top of page

M.S.V.’71 Jo13-4 strijdend ten onder in ijzersterke poule


Onze Jo13-4 is de afgelopen weken strijdend ten onder gegaan in een ijzersterke indeling. Op een, voor deze schrijver, onduidelijke reden was onze vierde Jo13 team door de KNVB ingedeeld bij veel hogere en sterkere tegenstanders. Zo waren o.a. HVC Jo13-1 en de derde Jo13 teams van voetbalreuzen; Westlandia en Fc ’s-Gravenzande, een flinke maat te groot.


Zaterdag 8 oktober speelde ons leuke Jo13-4 hun 5e en laatste wedstrijd tegen en bij vv Naaldwijk Jo13-2. Ondanks een aantal fikse nederlagen, ging het elftal er met frisse moed tegenaan. Tenslotte begint elke wedstrijd we weer op 0-0.


Na 7 minuten kwam MSV ietwat ongelukkig op een 1-0 achterstand. Maar de zwart/witten uit Maassluis lieten zich, door deze snelle tegentreffer, niet uit veld slaan. Halverwege de 1e helft kwamen ze terecht op 1-1. Hierna kwamen er zelfs nog kansen op een eerste voorsprong voor onze Jo13-4 in dit seizoen. Helaas werden de mogelijkheden niet benut en kwam Naaldwijk na 20 minuten weer op voorsprong. Hier was wel een gemakkelijk gegeven strafschop voor nodig; 2-1. Dit was tevens de ruststand.
In de 2e helft golfde het spel tussen beide zwart/witte clubs op en neer. Het was MSV dat snel op zoek ging naar de gelijkmaker en die kwam er ook na 5 minuten; 2-2. Helaas nam Naaldwijk Jo13-2 hierna weer snel de leiding; 3-2. Maar onze jongens en meisjes gaven zeker niet op en ging met opgestroopte mouwen op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam er halverwege de 2e helft; 3-3! Wat een leuke pot voetbal in een heerlijk vroeg najaarszonnetje.

Wederom heel knap teruggekomen dus van onze Jo13-4. Helaas was hierna de zwart/witte accu een beetje leeg bij de MSV-ers. De Westlanders maakten er 4-3 van en liep in de slotfase geflatteerd uit naar een 7-3 overwinning.Kortom, na 5 flinke verliespartijen heeft onze Jo13-4 wel de rug en motivatie rechtgehouden. En dat is ook grote klasse! Langzaam maar zeker moet het wat beter gaan. Zeker als de KNVB, na de herfstvakantie, voor een logischere en gelijkwaardiger indeling zorgt. Tot die tijd lekker blijven trainen met zijn allen. De complimenten gaan uit naar hele elftal incl. trainer/coach Bart, waarvan de meeste voor het eerst op groot veld uitkomen.


Gegroet met zwart/wit bloed.

Comments


bottom of page