top of page

M.S.V.'71 laat zich eenvoudig aftroeven door Erasmus

In Den Haag maakte Erasmus afgelopen Zaterdag een abrupt einde aan de succesreeks van M.S.V.'71. De thuisploeg won verdiend, maar wel wat geflatteerd met 4-1.

Hoofdsponsor : SEGMENT

Een goed resultaat had M.S.V.'71 op de 2e plaats van de ranglijst kunnen brengen. Maar vanaf het begin gaf de equipe van Harry van Kapel niet thuis. De bezoekers speelden slap en in een te laag tempo. Dat was een kolfje naar de hand van de thuisploeg, die er kort opzat en op basis van inzet en strijdlust veel persoonlijke duels wisten te winnen.

Na een paar halve kansen van M.S.V.'71 trok Erasmus de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Een fout van Jeremy van Loenen werd M.S.V.'71 bijna fataal. Maar de centrale verdediger wist verdere schade met een uiterste inspanning zelf te voorkomen.

Na een goed half uur kreeg M.S.V.'71 met een tegenslag te maken. Centrale verdediger Paul Dorsman raakte na een stevig duel met Quinten van der Burg geblesseerd (schouder) en kon niet meer verder. Hij werd vervangen door Mohammed Rasuli.

Niet veel later viel de 1-0. Aanvoerder Jochem Pronk krulde een vrije trap de vijandelijke zestien in. M.S.V.'71 doelman Marnix Louter riep los, maar wist de bal niet te vangen. In plaats daarvan maakte hij een overtreding op Giovanni van Spronsen. De bal ging op de stip en Louter kreeg een gele kaart. De strafschop werd onberispelijk door Tariq Selim binnengeschoten. (1-0).

Vlak voor de pauze moest bij M.S.V.'71 ook Kevin Edmilson Santos geblesseerd (bovenbeen) naar de kant. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Erasmus nog 2 dotten van kansen om de voorsprong te vergroten. Eerst werkte Mohammed Rasuli een vrije trap van Jochem Pronk  niet goed weg, waardoor de bal voor de voeten van Ajoub Trad kwam. Maar de Hagenaar schoot vanuit een riante positie hoog over. Even later redde de paal de gasten, bij een inzet van Quinten van der Burg.

Waarschijnlijk heeft het in de rust in de Maassluise kleedkamer behoorlijk gedonderd. Want de Maassluizers tapten in het begin van de 2e helft uit een heel ander vaatje. Het tempo lag nu veel hoger, waardoor de gastheren steeds net te laat kwamen met hun tackles. Het goede spel leverde M.S.V.'71 na 10 minuten al de gelijkmaker op. Een vloeiende aanval over veel schijven bracht de bal uiteindelijk bij Christian van der Pol, die knap van zijn bewaker Mike van Beurden wegdraaide en snoeihard  de 1-1 binnenschoot.

Ook na de gelijkmaker bleef M.S.V.'71 goed voetballen en ging op zoek naar de overwinning. Maar een half uur voor tijd kreeg het het deksel op de neus via een snel uitgevoerde counter. Kasper Koers was uiteindelijk de gevierde man.(2-1).

De klap kwam keihard aan bij de ploeg uit  Maassluis, die het spoor even kwijt was. Bijna profiteerde Kasper Koers hier opnieuw van, maar nu was Marnix Louter wel paraat. Ook op de rebound van Ajoub Trad had de M.S.V.'71 doelman het juiste antwoord.

Diezelfde doelman Louter speelde even later een negatieve hoofdrol door veel te vroeg al voor Sinterklaas te spelen. Hij draalde veel te lang bij het wegtrappen van een terugspeelbal. Daardoor schoot hij de bal tegen Kasper Koers aan, zodat het leer langzaam richting leeg doel ging. Ajoub Trad gaf nog het beslissende tikje voor de 3-1.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. In blessuretijd werd het zelf nog 4-1 door een strafschop. Scheidsrechter Gideon Begeer had hands gezien van een M.S.V.'71 speler binnen de zestien. Quinten van der Burg mocht daardoor vanaf elfmeter de eindstand op het bord schieten (4-1).

Een verdiende nederlaag voor de ploeg van Harry van Kapel door persoonlijke fouten en een veel te slappe eerste helft. Door dit verlies zakt M.S.V.'71 naar de 5e plaats op de ranglijst.