M.S.V.’71 boekt belangrijke overwinning uit bij Quintus

In Kwintsheul kreeg M.S.V.’71 afgelopen zaterdag haar revanche voor de eerder dit seizoen in Maassluis onnodig geleden nederlaag tegen Quintus. Toen kwam Quintus in blessuretijd op voorsprong (3-4) en dat gebeurde nu omgekeerd. In de absolute slotfase besliste invaller Christian van der Pol de wedstrijd vanaf de penalty stip (2-3), waardoor de 3 broodnodige punten mee naar Maassluis genomen konden worden.

Beide ploegen zijn al seizoenen lang flink aan elkaar gewaagd. En dat bleek ook nu weer het geval op het sportpark van Quintus in Kwintsheul. In het begin was de thuisclub het meest in balbezit en ook het meest dreigend. Vooral als linkerspits Stijn van der Wel zich met het spel bemoeide. Echt grote kansen leverde het Westlandse overwicht echter niet op.

Na een minuut of 20 kwam het elftal van trainer Ramon Hageraats toch op voorsprong. Bij een vrije trap werd Timo van Houten door de Maassluise defensie over het hoofd gezien. Ook doelman Voskamp greep niet in, waardoor van Houten vrij kon inkoppen. (1-0).

Na de openingstreffer beet M.S.V.’71 wat meer van zich af en creëerde ook enkele  kansen. Jeremy van Loenen en Arno van Zweden waren dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Dahley le Duc bleek in deze fase uit het goede hout gesneden en hield zijn ploeg op de been. En de keer dat ook hij geklopt was, haalde verdediger Dylan de Brabander de bal van de doellijn.

M.S.V.'71 verdediger Jasper van Veen tornt boven alles en iedereen uit

Ook Quintus kreeg nog een paar halve kansen, maar ook die gingen er niet in. Daardoor werd de kleedkamer opgezocht met een voorsprong voor de thuisclub, die daarmee iets teveel van het goede kreeg.

Goudhaantje van der Pol

Na de pauze gingen de bezoekers uit Maassluis fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Jeremy van Loenen kreeg de eerste kans hiervoor. Een lob over de uitgelopen doelman was mogelijk, maar van Loenen koos voor een trekbal vanaf de achterlijn. Helaas voor de bezoekers kwam Jack van der Vlugt net een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te tikken.

Na 63 minuten bracht M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen 2 wissels binnen de lijnen. Rody van Baalen kwam voor Rick de Jonge en Christian van der Pol loste Dennis Veldkamp af.

En dat bleek een gouden wissel. Want goudhaantje van der Pol  troefde de ver uit zijn doel gekomen doelman Dahley le Duc af en leverde een assist op maat af aan Arno van Zweden, die vervolgens koel de 1-1 binnenschoof.

Arno van Zweden schiet zijn ploeg op gelijke hoogte

De geschrokken thuisploeg nam het initiatief weer wat meer in handen en wilde meer dan een gelijkspel. M.S.V.’71 zakte ver in en gokte op de counter. Dat bleek een goede strijdwijze, want 20 minuten voor tijd dook Jeremy van Loenen op tijd de vrije ruimte in en bracht zijn ploeg op voorsprong (1-2).

Daarna bleef het spelbeeld ongewijzigd. Een aanvallende thuisploeg en een op de counter spelend M.S.V.’71. In die fase raakte Tim van der Meer namens Quintus via  een vrije trap de paal en redde aan de andere kant Dahley le Duc op een inzet van Arno van Zweden na een prima assist van Rody van Baalen.

Venijn in de staart

Het venijn van deze wedstrijd zat in de staart van de wedstrijd. Zes minuten voor tijd kreeg Quintus een heel gemakkelijk gegeven penalty vanwege vermeend shirtje vasthouden. Stijn van der Wel had daar geen boodschap aan en schoot de kalktrap onberispelijk binnen. (2-2).

Stijn van der Wel (11) schiet vanaf 11-meter onberispelijk raak (2-2)

Terwijl de wedstrijd in een terecht gelijkspel leek te gaan eindigen, ging doelman Dahley le Duc van de thuisclub verschrikkelijk in de fout. Nadat hij de bal uit de lucht had geplukt en het spel snel wilde voorzetten, stond M.S.V.’71 aanvaller Paul Dorsman in de weg. Toen Dahley le Duc een slaande beweging naar Dorsman maakte in het strafschop gebied kon de doelman met rood vertrekken en mocht van der Pol vanaf 11 meter het vonnis vellen. Hij liet invaller doelman Rik Helleman kansloos, waardoor M.S.V.’71 met 3 uiterst kostbare punten richting Maassluis kon vertrekken.

Christian van der Pol vanaf de penalty stip op weg naar de 2-3