top of page

M.S.V.'71 wint moeizaam van hekkensluiter Toofan, 1-0


M.S.V.'71 dacht afgelopen zaterdag een gemakkelijke middag te hebben tegen hekkensluiter Toofan. Maar dat viel heel erg tegen. Met de hakken over de sloot wist de equipe van Paul van Loenen de punten in Maassluis te houden door een doelpunt van Jeremy van Loenen (foto) ver in de tweede helft.


Hoofdsponsor : SEGMENT

De wedstrijd in Maassluis kende een ongewoon begin. Na amper 3 minuten moest de strijd al worden gestaakt door een blessure van de scheidsrechter van dienst. Na veel bellen en overleg met de tegenstander en de KNVB werd een vervanger gevonden. Na een klein uur vertraging kon de wedstrijd doorgaan onder leiding van invaller scheidsrechter Wenno Wagenaar.
Thuisploeg M.S.V.'71 begon erg matig aan het duel. De rode lantaarndrager uit den Haag was gek genoeg de betere ploeg. Met goed positiespel wisten zij de favoriete thuisploeg in verlegenheid te brengen. De 2e bal was steeds voor de bezoekers en ook qua inzet waren zij de bovenliggende partij. Toch leken de gastheren uit Maassluis na een kwartier aan de leiding te komen toen de tegenvallende Joel Meijnckens zijn spits Christian van der Pol met een steekbal vrij voor doelman Karan Kalloe zette. Van der Pol schoot raak, maar de glaszuivere treffer vond geen genade in de ogen van grensrechter Dewperkash Ramautar, die buitenspel had geconstateerd. Scheidsrechter Wagenaar honoreerde het vlagsignaal en keurde het doelpunt af.


Het doelpunt van Christian van der Pol werd vanwege buitenspel afgekeurd


Het was een van de weinige wapenfeiten van de gastheren in de eerste helft. Het meeste gevaar kwam van de bezoekers. Maar een gebrek aan scorend vermogen brak de bezoekers op. En eenmaal stond de paal een Haags doelpunt in de weg.


Na de pauze met Paul Dorsman voor Ricardo de Jager probeerde M.S.V.'71 de zwakke eerste helft snel te doen vergeten. Maar hoewel het spel van de Maassluizers wat beter was dan voor de pauze, hield het ook nu niet over.De vrije trap van Jack van der Vlugt was niet doeltreffend


De beste kans was voor Joel Meijnckens op aangeven van Rick de Jonge, maar de anders zo gevaarlijke en trefzekere vleugelspits had vandaag zijn dag niet en miste de bal volledig.


Maar ondanks het slechte spel wist M.S.V.'71 het duel toch winnend over de streep te trekken. Met nog een kleine 10 minuten op de klok testte invaller Kevin Edmilson Santos doelman Karan Kalloe met een afstandschot. De Haagse doelman stopte het schot wel, maar liet de bal los. Jeremy van Loenen was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten en zijn ploeg alsnog de 3 punten te bezorgen.Ook deze M.S.V.'71 strandde in "schoonheid"


In de slotfase kwam Toofan nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Marnix Louter, die als een van de weinige M.S.V.'71 spelers deze middag zijn normale niveau haalde, hield zijn ploeg met een geweldige redding op de been.


Ondanks de winst was trainer Paul van Loenen beslist niet tevreden over het optreden van zijn ploeg en verklaarde na afloop het volgende: " Laat ik beginnen met te zeggen dat zij op bepaalde posities echt wel goede voetballers hadden. Ook zijn er bij hen nu bepaalde spelers bij, die in het begin van het seizoen niet konden spelen. Maar ik vind dat je naar je eigen ploeg moet kijken. Misschien was het onderschatting. Dat zit een beetje in onze ploeg. We willen veel te gemakkelijk voetballen en hebben het idee dat doen we vandaag wel even tegen deze jongens. Als je dan ziet hoe onzorgvuldig wij zijn in de opbouw, heel veel de lange bal hanteren en hoe wij onze eigen ruimtes dichtlopen. Zij wonnen de duels op het middenveld. Een andere oorzaak is dat wij vandaag Kevin Edmilson Santos misten. Wij hebben in Kevin en Joel (Meijnckens) 2 snelle buitenspelers. Wij willen veel over een van die 2 doen. Als je er dan een mist dan ga je het over één kant zoeken, waardoor het allemaal wat te voorspelbaar wordt. We hebben het ons zelf vandaag onnodig lastig gemaakt. Je moet tegen dit soort tegenstanders zorgen dat je snel op voorsprong komt. Zij gaan dan op elkaar mopperen en dan krijg je een andere wedstrijd. Wij kwamen op voorsprong, maar die zuivere goal werd afgekeurd vanwege buitenspel op aanraden van de grensrechter. En dat vind ik wel heel kwalijk. Maar je moet het ermee doen.

Verder heb ik wel af en toe problemen met de houding van mijn eigen ploeg. We hebben aan het begin van het seizoen afspraken met elkaar gemaakt. Als we mee willen doen voor de prijzen, dan moeten we dat ook uitstralen. Dat betekent niet doorzakken op vrijdagavond, aanwezig zijn op de training en op wedstrijddagen niet te gemakkelijk afzeggen. En daar schort het af en toe nog wel eens aan en daar baal ik best wel van."Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Rick de Jonge (82 Kevin Edmilson Santos), Jasper van Veen, Ricardo de Jager (45 Paul Dorsman), Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Sergio van Staalduinen (77 Joey Frerichs), Jack van der Vlugt, Christian van der Pol (66 Hicham ait Yahya), Joël Meijnckens.


Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDyWvJrl2tTpZ4hV6c?e=DADzcp


Comments


bottom of page