M.S.V.’71 Jo16-1 pakt 3 punten op Nieuw Hanenburg

Afgelopen zaterdag; 20 november jl. speelde onze Jo16-1 (in oude tijden B1 genoemd) een avondwedstrijd tegen de haantjes van Quick Jo16-3 uit Den Haag.

Om 17:00 uur werd er op het prachtige sportcomplex van de Haagse traditieclub afgetrapt. Met het kunstlicht aan had de entourage het wel iets weg van een bekerduel, alleen dan zonder publiek in verband met de lockdown. Behalve begeleiding en de chauffeurs van onze Jo16 dan.

MSV begon het uitduel als gedeelde koploper van de 2e klasse. Maar Quick uit, is altijd lastig, dat bleek maar weer eens op het 2e kunstgrasveld. Het is een grote en goede vereniging met veel sterke jeugdteams. Maar daar was het elftal van trainer/coach; Rico Uytdebroek en leider; Martin Klop, zich deze zaterdag zeker van bewust.

Vanaf het beginsignaal van de uitstekende scheidsrechter speelde MSV geconcentreerd en sterk. De eerste goede kansen waren dan ook voor de zwart/witten. Maar het vizier stond vandaag niet echt scherp. Na 10 minuten brak Menno prima door over links en bereikte Lars, die een goed schot afvuurde richting de kruising. Maar de keeper gaf geen krimp en groeide daarmee in de wedstrijd. Ook bij mogelijkheden van Jayden, die een goede voorzet van Maikel op doel kopte en vlak daarna een goede kans voor Tijn, hield Quick stand.

Kansen te over voor onze Jo16, maar als je ze niet maakt, blijft het oppassen voor een tegentreffer. Zo kwam Quick er in de 1e helft sporadisch, maar wel snel en gevaarlijk uit. De grootste Haagse kans werd, één op één, uitstekend gehouden door onze goalie; Bart. Maar verder speelde de MSV verdediging met centraal; Daan en Rick van S. en de opkomende backs; Lodewijk en Marieke, een prima partij.

Zoals de hele ploeg uitstekend speelde met een duidelijk veldoverwicht tot gevolg. Maar Quick verdedigde zich kranig en gaf behoorlijk weerstand. MSV creëerde echter voldoende kansen maar vergat zichzelf te belonen. Zo werd er een bal van de lijn gehaald en gingen schoten van Tijn en Jayden, beide na een goede voorzet vanaf rechts van de sterk spelende Maikel, net naast. Aan de andere kant nog een hard Haags schot die net naast ging. Vlak voor rust voerde onze Jo16 de druk nog een keer op om de openingstreffer te forceren. Maar weer een bal van de lijn en de sterke keeper die een slimme lobje van Menno uit de lucht plukte. Zo bleef het 0-0 met de rust.

In de 2e helft hetzelfde beeld. MSV hield de touwtjes stevig in handen en ging geduldig op zoek naar de eerste goal. De eerste kans was dan ook voor de gasten. Menno knalde de bal over de keeper waarna Jayden net voor de lijn struikelde en zo net niet het laatste zetje kon geven. De druk op de Quickers werd nog meer opgevoerd en de ene corner na de andere volgde elkaar op. Een goed schot van Lars ging maar net naast. Maar de Hagenaars in fraaie diep blauwe tenues capituleerden niet en hielden nog steeds de nul. Heel af en toe kwamen ze nog in de buurt van onze Bart, maar dat was op de vingers van één hand te tellen. Het was eigenlijk wachten op een Maassluis doelpunt. Rick N. miste een goede kans toen hij links vrij kwam voor de top Quick keeper. Maar helaas weer geen goal. Naarmate de 2e helft vorderde werd het langzaam een race tegen de klok.

Een kwartier voor tijd werd er nog een keer een bal van de Haage lijn gehaald en duikt de keeper een intikker van Tijn uit de linkerhoek. Wat een spanning! Maar 10 minuten voor tijd kwam dan toch de verlossing. Het was onze hard werkende Menno, die attent reageerde op de zoveelste redding van de keeper. Zo schoot hij de bal prima in de korte hoek; 0-1! Nu is het alleen zo dat alle Haagse grensrechters standaard vlaggen bij een tegengoal. Vraag maar aan onze eerste elftal spelers. Een nare eigenschap die ook de Quick vlaggenist onder de knie had. En dus stak hij zijn vlag, zonder blikken of blozen, omhoog.

Maar de scheidsrechter wees, zeer terecht, op een Quick speler op de achterlijn; dus een geldig doelpunt. Een meer dan terechte en verdiende voorsprong derhalve voor MSV. In de slotfase gaf onze sterke Jo16 team niets meer weg. Zo kon het, na 2x 40 minuten, weer een overwinning bijschrijven. De zwart/witte koetjes wonnen dus van de chique haantjes, hoe leuk is dat? De vierde winstpartij op een rij alweer in de 2e klasse. Goed gedaan en ga zo door.

Dit was weer eens een wedstrijd met veel weerstand voor onze talentvolle Jo16. En daar is deze verslaggever blij mee. Laten we hopen op meer van dit soort spannende potjes.

Aanstaande zaterdag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Dan spelen we op Ockenburgh om 10:30 uur tegen Die Haghe Jo16-2. Tip voor de ouders die rijden; hele goede kibbeling bij de vistent op de hoek van het sportpark.