top of page

M.S.V.’71 boekt eenvoudige zege op RVV Overschie


Het inbrengen van Christian van der Pol 20 minuten voor tijd bleek een gouden wissel voor M.S.V.’71. Bij zijn eerste balcontact schoot van der Pol de 3-1 binnen, waardoor M.S.V.’71 in veilige haven was. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de thuisploeg en daar viel niets op af te dingen.


Hoofdsponsor : SEGMENT


Ondanks de nederlaag (2-1) in het uitduel zag M.S.V.’71 toch niet al te zeer op tegen het treffen met RVV Overschie. In eigen huis zou hoe dan ook gewonnen moeten kunnen worden van deze degradatiekandidaat.


In het begin van de wedstrijd leek het daar afgelopen zaterdag zeker op. Want nadat Arno van Zweden in de allereerste minuut doelman Quincy van Herwaarden al op de proef had gesteld, schoot van Zweden na 5 minuten na een goedlopende aanval met Jack van der Vlugt en Brady van Stralendorff wel raak (1-0).


De toeschouwers, gingen er eens goed voor zitten, maar kwamen vervolgens bedrogen uit. Het was snel duidelijk dat deze middag van RVV Overschie niet al te veel viel te vrezen. Maar in plaats van door te drukken en de wedstrijd snel in het slot te gooien werd de thuisploeg steeds slordiger. Het overwicht was er wel, maar echt veel kansen wist M.S V.'71 niet te creëren.


Af en toe lukte dat wel, maar dan was de afronding niet voldoende. Zo wist Dennis Veldkamp, die centraal achterin prima de plaats innam van de geblesseerde Paul Dorsman, met een prachtige pass de vrijgelopen Brady van Stralendorff te bereiken, maar diens inzet was niet zuiver genoeg.


Voorsprong verdubbeld

Toch wist M.S.V.’71 na een half uur de voorsprong te verdubbelen. Mohammed Rasuli wist een aanval van RVV Overschie te onderscheppen. Via een snelle 1-2 met Matthijs Jansen kwam de linksachter van M.S.V.’71 weer in balbezit. Zijn uithaal van 20 meter was te machtig voor doelman van Herwaarden. (2-0).


Daarmee leek M.S.V.’71 op rozen te zitten. Maar dat viel tegen. Een paar minuten voor de pauze wisten de bezoekers plotseling de achterstand te verkleinen. Een misverstand tussen Dennis Veldkamp en zijn doelman Marnix Louter zorgde voor deze aansluitingstreffer. Veldkamp legt uit : “Ik zag die hoge bal komen en hoorde Marnix “los” roepen en liet die bal gaan. Vervolgens schoot Marnix de bal ongelukkig tegen mij aan waardoor die tegenstander de bal op een presenteerblaadje kreeg. Ik probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar zonder resultaat”. (2-1).


Nog geen minuut later leek het nog erger te worden voor de thuisclub toen een vrije trap van RVV Overschie bij de 2e paal werd binnengekopt. Maar op advies van grensrechter Loek Voortman werd de treffer wegens buitenspel geannuleerd.


Na de pauze bakten beide ploegen er lange tijd niets van. De bezoekers roken hun kans en speelden veel feller dan voor de rust. Maar de bezoekers kwamen kwaliteit te kort om echt aanspraak te kunnen maken op 1 of meer punten. M.S.V.’71 speelde heel onrustig en grossierde in balverlies.


Gouden Wissel

Zo sleepte de wedstrijd zich voort. Tot de 70e minuut. Toen bracht M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen 2 verse krachten binnen de lijnen. Joey Frerichs kwam voor Arno van Zweden en Christian van der Pol nam de plaats in van Brady van Stralendorff. En met name die laatste wissel bleek een gouden greep. Want bij zijn eerste balcontact schoot van der Pol zijn ploeg al in veilige haven. “Dat was wel een lekkere invalbeurt” beaamt van der Pol. “Ik ben onlangs aan mijn neus geopereerd en heb daardoor weinig getraind. Afgelopen donderdag voor het eerst weer. Logisch dat ik op de bank moest beginnen. Ik kreeg die bal net over de middenlijn. Eerlijk gezegd had ik niet gezien dat die keeper te ver voor zijn doel stond. Ik zag wel Jack van der Vlugt , maar dacht dat hij buitenspel stond. Daarom besloot ik maar te schieten. En hij zat er heel lekker in”.


De 3-1 bracht M.S.V.’71 niet alleen in veilige haven, maar na de bevrijdende treffer van van der Pol kwam er ook weer meer rust in het spel van de thuisploeg. In de slotfase schoot van der Pol een vrije trap ook nog op de paal en stond dezelfde invaller aan de basis van de 4-1. Een heerlijke pass op Jeremy van Loenen zorgde ervoor dat de zoon van de trainer de eindstand op 4-1 kon bepalen.Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Rick de Jonge, Jasper van Veen, Dennis Veldkamp (85 Ben Wesselius), Mohammed Rasuli, Matthijs Jansen, Rogier Pon(81 Tom Vreugdenhil), Jeremy van Loenen, Arno van Zweden (70 Joey Frerichs), Jack van der Vlugt, Brady van Stralendorff (70 Christian van der Pol)


Comments


bottom of page