top of page

M.S.V.’71 boekt broodnodige zege op DeltasportHet op de laatste plaats staande M.S.V.’71 deed afgelopen zaterdag in Vlaardingen uiterst goede zaken. Het versloeg concurrent Deltasport met ruime cijfers (0-3. Door die zege klimt de ploeg van trainer Paul van Loenen 3 plaatsen en staat nu 9e. Deltasport neemt de rode lantaarn over van M.S.V.’71. Bij de bezoekers was Rody van Baalen deze middag met 2 doelpunten en een assist erg belangrijk.

 


Inzet van het duel tussen Deltasport en M.S.V.’71 afgelopen zaterdag was om te voorkomen als hekkensluiter de winterstop in te gaan. Beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel 4 punten. Maar M.S.V.’71 had daar één wedstrijd meer voor nodig, waardoor zij in het bezit waren van de rode lantaarn.

 

Vanaf het begin maakte het bezoekende M.S.V.’71 haar bedoelingen duidelijk. Er moest hoe dan ook gewonnen worden deze middag. Door veel ruimte weg te geven werkten de gastheren goed mee aan deze doelstelling van de bezoekers.

 

Binnen 5 minuten kwam M.S.V.’71 al op voorsprong. Een vlot lopende aanval met Brady van Stralendorff , Jack van der Vlugt en Rody van Baalen werd door laatstgenoemde vleugelspits simpel binnengetikt. (0-1).Spelmoment van de wedstrijd met Jasper van Veen in de hoofdrol


Dat gaf de bezoekers uit Maassluis  het nodige vertrouwen. De thuisploeg moest alle zijlen bijzetten om meer onheil te voorkomen, want M.S.V.’71 bleef goed voetballen. In de 10e minuut bracht de paal redding voor Deltasport op een inzet van de hard werkende Brady van Stralendorff.

 

Uitstel van Executie

Het was uitstel van executie. Want 5 minuten later kopte dezelfde van Stralendorff een lange bal van achteruit door naar de sprintende Rody van Baalen. Die profiteerde 100% van het aarzelend uitkomen van doelman Carlo Willemse. (0-2). Nadat Jeremy van Loenen een grote kans had laten liggen kwamen de prima spelende bezoekers na een half uur op een veilig lijkende 0-3 voorsprong. Deze keer was Rody van Baalen de aangever en rondde Brady van Stralendorff beheerst met het hoofd af.

 De 0-3 van Brady van Stralendorff in de maak


Bij de matig spelende thuisploeg onderscheidde de behendige Silas Monteiro Santos zich in positieve zijn. Het eerste Vlaardingse gevaar kwam pas na 40 minuten toen Johhny Fereira een gevaarlijk schot van afstand losliet. Het was het eerste echte werk van doelman Bart Voskamp. Verder kwamen de Vlaardingers niet veel verder dan een aantal hoekschoppen, die weinig gevaar opleverden.

 

In de slotfase had M.S.V.’71 de score nog verder kunnen laten oplopen, toen Brady van Stralendorf een prima aanval met Jasper van Veen en Jack van der Vlugt net niet wist af te ronden. En in blessuretijd raakte Jack van der Vlugt ook nog de lat.

 


Een van de vele Maassluise mogelijkheden die niet werden benut


In het 2e bedrijf had Deltaport als doel snel de achterstand te verkleinen om daarna op zoek te gaan naar de aansluitende treffer. Maar daar kwam niets van terecht.  De M.S.V.’71 defensie stond weinig of geen kansen toe. Aan de andere kant waren er genoeg mogelijkheden om de stand een nog beter aanzien te geven voor de ploeg uit Maassluis. Maar het vizier stond na de pauze bij de bezoekers net wat minder zuiver afgesteld.

Maar bij de ploeg van trainer Paul van Loenen maalde daar verder niemand om. De laatste plaats was overgedaan aan Deltasport en voor het eerst dit seizoen kon M.S.V.’71 bogen op een clean sheet. Met een goed gevoel gingen de Maassluizers daardoor de komende feestdagen in.

 

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld :

Bart Voskamp, Houdayfa el Hadioui (78n Pirashanna Rajakumar), Ricardo de jager, Jasper van Veen, Tom Vreugdenhil (90 Kevin van Zandvliet), Jeremy van Loenen (45 Sven Schipper) , Rick de Jonge, Jack van der Vlugt (90 Aathis Elayathamby), Brady van Stralendorff , Arno van Zweden, Rody van Baalen (78 Safouane Masaoudi)


Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link Deltasport tegen M.S.V.'71 16-12-2023

Comentarios


bottom of page