top of page

M.S.V.’71 JO13-2 sluit seizoen met 5-1 overwinning af!


Afgelopen zaterdagmiddag speelde ons leuke JO13-2 elftal zijn laatste competitiewedstijd van dit seizoen. Een drietal JO13-2 spelers hadden de smaak en vorm al te pakken na de behaalde 2e plaats met JO13-1 op het Pinkstertoernooi bij vv Katwijk.

 

Vanwege het gemis van vaste waarden; Alexander, Dastan, Yvar en Rick ging JO13-2 met aanvulling van wat JO11/1,2 spelers de strijd aan met; Die Haghe JO13-7. Het was op papier een uitwedstrijd die op ons hoofdveld werd gespeeld omdat ze in Den Haag de velden al hadden ingezaaid.

 

MSV begon, in oranje reservetenues, voortvarend tegen de withemden uit Den Haag. Er werden, door prima over en samenspel, de nodige kansen gecreëerd. Het vizier van Jayden stond in de beginfase helaas nog niet op scherp. Maar na 10 minuten was het gelegenheidspits; Sander die prima de 1-0 op scorebord bracht.

 

De thuisploeg, die eigenlijk dus ‘uit’ speelde, was sterk en had een duidelijk veldoverwicht. Achterin stond de verdediging met Nardo, Jailey, Joshua en Boaz als een huis. Rechtsvoor speelde Ruby weer erg goed. Op het middenveld werkten Lisanne, Marley, Ryan en Lucas keihard. De  bereidwilligheid was groot. Die Haghe werd dan ook zwaar onder druk gezet en MSV bleef goede mogelijkheden om te scoren krijgen.Halverwege de 2e helft was het invaller; Mees, die er meer dan terecht, 2-0 van maakte. Vlak daarna miste hij nog een grote kans, na een fraaie passeeractie, voor open doel. Zo bleef MSV de bovenliggende partij tegen de Hagenezen. Gastkeeper; Kyan had dan ook niet veel te doen in de 1e helft. Zo gingen de MSV-ers met verdiende 2-0 voorsprong tegen sv Die Haghe de kleedkamer in.

 

Na de limonade zette de zwarte/witte ‘boys en girls’ gelijk weer aan. En na één minuut in de 2e helft was het alweer raak! Een fraai schot van Jayden betekende de 3-0 voor MSV! Wat een mooie en zeldzaam grote voorsprong voor onze JO13-2. De Haagse tegenstaande probeerde het wel maar kwam niet door de uitstekende MSV defensie, onder leiding van Nardo en Jailey, heen. Iedereen deed zijn stinkende best om weer een keer te winnen. Ook Thijs en invallers Tim en Sebastiaan stroopten hun mouwen op. Na een kwartier in de 2e helft was het de goed spelende Lisanne die er fraai 4-0 van maakte. De wil om elkaar te helpen en te winnen was enorm en mooi om te zien. Ruby liep haar longen bijna uit haar lijf en bleef gaan; fantastisch!

 

De sportieve Haagse tegenstander probeerde het wel maar kon geen vuist maken. Daarvoor speelde MSV gewoon te goed. Tien minuten voor tijd was het de sterk spelende Lucas die er maar liefst 5-0 van maakte. Een ongekende weelde voor onze JO13-2 en begeleiding. In de slotfase scoorde Die Haghe nog een mooie eretreffer tegen voor de statistieken. Uiteindelijk boekte MSV JO13-2 een geweldige en terechte 5-1, of eigenlijk 1-5  overwinning. Wat stond het gaaf op scorebord; echt grote klasse!

 

Een groot deel van ons JO13-2 elftal won vorig seizoen in de JO13-4 namelijk geen wedstrijd, maar werd geroemd voor hun tomeloze inzet en doorzettingsvermogen. Deze instelling leverde dit seizoen een duidelijke verbetering van alle spelers individueel en als team op. Het bekende loon na hard werken (trainen) resulteerde in spannende wedstrijden en de nodige punten. Met 4 gelijke spelen en 2 overwinningen is onze JO13-2 met 10 punten op de 9e plaats van de voorjaarcompetitie geëindigd. En, er had misschien nog wel meer in gezeten in sommige wedstrijden, maar dat komt nog wel als jullie zo doorgaan. Kortom, een heel mooi en goed einde van het seizoen waarin alle JO13-2 spelers zich uitstekend ontwikkeld hebben. Ook de spelers die voor het eerst op grote veld zijn gaan voetballen verdienen een compliment. Jullie zijn een geweldig team.

 

Met grote dank aan de vaste trainers in weer en wind; Marcel en Joey en onze trouwe leider/grensrechter; Ron en natuurlijk Petra voor de JO13 coördinatie.

 

Nog een paar trainingen genieten en een gezellig ‘voetgolf uitje’ als afsluiting van het seizoen 2023-2024 en dan volgt de zomerstop.

 

Gegroet met zwart/wit bloed.

 

 

 

Comments


bottom of page