top of page

M.S.V.’71 Jo11-3JM wint de derby bij VDL-Jo11-3

Na een aantal dikke nederlagen ging ons 3e Jo11 team afgelopen zaterdag op bezoek bij onze blauw witte stadgenoot; VDL. Met ditmaal onze zeer ervaren Jo11 hoofdtrainer Ron van Straaten (alias van Gaal) als interim coach. Tezamen met ondergetekende verzorgde hij de nodige begeleiding langs de lijn.

Het team bestond deze derby uit de keepers; Aleksander (1e helft) en Sander (2e), de talentvolle meiden; Sterre en Anne (vandaar Jo11-3jm) en de heren; Gustavo, Rick, Lucas, Teun, Luuk, en Demin. Met twee wissels gingen we om 10:30 de strijd aan op het kunstgras veld in Maassluis-oost.

In de eerste helft ging het sportieve en leuke duel gelijk op. Er waren kansen voor beide partijen. Het was Demin die MSV op 0-1 zette waarna VDL al snel de stand weer gelijk trok. Daarna was er even een wapenstilstand en werd er een tijdje niet gescoord. Of te wel; de kansen werden niet goed benut en soms ook goed gepareerd door beide keepers. Zo gingen de Maassluise teams met 1-1 gebroederlijk de rust in.

Met de nodige technische aanwijzingen en adviezen van coach Ron, schoot onze Jo11-3 de 2e helft uit de startblokken. Door goed samenspel volgde prima goals van Luuk en de tweede treffer van Demin; 1-3 voor MSV. Maar VDL gaf nog niet op en kwam keurig terug op 2-3.

Maar de zwart/witte jongens en meisjes werden sterker en drukten door. Achterin werd er haast niets meer weg gegeven en hield keeper Sander zijn goal schoon. Al snel liepen MSV-ers via drie fraaie goals van Rick en een mooie van Teun uit naar 2-7! Zo trokken de pupillen uit Maasskuis-west de wedstrijd volledig naar zich toe.

Er werd lekker overgespeeld en leuk gevoetbald. Pure reclame ook voor ons shirtsponsor; Koningshoek! Nadat Luuk en Aleksander er in de slotfase er maar liefst 2-9 van maakten, redde onze kleine vrienden van VDL nog de eer met een tegengoal.

Zo kon MSV -Jo11-3jm met 3-9 een grote eerste overwinning van het seizoen noteren. En dat geeft hoop op meer stabiliteit voor de komende duels richting de herfstvakantie.

Aanstaande zaterdag spelen we om 11:45 thuis op ons mooie sportcomplex tegen Naaldwijk Jo11-2. Ditmaal met de vader van Gustavo als coach. Wellicht gaan we op zijn Portugees spelen!? Komt tot zien!