top of page

M.S.V.’71 houdt Steeds Hoger op afstand


De missie van Steeds Hooger om in de directe confrontatie met M.S.V.’71 de achterstand op de equipe uit Maassluis te verkleinen tot 5 punten, mislukte afgelopen zaterdag. In Rotterdam werd gelijkgespeeld (1-1) . M.S.V.’71 behoudt hierdoor de 8 punten voorsprong op Steeds Hooger en op de hachelijke 10e plaats. Op het eind van het seizoen betekent deze plek dat er in de nacompetitie gespeeld moet worden voor lijfsbehoud in de 4e klasse.


Hoofdsponsor : SEGMENT


Dat thuisclub Steeds Hooger de punten harder nodig had dan het bezoekende M.S.V.’71 was vanaf het allereerste begin duidelijk zichtbaar op het sportpark aan het Erasmuspad in Rotterdam. De gastheren speelden deze middag met de absolute wil om de 3 punten in de Havenstad te houden. Zij wisten de meeste duels in hun voordeel te beslissen tegen de matig opererende bezoekers, die grossierden in slordig balverlies.


Een van de weinige spelers, die in het elftal van Paul van Loenen wel zijn normale niveau haalde was centrale verdediger Dennis Veldkamp.Dennis Veldkamp speelde als centrale verdediger een goede wedstrijd


Halverwege de eerste helft kreeg Steeds Hooger de beloning voor het harde werken. Daniel Fontenelle Paz profiteerde optimaal van zwak uitverdedigen van de Maassluise defensie. (1-0).


Niet veel later leek de equipe van het trainersduo Jerry Visser en Oscar Zwanenburg de voorsprong te verdubbelen toen spits Dilhian Kook twee man uitkapte , maar oog in oog met Marnix Louter net niet zuiver genoeg mikte.


Het doelpunt viel plotseling aan de andere kant. Doelman Jack Grootjes veroorzaakte een strafschop door Brady van Ravensdorff tegen de grond te werken. Matthijs Jansen kende geen enkel probleem met de elfmeter trap en schoot zijn ploeg op gelijke hoogte. (1-1).Matthijs Jansen schiet vanaf 11-meter de gelijkmaker achter Jack Grootjes


De gelijkmaker poetste het vertrouwen van M.S.V.’71 wat op, waardoor de bezoekers in de slotfase van het eerste bedrijf wat beter voor de dag kwamen.


De 2e helft was een stuk aantrekkelijker. In eerste instantie was thuisclub Steeds Hooger ook nu de baas op het veld.Thomas Mejia kreeg in die fase 2 grote kansen en was dicht bij de 2-1 voor zijn ploeg, maar de afwerking was onvoldoende.


Jasper van Veen en Christian van der Pol namens M.S.V.'71 in gevecht om de bal


Maar langzamerhand liet M.S.V.’71 zich ook steeds meer gelden en werd het een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. En toen Paul van Loenen de verdedigers Mohammed Rasuli en Joey Frerichs als verse krachten binnen de lijnen bracht voor Arno van Zweden en Brady van Ravensdorff kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd. De als backs begonnen Jack van der Vlugt en Rick de Jonge speelden verder als vleugelspitsen.


Een minuut of 10 voor tijd leek M.S.V.’71 alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken toen Jeremy van Loenen via een prima aanval werd vrijgespeeld. Maar de inzet van van Loenen vanuit kansrijke positie ging over het doel.


Deze grote kans van Jeremy van Loenen zal geen doel treffen


Uiteindelijk eindigde het duel in een gelijkspel en dat was over de hele wedstrijd genomen wel terecht.


Volgende week neemt M.S.V.’71 het in eigen huis op tegen BZC Zuiderpark, dat 9e staat op de ranglijst met 2 punten voorsprong op Steeds Hooger. Als M.S.V.’71 die wedstrijd weet te winnen en Steeds Hooger verslaat het zwakke RVV Overschie , dan klimt Steeds Hooger alsnog naar de veilige 9e plaats

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Rick de Jonge, Jasper van Veen, Dennis Veldkamp, Jack van der Vlugt, Matthijs Jansen, Rogier Pon, Jeremy van Loenen, Arno van Zweden (66 Mohammed Rasuli), Christian van der Pol), Brady van Stralendorff (66 Joey Frerichs),


Er waren deze keer 2 fotografen. Karin Veldkamp en Aad Cordia maakten foto’s van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link Steeds Hooger tegen M.S.V.'71 op 15 april 2023


Comments


bottom of page