top of page

M.S.V.’71 bereikt finale nacompetitie ten koste van WDS


M.S.V.’71 is erin geslaagd om afgelopen zaterdag de finale van de nacompetitie (behoud 4e klasse) te bereiken. In Driebruggen versloeg het elftal van Paul van Loenen de plaatselijke dorpsclub WDS met 1-2. Chris van der Pol en Arno van Zweden waren voor de bezoekers de doelpuntenmakers.Het hele dorp Driebruggen was uitgelopen om de plaatselijke voetbalclub WDS te steunen in de wedstrijd tegen M.S.V.’71. Bij opkomst van de spelers werd er door de plaatselijke jeugd veel vuurwerk afgestoken.

 Het gaf de thuisploeg de nodige motivatie om fel van start te gaan. WDS was vast van plan om de degradatie van vorig seizoen nu gelijk al weer goed te maken met een terugkeer naar de 4e klasse.

 

Na een kwartier kwam al snel de eerste aanzet om deze doelstelling te verwezenlijken.  Spits Elwin van der Stigchel draaide goed weg en wist doelman Bart Voskamp met een ver schot te verschalken. (1-0).

 

WDS viert de openingstreffer


Een flinke opsteker voor de thuisploeg. Het besef dat er deze middag nog meer in zat groeide. Mede omdat de bezoekers uit Maassluis er niets van bakten. Maar verder dan een schot op de lat van Mika Tuithof kwam de 5e klasser uit Driebruggen niet.

 

Veel beter 2e helft van M.S.V.'71

Na de pauze zagen de vele toeschouwers een compleet andere wedstrijd. De gasten uit Maassluis hadden het vuurwerk voor de 2e helft bewaard. Niet langs de lijn maar in het veld. Terwijl de gastheren bleven volharden in het vechtvoetbal met lange halen gauw thuis en weg is weg, ging M.S.V.’71 nu juist echt voetballen.

 

Vooralsnog leverde dat geen tastbaar resultaat op voor de equipe van trainer Paul van Loenen, die volgend seizoen Kethel Spaland onder zijn hoede krijgt.

Met het inbrengen van Christian van der Pol en Rody van Baalen kantelde de wedstrijd. Jack van der Vlugt ging linksachter spelen op de plek van Tom Vreugdenhil en Arno van Zweden zakte een linie naar het middenveld, waar hij op de positie van Dennis Veldkamp ging spelen.

 

Het eerste balcontact van Christian van der Pol was bijna meteen raak. Maar doelman Tim van den Heuvel stopte de pegel van van der Pol. Volgens veel M.S.V.’71 spelers van achter de lijn. Maar de arbitrage ging daar niet in mee.

 

Rody van Baalen viel prima in


Even later vond Rody van Baalen na een prima actie opnieuw de ingevallen spits. Vanuit een moeilijke hoek dwong hij de WDS doelman opnieuw tot een spectaculaire redding. Driemaal in scheepsrecht moet van der Pol gedacht hebben toen hij een kwartier voor tijd een hoekschop van Matthijs Jansen fraai binnenkopte. (1-1).

 

Chris van der Pol (uiterst links) viel uitstekend in en loopt juichend weg nadat hij zojuist de gelijkmaker heeft binnengekopt


M.S.V.’71 voelde dat er nu nog meer te halen viel in Driebruggen. De zoektocht naar de bevrijdende voorsprong werd verder voortgezet. Amper 5 minuten na de gelijkmaker was het zover.  Brady van Stralendorff leverde een fijne voorzet af, die door Arno van Zweden van het juiste vervolg werd voorzien. Met een droge knal schoot van Zweden zijn ploeg op voorsprong (1-2).


Arno van Zweden scoort de 1-2

 

WDS leek geknakt en ging steeds slechter spelen. Het was juist M.S.V.’71 dat kansen kreeg om de marge nog te vergroten. Uiteindelijk lukte dat niet, maar daar maalde niemand om in het Maassluise kamp. De finale van de nacompetitie was bereikt.

 

Daarin moet M.S.V.’71 het op zaterdag 8 juni op neutraal terrein opnemen tegen Sporting Leiden, dat SV Houtwijk met liefst 5-0 de baas was.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de Jager, Jasper van Veen, Paul Dorsman, Tom Vreugdenhil (64 Rody van Baalen), Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Dennis Veldkamp (64 Christian van der Pol), Brady van Stralendorff, Jack van der Vlugt, Arno van Zweden


Aad Cordia reisde ook af naar Driebruggen om foto's te maken van deze nacompetitie wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link WDS tegen M.S.V.'71 Nacompetitie 01 juni 2024

Comments


bottom of page