top of page

M.S.V.'71 boekt eenvoudige zege op VOB


In eigen huis boekte M.S.V.'71 afgelopen zaterdag een eenvoudige overwinning op VOB. De Maassluizers zegevierden met 2-0 door fraaie doelpunten van Arno van Zweden en Jack van der Vlugt (foto). De uitslag had een stuk hoger uit kunnen vallen als M.S.V.'71 in het tweede bedrijf wat zorgvuldiger met de vele kansen was omgesprongen

Hoofdsponsor: SEGMENT

Na de slappe vertoning en dik verdiende nederlaag van twee weken geleden in Rotterdam tegen Overmaas, had M.S.V.'71 wat goed te maken deze middag. Een overwinning was ook broodnodig om niet verder achterop te raken op de ranglijst.


Deze boodschap was kennelijk ook doorgedrongen bij de spelersgroep van de thuisploeg, want vanaf het allereerste begin deelde M.S.V.'71 de lakens uit deze middag.


Na een minuut of 10 kwam de beloning al toen Arno van Zweden de bal snoeihard en loepzuiver in de benedenhoek schoot. (1-0).



De M.S.V.'71 verdediging was goed bij de les deze middag


Het gaf de Maassluise burger moed. Aanvoerder Jack van der Vlugt was vrij snel na de openingstreffer dicht bij de 2-0 toen hij Robbert Bagchus de bal ontfutselde en op een haar na raak schoot.


Dat deed de Maassluise aanvoerder na een goed half uur wel toen hij attent reageerde op een prima pass van Rick de Jonge. Doelman Mickey Nijman leek nog een spaak in het wiel te steken, maar toen hij de bal niet klemvast kreeg was Jack van der Vlugt er als de kippen bij om vanuit een moeilijke hoek de 2-0 binnen te schieten.



De hardwerkende Brady van Stralendorff was deze middag ongelukkig in de afwerking


Daarna had Arno van Zweden op aangeven van Joey Frerichs nog de mogelijkheid om te score verder op te voeren, maar zijn inzet ging net voorlangs. VOB slaagde er in het eerste bedrijf niet in om echt gevaarlijk te worden, daarvoor sloot de M.S.V.'71 defensie met Ben Wesselius, Paul Dorsman, Jasper van Veen en Joey Frerichs te goed.



Na de pauze kreeg M.S.V.'71 veel kansen, maar ook deze kopbal van Matthijs Jansen ging niet binnen

Na de pauze kwamen de bezoekers wat beter uit de startblokken. De boomlange spits Vincent Sparreboom was in de kleedkamer achtergebleven en in plaats van de lange bal te hanteren, werd er nu geprobeerd meer van achteren op te bouwen.


Na een minuut of 10 ging de Rotterdamse wind alweer liggen en had M.S.V.'71 geen kind meer aan de ploeg uit Overschie. De gastheren creëerden volop kansen om de score naar een hoger niveau te tillen, maar de Maassluise afwerking liet te wensen over.


Omdat VOB ook onmachtig was om tot scoren te komen bleef de stand zoals die was en boekte M.S.V.'71 een eenvoudige maar oh zo belangrijke overwinning, waardoor de equipe van Paul van Loenen niet verderop raakt bij de top van het klassement.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs, Paul Dorsman, Jasper van Veen, Ben Wesselius, Dennis Veldkamp, Matthijs Jansen, Rick de Jonge (83 Rogier Pon), Jack van der Vlugt, Brady van Stralendorff, Arno van Zweden,


Aad Cordia maakte weer foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link




bottom of page