top of page

M.S.V.'71 boekt belangrijke overwinning op VCS


M.S.V.'71 is er afgelopen zaterdag in geslaagd om 3 uiterst kostbare punten mee te nemen uit Den Haag. Runner up VCS werd in een enerverend duel met 1-2 verslagen. De ploeg uit Den Haag speelde een groot deel van de wedstrijd met 10 man. Het winnende Maassluise doelpunt werd vlak voor tijd gemaakt door invaller Luuk Donker (foto).

Hoofdsponsor: SEGMENT


Na de nederlaag van vorige week in en tegen Maasdijk was het voor M.S.V.'71 noodzaak om deze middag niet opnieuw averij op te lopen. Maar dat was nog niet zo'n eenvoudige opgave. Want tegenstander VCS was de afgelopen weken in uiterst goede doen. De laatste 5 wedstrijden werden allemaal met grote cijfers gewonnen. En de Hagenaars hebben daardoor een gelijk aantal punten als M.S.V.'71, die daar wel een wedstrijd minder voor nodig had.


Slap begin M.S.V.'71

Die goede Haagse reeks had kennelijk de nodige indruk gemaakt op de 11 van M.S.V.'71, want de gasten uit Maassluis begonnen erg angstig aan dit belangrijke duel. Een euvel dat de equipe van Paul van Loenen vorige week ook al overkwam. Ook toen begonnen zij uiterst slap aan de wedstrijd. Maasdijk strafte dat toen heel bekwaam af door binnen het half uur 3 keer te scoren.


Deze middag leek het opnieuw die kant op te gaan. M.S.V.'71 was in die beginfase niet fel genoeg. De meeste duels gingen verloren en VCS bleek over een aantal uitstekende voetballers te beschikken. Vooral Keanu Kappar, Collin Seintje, Ne-shawn Morris en aanvoeder Rico Kogeldans deden van zich spreken. Het was dan ook niet zo gek, dat de thuisploeg binnen 5 minuten al op voorsprong stond. De rappe en behendige Ne-shawn Morris schoot vanuit een moeilijke hoek loepzuiver raak. (1-0).


De geschrokken bezoekers vreesden een Maasdijk scenario. Maar zover kwam het deze keer niet. Want langzamerhand gooide M.S.V.'71 de schroom van zich. De verdediging met Paul Dorsman, Ricardo de Jager, Jasper van Veen en Mohammed Rasuli kregen steeds meer vat op de Haagse aanvallers. En de behendige aanvoerder Rico Kogeldans werd op het middenveld steeds dichter op zijn huid gezeten door met name Matthijs Jansen.


M.S.V.'71 had het in de beginfase moeilijk met VCS aanvoerder Rico Kogeldans


Het zorgde ervoor dat M.S.V.'71 zich steeds vaker op de helft van VCS begon te vertonen. Er kwamen ook kansen voor de bezoekers. Maar Joel Meijnckens, Kevin Edmilson Santos en Rick de Jonge wisten de halve kansen niet te verzilveren.


VCS met 10 man verder

Toch gingen de ploegen met een gelijke stand rusten. Daarvoor had het wel de hulp nodig van Desmond Banor. Deze Haagse verdediger verlengde op slag van rust een vrije trap van Mohammed Rasuli tot doelpunt achter zijn eigen doelman. (1-1).De vrije trap van Mohammed Rasuli werd door Desmond Banor in eigen doel gewerkt


VCS speelde toen nog maar met 10 man. Want vlak voor de gelijkmaker gaf Gregory Overman een kopstoot aan Joel Meijnckens en kon met rood vertrekken. Heel VCS probeerde scheidsrechter van Gurp ertoe te bewegen om ook Joel Meijnckens een gele kaart te geven, omdat die bij het opstootje was betrokken. Het zou de 2e gele kaart zijn geweest voor Meijnckens, die eerder in de wedstrijd al een domme en onnodige kaart had opgelopen. Iets wat de talentvolle vleugelspits de laatste tijd wel vaker overkomt. Maar de uitstekend leidende scheidsrechter van Gurp liet zich niet intimideren en hield de 2e gele kaart voor Joel Meijnckens op zak.


Gouden wissel

Na de pauze was het voor M.S.V.'71 zaak om het hoofd koel te houden en zich niet te laten provoceren. En dat lukte. Alleen speelde het elftal van Paul van Loenen in het 2e bedrijf erg onrustig. M.S.V.'71 was erg slordig aan de bal en leed veel onnodig balverlies. Ook de spelhervattingen waren over het algemeen onder de maat. Een veldoverwicht hadden de bezoekers wel, maar dat was vooral te danken aan de één man meer situatie en niet aan het goede spel. Om echt gevaarlijk te worden ontbrak vaak de goede eindpass. En de keren dat die wel goed was ontbrak het aan de juiste afronding. De achterhoede van M.S.V.'71 moest ook alert blijven op de uitvallen van de thuisploeg. En dat ging de Maassluise defensie goed af.De goed spelende M.S.V.'71 defensie stond maar 1 doelpunt toe aan de productieve VCS spitsen


De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te eindigen. Maar daar dacht invaller Luuk Donker toch anders over. Mohammed Rasuli zette de aanval op en via Kevin Edmilson Santos kwam de bal bij Donker, die met een omhaal de Haagse doelman kansloos liet. (1-2).

Het bezorgde M.S.V.'71 drie uiterst kostbare punten en behield daarmee aansluiting bij de top van het klassement.Feestvreugde bij M.S.V.'71 na de winnende treffer van invaller Luuk Donker


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Paul Dorsman, Jasper van Veen, Ricardo de Jager, Mohammed Rasuli, Rick de Jonge, Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt (78 Rogier Pon), Joël Meijnckens. Arno van Zweden (81 Luuk Donker), Kevin Edmilson Santos


Aad Cordia was per fiets afgereisd naar Den Haag om foto's te maken van deze wedstrijd. Deze zijn te bekijken en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDywO5WjBHBg9Xvs59?e=Bng9P3
Comments


bottom of page