top of page

M.S.V.'71 heer en meester tegen zwak SVV



Hoofdsponsor : SEGMENT


Balsponsor : Peter Smit Tweewielers


Na 2 nederlagen kon M.S.V.'71 deze middag in de 3e wedstrijd van het seizoen de eerste 3 punten bijschrijven. In eigen huis werd SVV met 4-0 verslagen. Dat was een zwakke afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Want als de thuisploeg wat zorgvuldiger in de afronding was geweest, hadden er ook dubbele cijfers op het bord kunnen staan.

Op een troosteloos en sfeerloos sportpark begon het nog puntloze M.S.V.'71 in eigen huis gehavend aan de partij tegen SVV. Joey Frerichs, Mo Rasuli, Jack van der Vlugt en Paul Dorsman ontbraken allen vanwege een blessure. Tegenstander SVV had uit de eerste 3 duels al 4 punten weten te vergaren.


Jasper van Veen vecht een luchtduel uit met Soufian Sayssay


Maar afgelopen zaterdag werd al heel snel duidelijk dat het deze middag bij die 4 punten zou blijven. Want M.S.V.'71 was van de eerste tot de laatste minuut heer en meester. Het duurde nog geen 10 minuten voordat de equipe van Paul van Loenen het veldoverwicht in de score tot uitdrukking wist te brengen. Uit een hoekschop kwam de bal via de rebound bij de vrijgelaten Jeremy van Loenen, die simpel het eerste doelpunt van dit seizoen kon binnentikken. (1-0).

Twee tellen later werd de prima spelende Dylan Dijksman in kansrijke positie binnen de zestien naar de grond gewerkt. Maar scheidsrechter Merkestein wilde van geen strafschop weten. Het maakte verder niet zoveel uit. Want dat de gastheren de score zouden gaan uitbreiden was een kwestie van tijd. Na een kwartier leek Adzine Akachar de gevierde man te gaan worden toen hij via een goedlopende aanval met Jeremy van Loenen en Zekeriya Somuncu vanaf 5 meter eenvoudig leek af te ronden. Maar de uitstekende keeper Emir Salic pareerde de inzet van Akachar.


De prima spelende verdediger Tom Leinweber kwam vaak goed op aan de linkerkant


M.S.V.'71 bleef de aanval zoeken. Hierbij viel vooral het spel van de goed spelende en veel opkomende linker verdediger Tom Leinweber op. Bijna had hij zijn goede spel bekroond met een doelpunt. Maar dat werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na een half uur stond Leinweber wel aan de basis van de 2-0. Zijn pass bereikte de op volle snelheid liggende Kevin Edmilson Santos, die zich ontdeed van 2 tegenstanders en vervolgens via doelman Salic raak schoot.(2-0).


Kevin Edmilson Santos schiet M.S.V.'71 naar 2-0


Na de pauze bleef Adzine Akachar achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Christian van der Pol. En de invaller had al snel bijna de 3-0 op zijn schoen. Vroeg storen bracht de bal bij de ingevallen spits, maar diens inzet werd een prooi voor Emir Salic. En ook de rebound van Zekeriya Somuncu strandde op deze prima keepende doelman.

Nadat de thuisploeg nog een aantal mogelijkheden had laten liggen moest Salic zich een half uur voor tijd toch voor de 3e keer gewonnen geven. Een lange bal van achteruit werd door Christian van der Pol prima doorgekopt. Kevin Edmilson Santos en Zekeriya Somuncu mochten samen vrij op het vijandelijke doel af. Uiteindelijk gaf Edmilson Santos de assist en was Zekeriya Somuncu de afmaker. (3-0).


De assist van Kevin Edmilson Santos (Rechts) op Zekeriya Somuncu, die voor 3-0 zorgt


Daarna verslapte de concentratie bij de thuisploeg heel even. Juist in die periode produceerden de bezoekers hun enige gevaarlijke moment voor de vrijwel werkloze doelman Wesley van 't Wout. Een verdwaalde bal leek zo de bovenhoek in te draaien, maar van 't Wout wist in een uiterste poging de bal via de lat nog uit het doel te werken. Daarmee wist hij een clean sheet voor zijn ploeg te behouden.

Na de korte opleving van SVV nam de ploeg van Paul van Loenen de touwtjes weer stevig in handen. Het leverde talloze grote kansen op. Maar het vizier M.S.V.'71 stond niet goed meer afgesteld. Op één keer na. Dat was toen Kevin Edmilson Santos vanaf de middenlijn iedereen te snel af was. De linkerspits behield het overzicht en stelde de mee gelopen Jeremy van Loenen in staat om de 4-0 eindstand op het bord te schieten.

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Wesley van 't Wout, Rick de Jonge, Rogier Pon, Jasper van Veen, Tom Leinweber , Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Dylan Dijksman, Zekeriya Somuncu (78 Denis Veldkamp), Adzine Akachar (45 Christian van der Pol), Kevin Edmilson Santos

Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDwyNMJh_M1vXVbPE6?e=gI5crW

Comments


bottom of page