top of page

M.S.V.’71 gedoemd tot spelen nacompetitie om degradatie te voorkomen


In de laatste competitie ronde moest M.S.V.’71 afgelopen zaterdag zelf winnen uit bij DHL en moest stadgenoot VDL in eigen huis winnen van Quintus. In dat geval zou M.S.V.’71 veilig zijn voor degradatie. Maar op beide velden slaagde dit scenario niet. M.S.V.’71 verloor verdiend van DHL (4-2) en VDL en Quintus deelden in Maassluis de punten (1-1). Daardoor speelt M.S.V.’71 op 1 juni een nacompetitie wedstrijd om alsnog de degradatie naar de 5e klasse te ontlopen.Voor het bezoekende M.S.V.’71 was de opdracht deze middag volstrekt duidelijk. Er diende gewonnen te worden om kans te behouden op de veilige 7e plaats. De resultaten op de andere velden zouden dan verder bepalen of dit gelukt zou zijn.

 

Maar in Delft pakte het heel anders uit. De bezoekers uit Maassluis speelden zonder overtuiging. De echte wil om deze wedstrijd over de streep te trekken leek te ontbreken. Verder bleek dat de thuisploeg geen cadeautjes wenste weg te geven. De equipe van de fanatiek coachende trainer Tayyab Chaudri speelde uitstekend. M.S.V.’71 kreeg geen vat op de uitblinkende spelmaker Sammy Rehman en de snelle Nasime Nefzi.

 

Bij DHL speelde Sammy Rehman (rechts) een uitstekende wedstrijd


M.S.V.’71 onverdiend op voorsprong Gek genoeg kwamen de gasten uit Maassluis na 35 minuten op voorsprong. Het was het eerste schot op het vijandelijke doel. Jack van der Vlugt schoot een vrije trap vanaf 20 meter onberispelijk binnen. (0-1). Omdat VDL tegen Quintus op dat moment ook op voorsprong stond leek het nog een aangename middag te worden voor M.S.V.’71 aan de Brasserskade in Delft.

 

Jack van der Vlugt schiet M.S.V.'71 op voorsprong


Maar de vreugde in het Maassluis kamp was van korte duur. Want binnen 5 minuten had DHL de stand gelijkgetrokken door Sammy Rehman, die een strafschop wist te benutten. Doelman Bart Voskamp zat er nog wel aan, maar ondanks dat verdween de bal in het doel. (1-1).

 

De gelijkmaker van DHL kwam vanaf 11 meter


M.S.V.’71 was aangeslagen, waardoor het gretige DHL in de laatste 5 minuten van het eerste bedrijf simpel naar 3-1 kon uitlopen door doelpunten van Jessy van Willigen en Nazime Nefzi. (3-1).

 

De talentvolle Nazime Nefzi werd geen strobreed in de weg gelegd en kon de 3-1 aantekenen


Het kan niet anders dan dat het gedonderd heeft in de Maassluise kleedkamer omdat het spel en vooral de beleving onvoldoende waren in de eerste helft. Dat zou na de pauze anders moeten. En dat gebeurde ook.

 

Duel meer in evenwicht Nadat eerst Jack van der Vlugt een grote kans niet had weten te verzilveren, schoot de mee opgekomen Jasper van Veen na 3 minuten snoeihard  raak (3-2).   Er gloorde weer wat hoop bij de Maassluizers op een beter resultaat. Een tegenvaller was dat Quintus in Maassluis tegen VDL inmiddels op gelijke hoogte was gekomen. Dat was van latere zorg voor de equipe van trainer Paul van Loenen. Eerst zelf maar eens zien te winnen van een in de 2e helft minder goed spelend DHL, dat zijn 2 beste spelers had gewisseld. Chris van der Pol had bij M.S.V.’71 inmiddels de plaats ingenomen van Arno van Zweden.

 

Kansen kwamen er zeker voor de zwart witten. De volley van Jack van der Vlugt op aangeven van Rogier Pon had een beter lot verdiend.  En Jack van der Vlugt werd in de zestien naar beneden getrokken. Maar van een strafschop wilde scheidsrechter Peter Steur niets weten. Verder waren Jeremy van Loenen (uit de kruising getikt door doelman de Gooijer) en invaller Ben Wesselius (centimeters naast) nog dicht bij de gelijkmaker. Omdat M.S.V.’71 steeds meer ruimte weg moest gaan geven kreeg DHL ook nog de nodige kansen, die niet konden worden verzilverd. In blessuretijd lukte dat invaller Matthijs Schalkwijk nog wel. Hij bepaalde de eindstand op 4-2. En daar viel niets op af te dingen.

 

Door de resultaten op de andere velden eindigt M.S.V.’71 teleurstellend op de 9e plaats omdat ook SEP de ploeg uit Maassluis nog voorbijgaat op de ranglijst. Daardoor speelt M.S.V.’71 op 1 juni een uitwedstrijd tegen de op een na beste periodekampioen uit 5B. Voor zover wij kunnen nagaan is dat WDS uit Driebruggen

 

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de Jager (64 Sven Schipper) Jasper van Veen, Paul Dorsman, Tom Vreugdenhil (64 Rick de Jonge), Rogier Pon, Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen (85 Ben Wesselius), Brady van Stralendorff, Jack van der Vlugt, Arno van Zweden (52 Christian van der Pol),


Aad Cordia reisde af naar Delft en maakte een fotoreportage van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link DHL tegen M.S.V.'71 op 18 mei 2024

 

Comments


bottom of page