M.S.V.’71 degradeert naar de 5e klasse

M.S.V.’71 is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de 4e klasse. In de finale van de nacompetitie om handhaving verloor M.S.V.’71 met 4-1 van Sporting Leiden.

Op het veld van DHL in Delft ging M.S.V.’71 afgelopen zaterdag de strijd aan met Sporting Leiden met als inzet handhaving in de 4e klasse. De verliezer zou afdalen naar de 5e klasse. de kelder van de KNVB. De equipe uit Maassluis begon gesteund door een groot aantal supporters vol goede moed aan deze tweestrijd.

Maar na amper 8 minuten keek M.S.V.’71 al tegen een achterstand aan. Een ongelukkige handsbal binnen de zestien zorgde er in die beginfase al voor dat de bal op de stip ging. Yousuf Sadi Hilmi had weinig moeite om zijn ploeg vanaf 11 meter op voorsprong te schieten (1-0).

De openingstreffer van Sporting Leiden viel al snel via een strafschop

Na die meevaller liet Sporting Leiden het initiatief aan de ploeg uit Maassluis en beperkten de Leidenaren zich tot countervoetbal. Het gevolg was dat M.S.V.’71 in deze fase de beste kansen kreeg om de stand in evenwicht te brengen. Een inzet van Jeremy van Loenen werd van de doellijn gehaald. Arno van Zweden was tweemaal dichtbij de gelijkmaker en ook Jack van der Vlugt had een behoorlijke kans om zijn ploeg weer op gelijke hoogte te brengen.

Dat lukte uiteindelijk een klein kwartier voor de pauze.  Anthony Cornelisse maakte binnen de zestien een duwfout op Brady van Stralendorff. Scheidsrechter Frikken wees ook nu naar de stip. En zoals gewoonlijk miste Matthijs Jansen de strafschop ook nu niet (1-1).

Ook de gelijkmaker kwam vanaf de stip. Matthijs Jansen (nr 8) velt het vonnis

Op basis van het laatste deel van de 1e helft begon M.S.V.’71 vol goede moed aan het 2e bedrijf. Maar dat duurde niet heel lang. Want binnen de minuut kwam Sporting Leiden al op voorsprong. Een slimme loopactie van Jay Fielemon en een miscommunicatie tussen M.S.V.’71 verdediger Tom Vreugdenhil en zijn doelman Bart Voskamp zorgde ervoor dat  Fielemon  met een slimme lob zijn ploeg op voorsprong kon brengen. (2-1).

Een flinke domper voor de zwart witte brigade uit Maassluis. En die werd nog groter toen na 10 minuten de Leidenaren uit een hoekschop door Yousuf Sadi Hilmi de voorsprong nog verder wisten uit te bouwen. (3-1).

De 3-1 van Yousuf Sadi Hilmi was de doodsteek voor M.S.V.'71

Vanaf dat moment speelde M.S.V.’71 een verloren wedstrijd. De mentale weerbaarheid was niet groot genoeg om deze teleurstelling te boven te komen. Ook met de invallers Christian van der Pol en Rody van Baalen, die vorige weel nog het verschil wisten te maken, lukte het niet meer. Toen M.S.V.’71 na de rode kaart van Paul Dorsman met 10 man verder moest was het helemaal gedaan.

Dat Sporting Leiden via Johan Hennekeij nog op 4-1 kwam was alleen nog maar belangrijk voor de statistiek.

De vierde en laatste treffer van Sporting Leiden was enkel belangrijk voor de statistiek

Voor M.S.V.’71 bleef er niets anders over dan het likken van de wonden.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de Jager, Jasper van Veen, Paul Dorsman, Tom Vreugdenhil,   Jeremy van Loenen (78 Safouane Masaoudi), Matthijs Jansen, Dennis Veldkamp (57 Rody van Baalen) Brady van Stralendorff, Jack van der Vlugt (57 Christian van der Pol), Arno van Zweden

Aad Cordia maakte weer foto’s van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/f/s!Ao-BphXObcHD8H4ftWePVPSoCovi?e=qBzTp1