Laatstgenoemde reageerde zich af wat hem een gele kaart bezorgde. Geen handige actie van de snelle buitenspeler. Zeker niet bij een 0-5 voorsprong.


De wedstrijd was natuurlijk al lang en breed gespeeld. Voor M.S.V.'71 was het doelsaldo nog wel belangrijk omdat bij winst van Naaldwijk dit wel eens bepalend zou kunnen zijn. Nog tweemaal wist M.S.V.'71 een bres te slaan in de defensie van Egelantier Boys. Eerst via Joël Meijnckens op aangeven van Jack van der Vlugt. En het slotakkoord was voor Kevin Edmilson Santos, die deze middag toch ook nog zijn doelpuntje meepikte (0-7).Dat de thuisclub vlak voort het einde de eer nog mocht redden had het te danken aan de verder goed spelende Tom Leinweber. De linkervleugel verdediger dacht de bal terug te geven aan Jasper van Veen, maar in plaats daarvan werd Yilmaz Akkanoglu aangespeeld, die daarna geen moeite had om Geert Dobbe te passeren (1-7).


Deze overtuigende zege zorgt niet alleen voor het bereiken van de volgende bekerronde. Ook toont het aan dat M.S.V.'71 dit seizoen een brede selectie heeft met veel gelijkwaardige spelers. Deze middag ontbraken er bijvoorbeeld 5 vaste basis spelers, maar daar was niet veel van te merken. In de voorbereiding op het nieuwe competitie seizoen heeft M.S.V.'71 niet verloren en ook dat geeft de ploeg veel vertrouwen voor de toekomst.


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Geert Dobbe, Joey Frerichs *4 KarimAttsou), Jasper van Veen, Ricardo de Jager, Tom L:einweber, Rik Carli (13 Sergio van Staalduinen), Rick de Jonge, Jack van der Vlugt , Joël Meijnckens (75 Arno van Zweden), Christian van der Pol (75 Hicham Ait Yahya), Kevin Edmilson Santos

Kommentare


bottom of page