M.S.V.'71 en Quintus houden elkaar in evenwicht.

In een meer spannend dan fraai duel hielden M.S.V.'71 en Quintus elkaar afgelopen zaterdag in Maassluis in evenwicht. Het werd uiteindelijk 2-2. En die uitslag deed recht aan de verhoudingen op het veld. Kevin Edmilson Santos (foto) was namens M.S.V.'71 met zijn dreigende dribbels en een geweldig doelpunt de man van de wedstrijd. Quintus eindigde het duel met 10 man, omdat Sean van der Stap met een rode kaart werd weggestuurd.

Hoofdsponsor: SEGMENT

M.S.V.'71 trainer Paul van Loenen zal in zijn wedstrijdbespreking ongetwijfeld terug zijn gegaan naar de openingsfases van de afgelopen 2 duels tegen Maasdijk en VCS. Die waren veel te slap, waardoor zijn ploeg beide keren al heel snel tegen een achterstand aan keek. Dat mocht nu niet meer gebeuren. Wat dat betreft had M.S.V.'71 de les van van Loenen goed begrepen. Want de thuisploeg beet vanaf het begin goed van zich af en speelde heel geconcentreerd.

Ontzag voor elkaar

Verder was duidelijk dat beide ploegen respect en ontzag voor elkaar hadden deze middag. Zowel thuisploeg M.S.V.'71 (3e) als het bezoekende Quintus (2e) wilden hoe dan ook niet verliezen. Het was dan ook niet zo gek dat er niet al te veel kansen te noteren viel. M.S.V.'71 was nog het meest dreigend. Vooral als Kevin Edmilson Santos zich met het spel bemoeide. Zo ontdeed hij zich na een kleine 10 minuten van Bart de Swart en legde de bal panklaar voor Rick de Jonge. Maar diens inzet was te slap om doelman Dahley le Duc te verontrusten. Het was een van de weinige echte kansen in het eerste bedrijf.

Twee strafschoppen

Dat er toch gescoord werd in de eerste helft was te danken aan scheidsrechter Joey Meuwese. De jonge leidsman, die verder goed floot wees 10 minuten voor de pauze tot verrassing van velen plotseling naar de stip voor een vermeende overtreding van M.S.V.'71 doelman Marnix Louter. Angelo Zwirs zei vriendelijk dankjewel en schoot vanaf 11 meter via de handen van Louter raak (1-1).

Scheidsrechter Meeuwese zag hier een strafschop in,die benut werd door Angelo Zwirs

Een bittere pil voor de thuisploeg, die zijn zaakjes tegen de nummer 2 van de ranglijst prima voor elkaar had. Toch gingen de ploegen met een gelijke stand rusten. Want vlak voor de pauze wees scheidsrechter Meuwese opnieuw naar de stip. Nu in het voordeel van M.S.V.'71 omdat Kevin Edmilson Santos binnen de zestien werd aangetikt. Matthijs Jansen, die een uitstekende wedstrijd speelde faalde niet vanaf elfmeter. (1-1).

Matthijs Jansen schiet namens M.S.V.'71 vlak voor rust de penalty feilloos binnen

Kevin Edmilson Santos

Na de pauze werd de wedstrijd wat aantrekkelijker, met wat meer kansen voor beide doelen. Na een minuut of tien kwam M.S.V.'71 op voorsprong door het mooiste doelpunt van de wedstrijd,. Hicham ait Yahya gaf een heerlijke steekpass op Kevin Edmilson Santos. Die zette eerst Bart de Swart op het verkeerde been en liet vervolgens doelman Dahley le Duc volstrekt kansloos. (2-1).

Kevin Edmilson Santos op weg naar de 2-1

Quintus had nog genoeg tijd om de schade te herstellen en ging daar ook naar op zoek. De ploeg van Richard Langeveld trok het initiatief nu wat meer naar zich toe. Echt veel uitgespeelde kansen liet de prima spelende M.S.V.'71 defensie toch niet toe. Verder dan een schot van Angelo Zwirs (gestopt door Marnix Louter) en een bal van de doellijn gehaald door Matthijs Jansen kwamen de mannen uit Kwitsheul toch niet. Ook M.S.V.'71 had nog wat halve kansen om de score uit te breiden, maar ook zonder succes.

Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een overwinning voor de thuisploeg. Maar dat gebeurde toch niet. Tien minuten voor tijd ging de bal voor Quintus opnieuw op de stip. Jasper van Veen, die ook een prima wedstrijd speelde maakte bij een hoekschop een duwfout tegen Angelo Zwirs. De terechte strafschop werd door Zwirs zelf onberispelijk benut. (2-2).

Angelo Zwirs schiet beide ploegen vanaf de stip op gelijke hoogte

Rode kaart voor van der Stap

Vlak voor tijd stuurde scheidsrechter Meuwese de jonge Quintus vleugelspits Sean van der Stap nog met rood naar de kleedkamer omdat hij een slaande beweging had gemaakt tegen Joey Frerichs, nadat die een overtreding op hem had gemaakt. In de stand kwam verder geen verandering meer, waardoor beide ploegen met een gelijkspel genoegen moesten nemen. Beide trainers konden zich wel vinden in het gelijke spel. Quintus trainer Richard Langeveld nog het meest

Richard Langeveld.

" Ik vond het geen beste wedstrijd. Qua voetbal. Van beide kanten niet. Wij speelden de eerste helft heel slecht. Ondanks dat, kwamen we door een penalty wat gelukkig op 1-0. Dan is het vlak voor rust en dan moet je slim verdedigen en moet je dat duel in de zestien vermijden. Je moet de tegenstander dan gewoon voor je houden. Uiteindelijk gaan we dan toch met 1-1 rusten. Ook door een strafschop. Dan komen we in de 2e helft ook nog achter, maar daarna vond ik ons de betere ploeg. Beide ploegen kregen ook kansen. Wij kwamen dan opnieuw door een strafschop op gelijke hoogte. En dat vond ik uiteindelijk wel een terechte uitslag".

Paul van Loenen

M.S.V.'71 trainer Paul van Loenen was vooral tevreden over de inzet en strijdlust van zijn ploeg :"Ja honderd procent. Want je weet. Je speelt tegen Quintus. Een ploeg die strijd levert. En als je daar niet in meegaat dan loop je achter de feiten aan. En ik moet zeggen mijn ploeg heeft strijd geleverd. Misschien is 2-2 verdiend, maar als er één ploeg had moeten winnen, dan waren wij het wel. Omdat wij meer kansen hebben gecreëerd. Dat waren er niet echt veel, maar zij nog minder. En zij kregen in de 1e helft wel heel goedkoop een penalty mee. Vandaar vind ik ons eigenlijk de morele winnaar.

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld: Marnix Louter, Paul Dorsman (83 Joey Frerichs), Jasper van Veen, Ricardo de Jager, Mohammed Rasuli, Rick de Jonge, Matthijs Jansen, Sergio van Staalduinen ( 83 Jack van der Vlugt), Arno van Zweden (61 Joel Meinckens), Hicham ait Yahya (81 Luuk Donker), Kevin Edmilson Santos

Aad Cordia maakte weer foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDyyfS909dtIpS8Tgf?e=k6TeNH