top of page

M.S.V.'71 en TOGB (Za) delen de punten in spectaculair duel


In een boeiend bekerduel (1e ronde) speelde M.S.V.'71 met 3-3 gelijk tegen de sterke 4e klasser TOGB-Za. Beide ploegen wisselden sterke fases af met zwakke momenten. Uiteindelijk was de puntendeling terecht.


Op het ongewone tijdstip van kwart over vijf werd afgetrapt op een bijveld van het sportpark van TOGB in Berkel en Rodenrijs.


De overtuigende 0-6 overwinning in de oefenwedstrijd tegen Haagse Hout had de ploeg van Paul van Loenen kennelijk goed gedaan. Want de equipe uit Maassluis begon overtuigend aan deze bekerwedstrijd. De razendsnelle Kevin Edmilson Santos zorgde in de beginfase voor de meeste dreiging.Kevin Edmilson Santos (7) was in de beginfase namens M.S.V.'71 het meest dreigend


Maar de eerste echte grote kans was na een klein kwartier voor Jack van der Vlugt. De Maassluise aanvoerder ging voor eigen succes en zag de vrijstaande Kevin Edmilson Santos over het hoofd. De inzet van van der Vlugt ging nu voorlangs.

Even later ontdeed Jeremy van Loenen zich handig van zijn tegenstander en gaf vanaf de achterlijn een panklare trekbal. Maar deze werd niet op de juiste waarde geschat.Jack van der Vlugt schiet voorlangs en ziet Kevin Edmilson Santos over het hoofd


Halverwege de eerste helft was het gedaan met het goede spel van M.S.V.'71. Het spel van de bezoekers werd slordiger en thuisploeg TOGB nam het initiatief over. Dat gebeurde onder aanvoering van de uitstekend spelende architect Vince Luijcken. Echt veel uitgespeelde kansen leverde dit toch niet op, maar de 2 kansen die TOGB kreeg werden wel verzilverd. Beide keren was Mark Twaalfhoven de gevierde man. (2-0).


In de rust bracht Paul van Loenen een paar wijzigingen in zijn opstelling aan. Jack van de Vlugt ging op het middenveld spelen. Jeremy van Loenen verhuisde naar de spitspositie en Azedine Akachar werd rechterspits. Daarmee verraste van Loenen de defensie van de thuisploeg. Want voordat de gastheren het goed en wel doorhadden stond de 2-2 al op het scorebord. Binnen de minuut schoot Azedine Akachar op aangeven van Jack van de Vlugt de aansluitende treffer binnen. (2-1). En twee tellen later gebruikte Jeremy van Loenen zijn lichaam goed en stelde Jack van de Vlugt in staat om de ploegen op gelijke hoogte te brengen. (2-2).


Heel lang kon M.S.V.'71 niet genieten van deze gelijke stand, want binnen 5 minuten kwam TOGB via Sam Havenaar met een kopbal weer op voorsprong. Hij strafte slordig uitverdedigen van de Maassluise defensie onberispelijk af. Volgens grensrechter van Dun in buitenspel positie, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee. (3-2).

De nieuwe voorsprong gaf de thuisploeg vleugels. M.S.V.'71 kreeg het zwaar te verduren. Maar de effectiviteit van voor de pauze bij het afronden van de mogelijkheden was er nu niet. En kansen kreeg TOGB voldoende in deze fase. Maar onnauwkeurigheid in de afwerking, goed keeperswerk van Marnix Louter en de lat voorkwamen dat TOGB verder uit kon lopen.


In de slotfase hield de TOGB doelman de mee opgekomen Jasper van Veen van een doelpunt af


Sterker nog. Na een half uur kwamen de gasten uit Maassluis voor de 3e keer deze middag op gelijke hoogte. De TOGB doelman leek in eerste instantie op tijd op de doorgebroken Kevin Edmilson Santos van de gelijkmaker af te houden. Hij kreeg de bal echter niet onder controle waarna een van de TOGB verdedigers hands maakte bij de rebound van de snelle Maassluise aanvaller. Mathijs Jansen schoot vanaf 11 meter de eindstand op het bord (3-3).

Bijna ging M.S.V.'71 nog met de volle winst naar huis toen invaller Christian van der Pol alleen op het vijandelijke doel afging. Maar van der Pol slaagde er niet in om de TOGB doelman te verschalken.

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs, Mohammed Rasuli, Jasper van Veen, Tom Leinweber Jeremy van Loenen, Dylan Dijksman (32 Dennis Veldkamp), Matthijs Jansen (32 Rick de Jonge), Jack van der Vlugt (45 Rogier Pon), Azedine Akachar (45 Christian van der Pol) ,Kevin Edmilson Santos

Comments


bottom of page