top of page

M.S.V.'71 heeft aan één helft genoeg voor de volle winst tegen Herkingen'55

In de nieuwe prachtige jubileumshirts won M.S.V.'71 afgelopen zaterdag vrij eenvoudig de bekerwedstrijd van 4e klasser Herkingen'55. (3-1). De Maassluise doelpunten kwamen op naam van Kevin Edmilson Santos, Jack van der Vlugt en Matthijs Jansen.

Het was de 2e wedstrijd in de 1e ronde in de strijd om de KNVB beker. Vorige week speelden M.S.V.'71 en TOGB Za gelijk (3-3) en verloor Herkingen'55 met 4-1 van 3e klasser GHVV'13. Op papier trof M.S.V.'71 deze middag de zwakste van de 4 ploegen.

En dat beeld klopte. Want vanaf het begin was thuisclub M.S.V.'71 heer en meester. De equipe van Paul van Loenen speelde goed, met veel beweging zonder bal en maakte uitstekend gebruik van de ruimtes die de bezoekers weggaven.

Na een minuut of 10 kwam de beloning voor het goede spel. Jeremy van Loenen zette de aanval op door de mee opgekomen Joey Frerichs aan het werk te zetten. Diens voorzet werd in één beweging door Kevin Edmilson Santos in de verre hoek geschoten. (1-0).

Kevin Edmilson Santos schiet de openingstreffer langs doelman Nathan Verboven

Binnen het kwartier had M.S.V.'71 de voorsprong al verdubbeld. Een afgeslagen hoekschop van Herkingen'55 kwam bij Kevin Edmilson Santos. Die startte op eigen helft de turbo en liet alles en iedereen van Herkingen'55 zijn hielen zien. De rappe rechterspits behield ook het overzicht en bediende de meegelopen Jack van der Vlugt op maat en dat betekende 2-0.

Nadat Jeremy van Loenen een open kans had laten liggen kwam M.S.V.'71 na een half uur toch op 3-0. Jack van der Vlugt werd binnen de zestien naar de grond gewerkt. De strafschop werd onberispelijk door Matthijs Jansen binnengeschoten. (3-0).

Mathhijs Jansen schiet vanaf de strafschop stip de 3-0 onberispelijk binnen

In het restant van het 1e bedrijf hadden de gastheren nog wel mogelijkheden om de score naar een hoger niveau te tillen, maar de goede mogelijkheden van Jack van der Vlugt en Adzine Akachar strandden op doelman Nathan Verboven.

Vlak voor de pauze deden de gasten uit Herkingen in aanvallend opzicht voor het eerst echt van zich spreken toen Maikel van den Ochtend een goede kans kreeg. Maar de rechterspits liet de mogelijkheid onbenut. In de slotminuut van het eerste bedrijf raakte de Herkinen'55 keeper Nathan Verboven dusdanig geblesseerd dat hij de 2e helft niet meer kon meespelen. Hij werd vervangen door Patrick van den Ochtend.

In de 2e helft zagen we een heel ander M.S.V.'71. De comfortabele 3-0 voorsprong had het heilige vuur ietwat gedoofd bij de formatie van Paul van Loenen. De beweging zonder bal was een stuk minder, de ruimtes werden minder goed bespeeld, het tempo lag een stuk lager en er werd slordiger gespeeld. Zodoende konden de bezoekers wat meer in de wedstrijd komen. Echt grote kansen leverde het overwicht overigens niet op.

Langzaam aan pakte M.S.V.'71 de draad weer wat op, maar in de afwerking waren de Maassluizers erg slordig. De wedstrijd sleepte zich voort naar het einde. De 3-0 ruststand leek ook de eindstand te gaan worden. Maar een enorme fout van M.S.V.'71 verdediger Mohammed Rasuli zorgde ervoor dat Herkingen'55 op de valreep de eer nog mocht redden. Rasuli bezorgde de bal bij de volledig vrijstaande Michel Melissant. De Herkingen'55 aanvaller zei vriendelijk dankjewel en schoot eenvoudig de 3-1 eindstand op het bord.

Michel Melissant (10) redt vlak voor tijd de eer voor de bezoekers

De andere wedstrijd in deze poule eindigde in een 5-2 zege voor GHVV'13, de tegenstander uit Geervliet, waar M.S.V.'71 volgende week op bezoek moet. De mannen van van Loenen zullen moeten winnen om door te gaan naar de volgende ronde.

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Wesley van 't Wout, Joey Frerichs, Mohammed Rasuli, Jasper van Veen, Tom Leinweber Jeremy van Loenen, Dylan Dijksman (60 Sergio van Staalduinen), Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt, Azedine Akachar (60 Emre Sarilar) ,Kevin Edmilson Santos (85 Sven Schipper)

Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDwjqPIBieayfTW8d8?e=0sJ4AT