M.S.V.'71 JO15-1 niet scherp genoeg tegen RAS

Onze JO15 liet zaterdag 9 november letterlijk en figuurlijk de kans (en) op een toppositie in de sterke 1e klasse liggen. Na een 1-0 voorsprong ging het strijdend met 2-3 ten onder tegen een uitstekend JO15-1 elftal van RAS.

Het was een geweldige, spannende en bovenal sportieve wedstrijd op een nat en zwaar 2e grasveld. MSV startte, net als de week ervoor tegen GDA, sterk. Het nam initiatief en speelde goed in de duels. De opbouw was verzorgd en de verdediging stond als een huis.

Met prima voetbal creëerdende zwart-witten  in de 1e helft de nodige kansen. Zo stuitte onze snelle Rody een paar keer 1 op 1 op de uitstekende keeper van RAS. De Hagenaars lieten aan de overzijde, zo nu en dan, wel wat speldeprikken zien. Waarbij vooral de balvaardige linksbuiten van de geel-zwarte opviel. Eenmaal voorkwam Marieke op de lijn een Haagse treffer. Maar MSV bleef voor de rust de bovenliggende partij. Het kwam dan ook halverwege de 1e helft verdiend op voorsprong  door een typische Rody goal; 1-0.

Eigenlijk had de Maassluise voorsprong voor de rust uitgebouwd moeten worden. Zeker gezien de mogelijkheden, maar dan zal je altijd zien, valt de bal er aan de andere kant wel in. En dat dan ook nog vlak voor het rustsignaal. Het was een snelle uitval van RAS over rechts die werd verzilverd; 1-1.

Of het missen van de vele kansen de oorzaak was is niet bekend, maar de start van de 2e helft was niet goed van MSV kant. RAS daarentegen, gesterkt door die gelijkmaker vlak voor de pauze, kwam vol gas uit de kleedkamer. Vooral de behendige linksbuiten liet zich steeds meer zien en gelden. Na 5 minuten zette hij onze keeper Cas op het verkeerde been met een ouderwetse punter en bracht zo zijn team op voorsprong; 1-2.

RAS drukte MSV met goed spel en met een uitstekende middenvelder als motor terug op eigen helft. Nu waren we de beste kansen voor de Hagenaars. Marieke haalde wederom een bal uit de doelmond. Onze talenten moesten alle zeilen bij zetten maar konden na een kwartier in de 2e helft niet voorkomen dat RAS toch de voorsprong vergrootte naar 1-3.

Vanaf dat moment ging de knop weer om bij MSV.  De mouwen werden opgestroopt en met veel inzet ging men op zoek naar de aansluitingstreffer. De wedstrijd werd nog opener met kansen voor beide teams. Doelman Cas hield met een paar super reddingen zijn doel verder schoon. De thuisploeg ging meer en meer risico nemen en tien minuten voor tijd was het dan raak. Het was wederom Rody die er vanaf de achterlijn 2-3 van maakte. Dit was de opmaat voor een spannende slotfase waarin onze boys en girl nog een aantal mogelijkheden kreeg op de gelijkmaker. De allergrootste kans was voor invaller; Max die in de laatste minuut vrij voor de RAS keeper miste.

Zo ging MSV uiteindelijk strijdend en met opgeheven hoofd ten onder tegen een uitstekende tegenstander. Een gelijkspel had de verhoudingen wellicht beter weergegeven.  Want met wat meer scherpte voor de goal had de balans zomaar in MSV voordeel kunnen uitvallen.

Jongstleden zaterdag leed onze Jo15-1 een fikse nederlaag bij Quick. Zo is het elftal na 8 duels terug te vinden op een gedeelde 6e plaats in de 1e klasse.

A.s. zaterdag komt de virtuele koploper Schipluiden Jo15-1 op bezoek. De wedstrijd begint om 13:00.