top of page

M.S.V.'71 geen kampioen maar wel de morele winnaar van de competitie


Ondanks de 6-1 overwinning op PGS Vogel is M.S.V.'71 er niet in geslaagd om kampioen te worden. Houtwijk en M.S.V.'71 eindigden de competitie met een gelijk aantal punten. Maar door de dubieuze overwinning (37-1) van Houtwijk tegen HMSH van 2 weken geleden gaan de Hagenaars uiteindelijk met de kampioenschaal aan de haal. M.S.V.'71 likt zijn wonden en maakt zich als morele winnaar van deze competitie op voor de nacompetitie, waar zaterdag a.s. in eigen huis 3e klasser 'sGravendeel de eerste tegenstander zal zijn.


Hoofdsponsor: SEGMENT


M.S.V.'71 had afgelopen zaterdag nog een kleine theoretische kans om de titel binnen te halen. Dan moest er zelf in Maassluis gewonnen worden van PGS Vogel en zou Houtwijk punten moeten verspelen tegen het al gedegradeerde Wanica Star. Als beide koplopers zouden winnen moest M.S.V.'71 maar liefst 9 doelpunten goedmaken om op basis van doelsaldo alsnog te titel te veroveren.


Eigenlijk geloofde niemand daarin bij M.S.V.'71. Waarschijnlijk het elftal van trainer Paul van Loenen ook niet. Maar winnen wilden de Maassluizers in elk geval wel. Dat werd deze middag wel duidelijk.


Nadat Matthijs Jansen na een kwartier de score had geopend omdat Andre Thiebau binnen de zestien Arno van Zweden tegen de grond had gewerkt ging het echt lopen bij de thuisploeg.Arno van Zweden is tegen de grond gewerkt, waardoor Matthijs Jansen via een strafschop de 1-0 kon aantekenen


Op aangeven van utblinker Joel Meijnckens wist Jeremy van Loenen vrij snel na de openingstreffer de score al te verdubbelen. (2-0).Jeremy van Loenen op weg naar de 2-0


En binnen het half uur was het Joel Meijnckens zelf, die de 3-0 op het bord schoot. Arno van Zweden was even later heel dicht bij de 4-0, maar zijn prima inzet werd uitstekend gepareerd door doelman Milan Brakel. De 4-0 kwam er toch omdat Jack van der Vlugt een misverstand tussen Bas Sant en Milan Brakel eenvoudig afstrafte. (4-0).Een van de twee treffers van Joel Meijnckens in de maak


Voor de pauze waren Rick de Jonge en Joel Meijnckens beiden nog 1 maal trefzeker, waardoor de gastheren met een uitstekende 6-0 voorsprong de rust ingingen.


In de pauze drong het bericht door dat Houtwijk tegen Wanica Star met 1-0 achterstond. Zou gerechtigheid dan toch bestaan en zou de morele winnaar dan toch nog de echte winnaar van deze competitie kunnen worden. Dat zou kunnen als Houtwijk er niet in zou slagen om de 1-0 achterstand om te buigen in een overwinning. Een ander scenario voor M.S.V.'71 om toch nog kampioen te worden was om in de 2e helft flink te werken aan het doelsaldo.


Maar toen de wedstrijden waren afgelopen en de uitslagen bekend werden, bleek Houtwijk toch met de hoogste eer te zijn gaan strijken. Zelf hadden de Hagenaars alsnog met 7-1 gewonnen en was M.S.V.'71 niet verder gekomen dan 6-1.


M.S.V.'71 gaat nu proberen om via de nacompetitie alsnog promotie af te dwingen. De eerste tegenstander is 3e klasser 's Gravendeel, dat op bezoek komt in Maassluis. Deze ploeg is in de 3e klasse D geëindigd op de 13e (voorlaatste plaats)Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs (71 Sergio van Staalduinen), Jasper van Veen, Paul Dorsman (82 Rogier Pon), Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Rick de Jonge, Matthijs Jansen, Arno van Zweden (79 Christian van der Pol), Jack van der Vlugt, Joël Meijnckens.


Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHD1WyY6rfi033-XzrA?e=ayomYF

Comments


bottom of page