top of page

M.S.V.'71 klaar in de beker

M.S.V.'71 is uitgebekerd. Afgelopen dinsdagavond was de equipe van Paul van Loenen niet opgewassen tegen 1e klasser Xerxes DZB. Na een 1-0 ruststand bleef de teller uiteindelijk steken op 3-0. Bij M.S.V.'71 speelde doelman Marnix Louter (foto) een uitstekende wedstrijd.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Het was de 2e nederlaag op een rij voor de ploeg uit Maassluis West. Maar deze verlies partij deed lang niet zoveel pijn als de 4-3 nederlaag afgelopen zaterdag in het competitie duel tegen de nog puntloze laagvlieger Wanica Star.


Verliezen tegen het 3 klassen hoger spelende Xerxes DZB is vrij normaal en volgens verwachting. De Rotterdammers mochten het spel maken en hadden gedurende de hele wedstrijd een groot veldoverwicht. M.S.V.'71 probeerde in de omschakeling via de counter gevaarlijk te worden.


De thuisclub probeerde gaten te vinden in de hechte M.S.V.'71 defensie door veel positiewisselingen en door gebruik te maken van de opkomende backs. Maar veel echte uitgespeelde kansen leverde dit toch niet op. En de keren dat Xerxes DZB wel echt gevaarlijk werd, vonden ze de prima keepende Marnix Louter op hun pad.


Na 20 minuten kwamen de gastheren in dit uiterst sportieve duel toch aan de leiding. (1-0). Een enkele keer wist M.S.V.'71 uit te breken. Grote kansen leverde dit echter niet op. Joel Meijnckens was bij de gasten nog het meest dreigend en Jeremy van Loenen stelde met 2 schoten de Xerxes doelman op de proef.


Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Ook nu wist de hardwerkende ploeg van Paul van Loenen aanvankelijk de schade verder te beperken. Dat lukte tot de 68e minuut. Via een afstandschot en een minuut later via een mooie uitgespeelde aanval liep de thuisclub uit naar 3-0.


In de slotfase kwamen bij M.S.V.'71 nog 4 verse krachten binnen de lijnen. Hicham ait Yahya, Sergio van Staalduinenen, Arno van Zweden en Kevin Edmilson Santos. Vooral laatstgenoemde bleek een handenbinder voor de verdedigers van Xerxes DZB. Maar in de stand kwam verder geen verandering meer.


Een uitslag van 3-0 waar beide teams wel vrede mee konden hebben.Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs (74 Sergio van Staalduinenen), Jasper van Veen, Ricardo de Jager, Tom Leinweber, Jeremy van Loenen, Rick de Jonge (70 Hicham ait Yahya), Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt, Christian van der Pol (70 Kevin Edmilson Santos), Joël Meijnckens (83 Arno van Zweden)


Comments


bottom of page