top of page

M.S.V.'71 laat veel kansen liggen en verliest onverdiendHoofdsponsor : SEGMENT


Op het prachtige spiksplinternieuwe Sportpark Guldeland in Geervliet speelde M.S.V.'71 een prima partij tegen 3e klasser GHVV'13. Maar de equipe van Paul van Loenen miste teveel opgelegde kansen om aanspraak te maken op de volle winst en de volgende bekerronde. Omdat de thuisploeg wel effectief was in de afronding wonnen zij met 2-1 en bekeren door. De Maassluise treffer kwam op naam van Kevin Edmilson Santos(foto)

M.S.V.'71 was deze middag alleen gebaat bij een overwinning om door te gaan naar de volgende bekerronde. Bij elk ander resultaat zou GHVV'13 doorbekeren.

Maar terwijl de klok zijn eerste volle rondje nog moest maken na het eerste fluitsignaal van de vrouwelijk scheidsrechter Julia van Es, keek de equipe van Paul van Loenen al tegen een achterstand aan. Een breedtepass van Joey Frerichs werd doorzien, waarna de gastheren razendsnel omschakelden en via een panklare voorzet van Frenk van Gelderen en het hoofd van de sterke spits Ferry van der Spuij doelman Wesley van 't Wout volstrekt kansloos lieten. (1-0).Maar de onverwachte tegenslag deerde M.S.V.'71 niet. Vol vertrouwen gingen de bezoekers via prima spel op zoek naar de gelijkmaker. De eerste grote kans hierop kreeg Kevin Edmilson Santos na een minuut of 10. De snelle vleugelspits ontdeed zich handig van zijn tegenstander en mocht alleen richting Davey Bouman. Maar de doelman kwam als winnaar uit de bus. Niet veel later was Edmilson Santos zijn directe tegenstander weer de baas, maar zijn voorzet werd door Christian van der Pol van dichtbij overgeschoten.

GHVV'13 leek geschrokken en trok de teugels wat aan. Er ontspon zich in de rest van de eerste helft een leuke, aantrekkelijke en spannende wedstrijd, die alle kanten op kon. Namens de thuisploeg had Brendon Jansen de grootste kans om de voorsprong te verdubbelen, terwijl Jack van de Vlugt een riante mogelijkheid had om beide de ploegen op gelijke hoogte te brengen.In plaats daarvan sloeg de thuisploeg op slag van rust voor de tweede keer deze middag een bres in de Maassluise defensie. Een terugspeelbal van Mohammed Rasuli werd doorzien door de snelle Brendon Jansen. Die omspeelde Wesley van 't Wout en vanuit een onmogelijke hoek wist hij de bal nog binnen te werken. (2-0). In een uiterste poging om het leer uit het doel te houden, raakte rechterverdediger Joey Frerichs keihard de paal en moest geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Ben Wesselius.

M.S.V.'71 had zich kennelijk voorgenomen om de geflatteerde ruststand in het 2e bedrijf snel recht te zetten. Want de formatie van Paul van Loenen kwam flitsend uit de startblokken. Binnen 5 minuten hadden de bezoekers via twee dotten van kansen de stand gelijk kunnen trekken. Een heerlijke steekbal van Dylan Dijksman bracht Christian van der Pol in kansrijke positie. Zijn harde schot werd gepareerd door Davey Bouman en ook de rebound werd door Jack van der Vlugt niet verzilverd. Twee tellen later sneed M.S.V.'71 via een steekbal van Jeremy van Loenen opnieuw door de defensie van de thuisclub. Deze keer raakte Jack van der Vlugt de paal.
Na het openingsoffensief van M.S.V.'71 namen de gastheren uit Geervliet de wedstrijd weer wat meer in handen met als resultaat wat halve mogelijkheden. Het heilige vuur ging aan beide kanten steeds verder uit. Nog tweemaal veerde het ruim opgekomen publiek nog op deze middag. Eerst bij een goed lopende M.S.V.'71 aanval, die begon bij invaller Zekeriya Somuncu en uiteindelijk via 2 schijven terechtkwam bij Kevin Edmilson Santos. Die kapte zijn man uit en krulde de bal fantastisch buiten bereik van Morris Gelderland in de kruising. (2-1). Het slotakkoord was voor de thuisploeg toen invaller Brian van Dam de lat raakte.

Het goede veldspel van M.S.V.'71 in grote delen van deze wedstrijd biedt zeker perspectief voor de komende competitie, die zaterdag a.s. begint met de uitwedstrijd tegen VOB.

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Wesley van 't Wout, Joey Frerichs (40 Ben Wesselius), Mohammed Rasuli, Jasper van Veen, Tom Leinweber (87 Rogier Pon), Jeremy van Loenen, Dylan Dijksman (71 Dennis Veldkamp), Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt, Christian van der Pol (71 Zekeriya Somuncu) ,Kevin Edmilson Santos

Comments


bottom of page