M.S.V.'71 hard onderuit in en tegen Zoetermeer

In Zoetermeer ging M.S.V.’71 afgelopen zaterdag hard onderuit tegen FC Zoetermeer. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-0. De overwinning voor de thuisclub was zeker verdiend, maar wel enigszins geflatteerd. De meeste goals kwamen namelijk tot stand door persoonlijke fouten van de bezoekers. Jeremy van Loenen (foto) was namens de gasten uit Maassluis nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet kwam op de lat.

De thuisclub zal best een beetje op hebben gezien tegen de confrontatie met M.S.V.’71. In Maassluis had het elftal van trainer Martijn de Zoete destijds best veel moeite om de 3 punten mee naar huis te nemen. Dat lukte uiteindelijk (1-2), maar eenvoudig ging dat toen niet.

De mogelijke angst was echter pijlsnel verdwenen. Want na amper 3 minuten stond de 1-0 al op het bord door een doelpunt van Nando Nauman. Een ingestudeerde hoekschop leverde veel gevaar op. Eerst bracht de lat nog redding voor de bezoekers en daarna werd de bal van de lijn gehaald door Ben Wesselius. Scheidsrechter van Hoeven had niet gezien of de bal de lijn was gepasseerd en ging te rade bij de grensrechter van Veen van M.S.V.’71. En die had geconstateerd dat het een doelpunt was. Een eerlijke en sportieve beslissing, die waarschijnlijk meer uitzondering dan regel is op de amateurvelden met clubgrensrechters. (1-0).

Een fijne opsteker voor de thuisploeg, die op zoek ging naar een grotere voorsprong. Dat leek te lukken toen Djamil El Messaouidi alleen op Bart Voskamp afging. Maar de M.S.V.’71 doelman kwam met een katachtige reflex als overwinnaar uit de bus. Vijf minuten later ging de jonge Voskamp in de fout bij een vrije trap van Brandon Tichem. (2-0).

Uitblinker Brandon Tichem

Ook na deze verdubbeling van de score bleef M.S.V.’71 het lastig hebben met de snelle en beweeglijke voorhoede van de gastheren, die vaak in stelling werd gebracht door uitblinker Brandon Tichem. Maar door goed keeperswerk van Bart Voskamp en gebrek aan scherpte in de afronding bij Bjorn van Heijst en Djamil El Messaouidi bleef de schade tot de rust beperkt tot 2-0.

Een keer werd M.S.V.’71 in het eerste bedrijf echt gevaarlijk bij een inzet van Jasper van Veen. Maar toen bleek doelman Hylke van der Burg uit het goede keepershout gesneden.

Vlak na rust leek de wedstrijd al definitief te worden beslist toen Brandon Tichem een misverstand in de M.S.V.’71 defensie eenvoudig leek af te gaan straffen. Maar de uitblinker van deze middag gunde Nando Nauman zijn 2e doelpunt. Maar die schoot voor een leeg doel naast.

Daarna kwam M.S.V.’71 wat beter in de wedstrijd. De equipe van Paul van Loenen beet wat meer van zich af en wist enkele kansen te creëren. Eenmaal bracht de lat redding voor de thuisploeg bij een inzet van Jeremy van Loenen en eenmaal werd een doelpunt van dezelfde van Loenen afgekeurd vanwege buitenspel.

Nadat 10 minuten voor tijd Jessy Nauman een persoonlijke fout in de M.S.V.’71 defensie had afgestraft (3-0) was het Maassuise verzet definitief gebroken. In de slotfase liep de thuisploeg door opnieuw persoonlijke Maassluise fouten nog eenvoudig verder uit naar 5-0 door doelpunten van Ted Lieffering en opnieuw Jessy Nauman.

In de wetenschap dat in en tegen Zoetermeer dit seizoen veel meer ploegen zullen sneuvelen, moet M.S.V.’71 de rug nu rechten en zich focussen op de directe concurrenten, waartegen wel de 3 punten behaald zullen moeten worden.