M.S.V.'71 hard toe aan winterstop

M.S.V.´71 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om te winnen van het nog puntloze Egelantier Boys. De Rotterdammers behaalden het eerste punt van het seizoen (1-1) tegen een heel matig spelend M.S.V.’71. Doelman Marnix Louter (foto) was bij de bezoekers de beste man en dat zegt eigenlijk wel genoeg.

Hoofdsponsor: SEGMENT

Na de winst van vorige week tegen Transvalia leek het voor M.S.V.’71 deze week in Rotterdam tegen Egelantier Boys een koud kunstje om opnieuw 3 punten te behalen en de 1e helft van het seizoen alsnog redelijk positief af te sluiten. Want de Rotterdamse thuisploeg leek hiervoor een ideaal slachtoffer. Egelantier Boys had namelijk tot op heden alle 10 de wedstrijden verloren.

Het werd inderdaad een koud kunstje op het kunstgrasveld aan de Schulpweg. Maar dat had meer met de kille temperatuur te maken dan met het vertoonde spel van de bezoekers. Hoewel het begin nog niet eens zo slecht was. Want binnen 5 minuten had Brady van Stralendorff zijn ploeg al op voorsprong gezet. De M.S.V.’71 spits deed dat helemaal zelf door zich te ontdoen van een paar tegenstanders en daarna ook doelman Samir Sulaiman te passeren. (0-1)

De meegereisde M.S.V.’71 supporters maakten zich op voor een doelpuntrijke middag en 3 wedstrijdpunten. Maar dat viel nogal tegen. Want het spel van de bezoekers werd steeds slordiger. Egelantier Boys begon langzaamaan te geloven in het behalen van 1 of meer punten deze middag. Kansen daarop waren er ook, maar doelman Louter bleek een te grote sta in de weg en de afwerking was vaak niet erg zuiver.

Vlak voor de pauze leek M.S.V.’71 de voorsprong nog te gaan vergroten. Eerst door Matthijs Jansen en daarna door Brady van Stralendorff. Maar beiden wisten het net niet te vinden. En vooral bij die laatste kans van Brady was dat haast niet te geloven.

Na de pauze deed de toch al fysiek spelende thuisploeg er nog een schepje bovenop. Scheidsrechter Tim van Diest trad daar lankmoedig tegen op. Dit tot grote ergernis van M.S.V.’71 trainer Paul van Loenen, die dat luid en duidelijk aan de leidsman liet weten. Ook zijn eigen ploeg probeerde van Loenen vanaf de zijlijn steeds te corrigeren. Het hielp niet veel . Het balverlies aan M.S.V.’71 zijde was deze middag schrikbarend hoog. Het vertrouwen in eigen kunnen is broos en de vorm ontbreekt bij veel Maassluise spelers. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg steeds meer aandrong. Onder aanvoering van uitblinker Ahmed Akkoc. Maar Marnix Louter vervulde in het Maassluise doel een heldenrol. De gasten uit Maassluis kregen zeker ook kansen, maar de afwerking liet duidelijk te wensen over.

Tien minuten voor tijd viel alsnog de verdiende gelijkmaker toen Armin Causevic een voorzet van Burak Ozturk fraai afrondde. Een teleurstellend resultaat voor M.S.V.’71 dat hard toe is aan de winterstop.