top of page

M.S.V.'71 doet tegen SEP wat het moet doen


In de strijd om het voorkomen van degradatie kon M.S.V.’71 zich in de confrontatie met SEP geen misstap veroorloven. En dat gebeurde ook niet. De thuisploeg van trainer Paul van Loenen won dik verdiend met 3-1 van de bezoekers uit Delft. De van een langdurige blessure teruggekeerde Matthijs Jansen was met 2 treffers uiterst belangrijk voor zijn  ploeg,

 


Puntenverlies kon M.S.V.’71 zich deze middag niet permitteren. De achterstand op SEP, dat op een veilige 7e plaats staat, bedroeg vooraf 6 punten. Een overwinning zou de achterstand terugbrengen tot 3 punten.

 

En dat hadden de mannen van trainer Paul van Loenen goed begrepen. Want vanaf het begin controleerden zij de wedstrijd. Nadat Jack van der Vlugt de kans op een snelle voorsprong had laten liggen, kwam de thuisploeg binnen het kwartier op voorsprong. Na een mooie pass van Brady van Stralendorff op Arno van Zweden werd er op laatstgenoemde binnen de zestien  een overtreding gemaakt. De uitstekend leidende jonge scheidsrechter Robin Bos wees gedecideerd naar de stip. Matthijs Jansen deed wat hij altijd doet in zulk soort situaties, de bal onberispelijk vanaf 11 meter binnenschieten. (1-0).

 


Matthijs Jansen schiet vanaf 11 meter onberispelijk binnen


Ook na de openingstreffer behield M.S.V.’71 het beste van het spel. Jeremy van Loenen was na een prima individuele actie al dicht bij de 2-0. Die kwam er even later  toch toen diezelfde van Loenen goed teruglegde op Rogier Pon. Die liet vervolgens heel beheerst doelman Perry van Oeveren kansloos. (2-0).

 

Rogier Pon viert feest na zijn doeltreffende 2-0


Een heerlijke opsteker voor de thuisploeg. En het vertrouwen werd alleen nog maar groter toen SEP middenvelder Noah Keus na een bikkelharde overtreding op Jeremy van Loenen met rood kon vertrekken.

 

Vlak voor de pauze had M.S.V.’71 nog de mogelijkheid om de wedstrijd al definitief in het slot te gooien toen Jack van der Vlugt met een prima pass Jeremy van Loenen bediende. Maar doelman van Oeveren wist dit onheil van zijn ploeg te voorkomen.

 

Na de pauze ging M.S.V.’71 op zoek naar een hogere score om daarmee de wedstrijd vroegtijdig definitief te beslissen. Maar de inzetten van Matthijs Jansen en Jeremy van Loenen hadden niet het gewenste resultaat.

 

Sterker nog, De bezoekers wisten na amper 10 minuten de aansluitingstreffer te produceren. M.S.V.’71 doelman Bart Voskamp pareerde een afstandsschot van een van de SEP aanvallers  voldoende. Daarna beging de jonge keeper een belangrijke inschattingsfout. Hij probeerde ook de rebound eruit te halen en dook op de voeten van een SEP speler. Penalty besliste scheidsrechter Bos. Ten onrechte bleek later toen het slachtoffer na afloop erkende dat hij zich had laten vallen. Daar had Didier van Geenen geen boodschap aan het schoot zijn ploeg naar 2-1.

 

Didier van Geenen schiet namens SEP vanaf 11 meter raak


Daarna sloop er toch weer enige onzekerheid in de thuisploeg. Maar een kwartier voor tijd maakte  Matthijs Jansen aan die onzekerheid een eind door met een mooie vrije trap de 3-1 binnen te schieten.

 

Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld en kon M.S.V.’71 zich opmaken voor het ski party feest wat die avond in de kantine zou gaan plaatsvinden.

 


De van een blessure teruggekeerde Matthijs Jansen was direct uiterst belangrijk voor zijn club. Hij zei er na afloop het volgende over : “Die 2 goals waren natuurlijk wel belangrijk. En leuk voor mij natuurlijk ook. Maar ik vond het eerlijk gezegd niet mijn beste wedstrijd. Ik vind het voornamelijk een teamprestatie omdat het achterin goed stond. We hebben eigenlijk geen kansen weggegeven. Dan zat het verder mee door die rode kaart, die wel terecht was”. De strafschop ging zoals gewoonlijk onberispelijk binnen. “Ik heb er wel eens een gemist. Maar dat is echt al heel lang geleden. Bij die vrije trap had ik wat geluk. Die had de keeper wel mogen hebben. Maar ik was blij dat die er wel inging. Dat gaf de ploeg weer de nodige rust”.

 

Sinds November had Matthijs Jansen niet meer gespeeld vanwege een handblessure (gebroken bot in de hand).  Was het niet lastig vandaag om na de operatie met die ingepakte hand vandaag weer in het veld te staan ?

 

“ Het is wel een beetje wennen, want je kijkt eigenlijk altijd uit en wil niet vallen. Maar  omdat mijn hand strak was ingetaped kan je hand niet dubbelklappen dus dat ging goed vandaag. Conditioneel vond ik het wel zwaar vandaag. Ik zat tegen kramp aan. Maar dat komt wel goed. Ook de rest van de competitie zie ik met vertrouwen tegemoet. Dit is een uiterst belangrijke overwinning voor ons. En dit moeten we doortrekken naar de komende wedstrijden. Tegen de ploegen die onder ons staan en net boven ons staan kunnen we echt wel punten pakken. En tegen bijvoorbeeld VDL en andere ploegen die boven ons staan, daar moet je ook een of meer punten kunnen pakken. Want de wedstrijden tegen hen hebben we vaak ongelukkig met 1 doelpunt verschil verloren. En als het balletje nu een keer onze kant opvalt kan je gewoon punten pakken en daarmee degradatie of nacompetitie  voorkomen. Zeker als iedereen fit blijft.

  

 

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de Jager, Paul Dorsman, Paul Dorsman, Jasper van Veen,  Tom Vreugdenhil,  Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen (90 Dennis Veldkamp) , Rogier Pon,  Brady van Stralendorff (77 Rick de Jonge),  Jack van der Vlugt, Arno van Zweden (90 Rodey van Baalen)

 

 

Aad Cordia maakte weer een aantal foto’s van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://ap.lc/epurr

Comments


bottom of page