top of page

M.S.V.'71 JO15-1 bereikt kwartfinale KNVB beker!


Onze Jo15-1 speelde jl. woensdagavond 12 februari (wederom) een bekerthriller; ditmaal tegen het Haagse Quick-Jo15-2.

In december behaalde ons talentvolle Jo15 elftal, na een ware kraker in en tegen sv Leidschenveen Jo15-1, de laatste 16 teams in hun beker 1e klasse. Na een enerverend duel werd het toen 3-3 en volgde strafschoppen. Daarin stal keeper Bart Voskamp de show. Eerst schoot onze sluitpost zijn penalty uitstekend binnen en daarna stopte hij de laatste strafschop van sv Leidschenveen. Zo overwinterde onze Jo15 in de beker door met 3-4 na penaltyserie te winnen.


Na twee uitduels in de vorige ronden werd er ditmaal thuis geloot tegen het bekende en sterke Quick. Van deze competitiegenoot werd in het najaar al dik verloren en geschiedenis herhaalde vorige week zaterdag in de voorjaarscompetitie. Ook dit duel werd een verliespartij, maar ditmaal met veel meer weerstand als in de eerste wedstrijd. Na een 2-0 achterstand in de rust kreeg MSV in de 2e helft de nodige kansen om terug te komen dit lukte helaas niet. Mede door de uitstekende keeper van de Haantjes (de bijnaam van de Quickers).


Maar de MSV-Jo15-1 jongens en meisje moeten gedacht hebben tot hier en niet verder want tenslotte drie maal is scheeprecht. Met een gezonde portie inzet werd de strijd aangegaan tegen de technisch vaardige en zeer behendige leeftijdsgenoten van Quick. Het werd een wedstrijd om van te smullen. Het waren eerst de Hagenaars die met goed voetbal op voorsprong kwamen. Even leek het weer een zware dobber te worden voor de zwart witten.


Maar MSV kwam langzaam beter in de wedstrijd en creëerde in het tweede deel van de 1e helft de nodige kansen. Na missers van Endurance (kopbal) en Arno was het Fabian die vlak voor het rustsignaal de 1-1 maakte. In de 2e helft ging MSV met volle kracht op zoek naar de voorsprong. Maar telkens stond de geweldige keeper van Quick een Maassluis doelpunt in de weg. Fabian en Endurance misten van dichtbij twee goede mogelijkheden en ook een zuivere handsbal van een van de Quick verdedigers werd over het hoofd gezien. De frustratie liep wat op bij ons hard werkende Jo15 team. Hiervan werd Endu 'terecht' de dupe na een fikse overtreding op een Haantje. Geel en 10 minuten straf was het gevolg.


Quick profiteerde optimaal van de man meer situatie en scoorde fraai de 1-2. Met nog kwartier te spelen liep de spanning op in het bekerduel. MSV gaf zeker nog niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. En die viel gelukkig ook. Het was onze top verdediger Ziad die uit een hoge vrije trap alles en iedereen verraste en zo de 2-2 aantekende. Wat een opluchting en ook wel gerechtigheid gezien het spelbeeld. Hoe zou deze bekerstrijd aflopen?


Met Tijn en Maikel in plaats van Houdayfa en de moegestreden Marieke bleef MSV de aanval zoeken. Een bloedstollende slotfase volgde met kansen voor beide teams. Even leek MSV de buit binnen te hebben. Want twee minuten voor het eindsignaal barstte een groot MSV feest los op ons hoofdveld. Het was Fabian die een goede doorkopbal uitstekend inkopte bij de 2e paal; 3-2!


Nu kon het toch niet meer mis dachten de vele toeschouwers. Maar niets was minder waar, want ruim in de blessuretijd ontstond een moeilijke situatie voor de scheidstrechter; was het buitenspel of hands in het Maassluise strafschopgebied. Hij wees naar de stip; penalty voor Quick. Dit buitenkansje werd goed benut en zo eindigde ook deze bekerwedstrijd, net als in de vorige ronde, op 3-3. En weer moesten strafschoppen de beslissing brengen.


De eerste twee werden gemist, daarna nam Quick de leiding in de serie. Maar onze Marieke trok de stand keurig gelijk 1-1. Hierna groeide Cas uit tot de held van de avond. Hij de pakte de 3e Haagse penalty, waarna Endurance de 2-1 scoorde. Daarna wederom een super redding van Cas en mocht hij zelf aanleggen voor de winst. En hij faalde niet; 3-1 voor MSV en de kwartfinale was bereikt! Een enorme ontlading volgde. Een mooie prestatie van het elftal van Rico Uytebroek en Raymond van Baalen.


In de poulefase liet het vrij overtuigend de Jo15 van Maasdijk, Brielle en Rozenburg achter zich. Daarna werd er in de' knock out' fase gewonnen van WFB, Leidschenveen en nu dus ook van angstgegner Quick. Het bekersprookje van MSV-Jo15-1 krijgt een vervolg in de kwartfinale van KNVB beker! Dit is al een prestatie op zich op dit niveau.


Aanstaande zaterdag speelt Jo15-1 om 12:00 uur in en tegen Maasdijk Jo15-1.


Veel succes!

Comments


bottom of page