top of page

M.S.V.'71 wint van GSC ESDO en klimt naar de 3e plaats


M.S.V.'71 maakte afgelopen dinsdagavond in het inhaalduel tegen middenmoter GSC ESDO geen fout. In eigen huis won het elftal van Paul van Loenen met 3-0. Door deze zege stijgt M.S.V.'71 weer naar de 3e plaats op de ranglijst.


Hoofdsponsor: SEGMENT


De wedstrijd tegen GSC ESDO stond al 2 keer eerder op het programma, maar werd beide keren in verband met Corona afgelast. Deze keer werd er in Maassluis wel afgetrapt. Het was de laatste wedstrijd uit de 1e competitie ronde.


Beide ploegen waren gebaat bij een 3-punter. De bezoekers uit Den Haag hebben de punten hard nodig om niet in degradatienood te komen. De onderste ploegen uit de 4e klasse degraderen dit jaar naar een nieuw op te zetten 5e klasse. GSC ESDO vinden we terug op de 10e plaats.


M.S.V.'71 heeft een heel ander belang. De thuisploeg doet volop mee om de bovenste plaatsen en kan zich daardoor geen puntenverlies permitteren.


Zoals te verwachten was nam M.S.V.'71 vanaf het begin het initiatief en creëerde ook een aantal goede mogelijkheden. Vooral Hicham ait Yahya was sterk op dreef in die beginfase. Maar de prima doelman Sharif Jacobs bleek een te grote sta in de weg. Ook bij een hard laag schot van Jack van der Vlugt kwam Jacobs als winnaar uit de bus.


Maar tien minuten voor de pauze moest Jacobs zich toch gewonnen geven. Kevin Edmilson Santos bediende Jeremy van Loenen op maat. De van een blessure teruggekeerde middenvelder bleef rustig, kapte zijn man uit en zette M.S.V.'71 op voorsprong. (1-0).




In het 2e bedrijf werd het spel van de thuisclub slordiger. De goed gestarte Hicham ait Yahya speelde nu veel te flegmatiek en leed veel balverlies. Ook de acties van Kevin Edmilson Santos stierven veelal in schoonheid. Jeremy van Loenen was via een prima genomen vrije trap nog het dichtst bij de 2-0, maar hij vond Sharif Jacobs op zijn pad.


GSC ESDO ging steeds meer risico nemen en werd af en toe ook dreigend. Vooral als de prima spelende Ayoub el Majjaoui zich met het spel bemoeide. Maar de M.S.V.'71 defensie speelde een solide partij deze avond en ook Marnix Louter maakte een betrouwbare indruk.


Er kwam steeds meer ruimte voor de M.S.V.'71 spitsen om het karwei definitief af te maken. Met Joel Meijnckens voor Hicham ait Yahya werd M.S.V'71 in de omschakeling steeds gevaarlijker. Het duurde toch nog tot de 90e minuut dat de 2-0 op het bord kwam. Kevin Edmilson Santos was de maker. En in blessuretijd schoot Joel Meijnckens de 3-0 eindstand in de boeken.


Daarmee behoudt M.S.V.'71 zijn ongeslagen thuis status en klimt naar de 3e plaats op de ranglijst.

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld: Marnix Louter, Joey Frerichs, Paul Dorsman, Jasper van Veen, Mohammed Rasuli, Rick de Jonge, Matthijs Jansen, Jeremy van Loenen (85 Arno van Zweden), Jack van der Vlugt, Hicham ait Yahya (80 Joel Meijnckens), Kevin Edmilson Santos


Comments


bottom of page