M.S.V. ’71 JO 17-1 wint in een bloedstollende kraker met 5-4 van Lyra, ouders op de banken!

Dit seizoen speelt de JO 17 onder leiding van Patrick en Arjan in de 4e klasse. Een team met een stel gasten dat het super gezellig heeft met elkaar. Dat is ook te zien aan de resultaten deze competitie.

Afgelopen zaterdag mochten ze aantreden tegen Lyra dat een paar plaatsten lager stond. Op rechts liep een super snelle spits bij Lyra die voor heel veel gevaar zorgde. De mannen kregen hier niet echt grip op en keken dan ook heel snel tegen een 0-2 achterstand aan. De keeper van de tegenstander was behoorlijk irritant omdat hij op de rand van zijn 16 meter gebied speelde. Hij onderschepte dan ook iedere diepe pass die gegeven werd op onze spitsen. Geluk voor ons dat de keeper hier dorstig van was geworden en naast zijn goal een slokje nam uit zijn bidon. Precies op dit moment werd een diepe pass gegeven op Youri. De keeper snelde terug naar de rand 16 maar was te laat en Youri wist de bal mooi binnen te trappen 1-2.

Helaas kreeg de super snelle spits van Lyra de bal weer waardoor zij de 1-3 maakten. De coaches wisten vervolgens tactisch te wisselen door Melle op de snelle spits te zetten waardoor deze nauwelijks nog gevaarlijk werd.

Met de 1-3 gingen de mannen rusten.

Na de rust kwamen ze vol goede moed de kleedkamer uit. Helaas kregen ze snel al weer een doelpunt om hun oren 1-4.

Er werd helemaal niet slecht gespeeld door MSV. Dit resulteerde ook in een kans voor Youri die op de 16 meter stond en hiermee de 2-4 binnen schoot. MSV kreeg hierdoor weer geloof in zichzelf en dat werd ook gezien door de toeschouwers. MSV drong steeds meer aan. Sven kreeg een mooie kop kans die net voor langs ging. Vervolgens kreeg Sven een hele mooi pass waarmee hij vrij stond schuin voor de goal. Hij wist deze kans schitterend te benutten door de bal in de rechter kruising te schieten 3-4!

MSV kreeg steeds meer grip op de wedstrijd ging steeds beter combineren en wist elkaar goed te vinden. Zo belandde de bal weer in Youri zijn voeten op rand 16 en weer wist hij de keeper te passeren 4-4.

MSV wilde graag winnen en Youri pakte dan ook snel de bal achter de keeper vandaan om hem naar het midden van het veld te brengen. Met nog 5 minuten te gaan was de spanning helemaal terug, zou er een winnaar uit deze wedstrijd komen?

Via een geweldig mooie pass van Niels kwam de bal bij Oskar die de bal net zo mooi over de keeper heen wist te schieten 5-4 voor MSV. Ouders, wisselspelers, coaches en publiek wisten hun enthousiasme niet meer te verbergen. Met nog een paar minuten te gaan wilde Lyra nog iets terug doen. 2x wist Simon zijn ploeg met een geweldige redding op voorsprong te houden. Gelukkig liet de scheidsrechter het publiek niet langer in spanning en floot de wedstrijd af 5-4 voor MSV een enorm gejuich steeg op. Iedereen was super trots op wat de mannen hadden laten zien!

Wat is er toch veel mogelijk in het voetbal. Als je maar blijft geloven in jezelf en je teamgenoten!