top of page

M.S.V.'71 en Rotterdam United delen de punten


M.S.V.’71 is goed uit de winterstop gekomen. Het elftal van trainer Paul van Loenen verloor dit jaar nog niet, ondanks het loodzware programma. Ook tegen het sterke Rotterdam United had M.S.V.’71 afgelopen zaterdag lange tijd zicht op een overwinning. Maar in de slotfase ging het toch nog mis voor de ploeg uit Maassluis en kwam de thuisclub op gelijke hoogte (2-2). Bij M.S.V.’71 speelde Brady van Stralendorff een prima partij.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Door de goede resultaten van de afgelopen tijd, was de equipe van van Loenen met het nodige vertrouwen afgereisd naar Rotterdam West om daar Rotterdam United te bestrijden. Een sterke ploeg, die al een periodetitel op zak heeft. In Maassluis waren de Rotterdammers in het openingsduel van de competitie destijds met 3-4 te sterk voor M.S.V.’71. Een sportieve revanche was de doelstelling van de bezoekers deze middag, waar doelman Marnix Louter terug was van een schorsing en waar Dennis Veldkamp op het middenveld de voorkeur kreeg boven Rick de Jonge.


De openingsfase kenmerkte zich door voorzichtigheid en aftasten aan beide kanten. De bezoekers deden het eerst van zich spreken toen Brady van Stralendorff met een afstandsschot de Rotterdamse doelman op de proef stelde. Maar die was uit het goede hout gesneden. De eerste mogelijkheid van de thuisclub ontstond door een misverstand tussen M.S.V.’71 verdediger Mohammed Rasuli en zijn doelman. Maar meer dan een hoekschop leverde dit toch niet op.


Na een kwartier kwamen de gastheren plotseling op voorsprong. Een slimme steekpass van Devanio Galina Fortes op Franklin Andrew Janga werd door laatstgenoemde beheerst achter Marnix Louter geschoten. (1-0).


M.S.V.’71 Weerbaar

Maar M.S.V.’71 raakt niet zo snel meer in de war van een achterstand. Evenals vorige week tegen Hermes DVS reageerde de equipe uit Maassluis adequaat. Binnen 2 minuten brachten zij de stand weer in evenwicht. Mohammed Rasuli veroverde de bal, speelde Matthijs Jansen vrij, die een perfecte voorzet losliet. Jasper van Veen kopte vervolgend fraai raak. (1-1).


Ook na de gelijkmaker waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, waardoor er weinig echt uitgespeelde kansen ontstonden. Dat gebeurde na 25 minuten wel via de mooiste aanval van de wedstrijd. Deze M.S.V.’71 aanval begon bij Ricardo de Jager, die Dennis Veldkamp vrijspeelde. De voorzet van Veldkamp leek bestemd voor Christian van der Pol, maar de spits zag dat Jeremy van Loenen er net nog wat beter voorstond en deed een overstapje. Daarna was het voor van Loenen niet meer zo moeilijk om zijn ploeg op voorsprong te schieten (1-2).


Ook na de pauze waren de uitgespeelde kansen schaars. De thuisploeg met de goede aanvallers Devanio Galina Fortes, Franklin Andrew Janga en Georghio Anthony Curiel werd uitstekend bespeeld door de sterk opererende M.S.V.’71 defensie met Paul Dorsman, Ricardo de Jager, Jasper van Veen en Mohammed Rasuli.


De wedstrijd leek op een Maassluise overwinning uit te draaien. Maar 5 minuten voor tijd kwam de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte toen M.S.V.’71 doelman Marnix Louter een hoge bal niet helemaal goed wegwerkte. Door een overtreding ging verdediger Jasper van Veen ging tegen de grond. Scheidsrechter Rens Wijnands, die floot a la Bas Nijhuis deed ook nu of zijn neus bloedde. Bij toeval kwam de bal bij goaltjesdief Franklin Andrew Janga , die in de korte hoek Marnix Louter het nakijken gaf.


Een flinke domper voor de hardwerkende ploeg van Paul van Loenen, die vlak voor tijd alsnog 2 punten verloren zag gaan.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Paul Dorsman, Ricardo de Jager, Jasper van Veen, Mohammed Rasuli, Matthijs Jansen, Dennis Veldkamp, Jeremy van Loenen (65 Rick de Jonge) Arno van Zweden, Christian van der Pol, Brady van Stralendorff

Comments


bottom of page