top of page

M.S.V.'71 doet koploper Houtwijk wankelen, maar wint net nietHoofdsponsor : SEGMENT


M.S.V.'71 is er niet in geslaagd om de ongeslagen koploper Houtwijk in Den Haag de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. De equipe van Harry van Kapel was er erg dichtbij. Maar confrontatie tussen het nummer 1 en 2 van de ranglijst eindigde uiteindelijk gelijk. (1-1). En daar was Houtwijk het meest tevreden mee. Mohammed Rasuli (foto) speelde als centrale verdediger een uitstekende partij.


In eigen huis had Houtwijk dit seizoen nog geen enkel punt laten liggen. Bij de uitbeuren was tot nu toe alleen PGS Vogel erin geslaagd om de ploeg van Richard Douw 2 punten af te snoepen. M.S.V.´71 verloor het openingsduel van dit seizoen in Maassluis tegen Houtwijk destijds verdiend met 1-3. Maar de ploeg uit Maassluis was deze middag niet van plan zich opnieuw naar de slachtbank te laten leiden. Het elftal van trainer Harry van Kapel is na een uitstekende reeks, inmiddels opgeklommen naar de 2e plaats en was deze keer van plan er een echte confrontatie van te maken.


Dat bleek nog niet in de aanvangsfase. Toen hadden de mannen van Kapel het moeilijk. Maar het overwicht van de thuisploeg werd niet op het scorebord tot uitdrukking gebracht omdat Jessy Smit en Jordy Mulder slordig met de kansen omsprongen.Na een minuut of 10 gooiden de gasten de schroom wat van zich af en kwamen wat beter in de wedstrijd. Het eerste echte Maassluise gevaar kwam na een kwartier van de voet van Azzedine Akachar. Maar zijn schot raakte de lat. De waarschuwing kwam niet aan bij de Hagenaars, want bij de volgende kans was Azzedine Akachar wel succesvol. Hij tornde hoog boven de lange centrale verdedigers van Houtwijk uit en rondde een vrije trap met een geweldige kopbal in de bovenhoek af (0-1).


Een fijne opsteker voor de gasten uit Maassluis. Maar de thuisploeg liet het er niet bij zitten en ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Maar het Maassluise 4 mans middenveld met Matthijs Jansen, Rick de Jonge, Dylan Dijksman en Rogier Pon maakte veel meters en knapte veel vuil werk op. De Maassluise defensie met centraal achterin de uitblinkende Mohammed Rasuli en de alleskunner Jeremy van Loenen gaf geen krimp. Ook de beide vleugelverdedigers Ben Wesselius en Joy Frerichs bleven tegen de goede Haagse aanvallers prima op het been. En de keren dat er toch gevaar ontstond voor het Maassluise doel was daar altijd de goed keepende Wesley van ´t Wout.M.S.V.´71 leek met een voorsprong te gaan rusten. Maar dat pakte toch wat anders uit. Jeremy van Loenen werd stevig in de rug gelopen en moest worden opgelapt. Zoals de regels voorschrijven moest hij daarna naar de kant om vervolgens op aangeven van de scheidsrechter weer deel te nemen aan het spel. Alleen liet het signaal van scheidsrechter Johan Strijd heel lang op zich wachten. Houtwijk profiteerde optimaal van de man meer situatie. Het was Lloyd Gehrich die het vonnis velde (1-1).Na de pauze ging het een tijd lang gelijk op zonder echt doelrijpe kansen. Bij M.S.V.´71 moest Dylan Dijksman al snel geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Jasper van Veen. De organisatie was even weg bij de Maassluizers en Houtwijk leek te profiteren. Maar het schot van Justin Lopes ging centimeters over en de inzet van Jordi Mulder werd door Wesley van ´t Wout met een katachtige reactie onschadelijk gemaakt.


Na een kwartier kwam bij M.S.V´71 Kevin Edmilson Santos in de ploeg voor Azzedine Akachar. En dat deed de wedstrijd kantelen. De watervlugge en handige Maassluise aanvaller was vaak ongrijpbaar en bleek een ware plaag voor de verdedigers van Houtwijk. Hij vormde samen met Christian van der Pol (ingevallen voor Rick de Jonge) de twee mans voorhoede. Jack van der Vlugt zakte een linie naar het middenveld.

Na een half uur leken de bezoekers loon naar keihard werken te krijgen toen Edmilson Santos alles en iedereen weer eens zijn hielen liet zien en de bal panklaar aflegde op de volledig vrijstaande Christian van der Pol. Maar diens inzet ging over het doel.


Twee tellen later was het wel raak voor de ploeg uit Maassluis toen Matthijs Jansen een vrije trap van Mohammed Rasuli op waarde wist te schatten en doelman Murat Ozcan kansloos liet. Maar op aanraden van grensrechter Cornelis Rueck keurde scheidsrechter Johan Strijd het zuivere doelpunt af wegens buitenspel. Ook bij de eerste Maassluise treffer stond grensrechter Rueck al ten onrechte met de vlag omhoog, maar toen ging scheidsrechter Strijd niet overstag.


In de slotfase dwong Jack van der Vlugt met een fraai genomen vrije trap doelman Murat Ozcan nog tot een noodzakelijke redding. Maar gescoord werd er verder niet meer. Daarmee was thuisploeg Houtwijk het meest tevreden en de morele winnaar. M.S.V.´71 was er immers niet in geslaagd om de achterstand van 9 punten te verkleinen. De Maassluizers staan nu 3e op de ranglijst achter Houtwijk en Maasdijk, dat nipt van VCS wist te winnen.


Bij M.S.V.´71 was Mohammed Rasuli een van de uitblinkers. De centrale verdediger was tevreden over zijn eigen prestatie, maar niet over het uiteindelijke resultaat. "Ik vind dat wij veel strijd hebben geleverd en eigenlijk recht hadden op de 3 punten. Er zat deze wedstrijd zeker meer in voor ons. Het was jammer dat die goal van Matthijs toch nog werd afgekeurd. En het doelpunt wat we tegen kregen was eigenlijk ook niet terecht. Omdat de uitgooi niet werd genomen en Jeremy het veld uit moest en een tijd niet meer terug mocht. De scheidsrechter wist het niet eens meer. Over mijn eigen spel ben ik wel tevreden. Ik heb echt alles gegeven. Dat doe ik trouwens altijd. Maar dit was natuurlijk een echte finale. Ik hoop dat we met deze groep nog wat kunnen pakken dit seizoen".


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Wesley van 't Wout, Joey Frerichs, Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Ben Wesselius, Dylan Dijksman (55 Jasper van Veen), Matthijs Jansen, Rogier Pon, Rick de Jonge (75 Christian van der Pol), Jack van der Vlugt , Adzine Akachar (60 Kevin Edmilson Santos)

Opmerkingen


bottom of page