top of page

M.S.V.’71 boekt eerste winst van het seizoen


Lang heeft M.S.V.’71 er op moeten wachten. Maar afgelopen zaterdag proefde het team van trainer Paul van Loenen voor het eerst dit seizoen het zoet der overwinning. Celeritas was het kind van de rekening. Het werd uiteindelijk 3-1. Bij M.S.V.’71 was Rick de Jonge met 2 doelpunten de gevierde man.De start was veelbelovende voor de thuisclub uit Maassluis. In die beginfase stapelden de kansen zich op voor de equipe van Paul van Loenen. Maar onzorgvuldigheid in de afwerking en nipte buitenspel situaties zorgden ervoor dat de gastheren niet al heel snel op voorsprong kwamen.


Na amper een kwartier was het wel raak toen Matthijs Jansen slim over een voorzet van Jeremy van Loenen heen stapte. De vrijgekomen Rick de Jonge rondde daarna bekwaam af (1-0).


Ook na de openingstreffer bleef M.S.V.’71 het beste van het spel houden. Dat leverde echter niet de verdubbeling van de score op. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel van de thuisclub steeds slordiger en onnauwkeuriger. Veel duels werden verloren en de bezoekers uit den Haag begonnen te geloven in een goed resultaat in Maassluis.


Tien minuten voor de pauze kreeg Celeritas de beloning voor het betere van het spel. M.S.V.’71 doelman Bart Voskamp, die verder prima speelde kreeg een afstandsschot niet onder controle. In de rebound betekende dat de gelijkmaker. (1-1).In de rust moet het gedonderd hebben in de kleedkamer van M.S.V.’71. Want de manier waarop de thuisclub het 2e deel van de eerste helft afwerkte was beneden peil.


De peptalk van trainer Paul van Loenen had effect. Want de 2e helft was amper 2 minuten oud of de 2-1 stond al op het bord. Deze keer liet Celeritas doelman Eldrin Serbony een afstandsschot los. Jasper van Veen zei namens M.S.V.’71 vriendelijk dankjewel en schoot zijn ploeg weer op voorsprong. (2-1).


Maar in tegenstelling tot het eerste bedrijf bleef M.S.V.’71 nu wel beter bij de les. Er kwamen ook kansen om de voorsprong nog verder uit te breiden. Maar keeper Serbony wenste niet meer fouten te maken deze middag en hield zijn ploeg op de been.


Met een aantal invallers in de ploeg ging Celeritas op zoek naar de gelijkmaker. En die leek 20 minuten voor tijd in de maak, toen een van de Haagse voorwaartsen alleen op Bart Voskamp afging. Maar de jonge M.S.V.’71 doelman redde bekwaam, waardoor zijn ploeg op voorsprong bleef.


Ook M.S.V.’71 bracht nieuwe spelers binnen de lijnen. Brady van Stralendorff kwam voor Jeremy van Loenen en Rody van Baalen nam de plaats in van de met kramp vertrekkende Jack van der Vlugt. En de invallers lieten zich gelden. Eerstgenoemde bracht meer power in het elftal van van Loenen, terwijl Rody van Baalen aanvallend zijn ploeg van nieuwe impulsen voorzag. Eerst dreigde de jonge van Baalen door te breken, waardoor hij een vrije doortocht richting het vijandelijke doel zou hebben. Een van de Celeritas verdedigers verhinderde dat door hem vast te pakken en kwam weg met een gele kaart.


Het mocht de Maassluise pret niet drukken, want even later legde Rody van Baalen panklaar af op Rick de Jonge, die met een knappe beweging zijn ploeg in veilige haven schoot (3-1). Daarmee was de eerste zege van het seizoen een feit en stijgt de equipe van Paul van Loenen naar de 7e plek op de ranglijst.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de jager, Paul Dorsman (90 Michael de Brijn), Jasper van Veen, Ben Wesselius, Jeremy van Loenen (Brady van Ravensdorff), Matthijs Jansen, Rogier Pon, Rick de Jonge, Jack van der Vlugt (80 Rody van Baalen) , Arno van Zweden (90 Christian van der Pol)

Comments


bottom of page