top of page

M.S.V.’71 legt groot zonnepanelen dak aan!


De eerste maand van 2021 is al bijna voorbij en we zitten helaas nog steeds in een 'lock-down'. Hierdoor valt er op het voetbalveld maar weinig te genieten, behalve de trainingen dan. Daarbuiten wordt ons sportcomplex echter met de week mooier.


De afgelopen periode is er namelijk hard en ‘corona proof' doorgewerkt aan de afronding van ons grote renovatieproject. Het gaat hierbij vooral om de bekende puntjes op de I. Zo is er onder andere; schoongemaakt, geverfd en elektra aangelegd en zijn er tv's opgehangen en plinten bevestigd. Ook zijn onze geluid en alarminstallatie in onze kantine weer aangesloten.

En dan zijn er vorige week ook nog zonnepalen op ons nieuwe kleedkamergebouw geïnstalleerd. Deze 'groene' installatie bestaat uit maar liefst 90 zonnepanelen van het merk Leapton. Ze bedekken het complete dak van onze nieuwe kleedkamers en zijn uiteraard gericht op het zuiden.

Elk paneel heeft 340 wattpiek, met een totaalvermogen van 30.600 wattpiek. Met een dergelijke hoeveelheid kan een jaarlijkse productie worden behaald van 29.209 kilowattuur. Het bedrijf; WD Solar uit de Lier heeft de zonnepanelen professioneel aangelegd.


De aanleg van de zonnepanelen was opgenomen in het meerjaren bouw en renovatie plan van onze bouwcommissie. Bij de aanbouw van het nieuwe gebouw was hiermee rekening gehouden. Het dak was dus voorbereid en berekend om de zonnepanelen.

Op de zonnepanelen hebben we een mooie subsidie van 35% ontvangen vanuit de Bosa regeling van onze overheid. Deze regeling van het rijk staat voor; "Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties". Hier heeft het bestuur dankbaar gebruik van kunnen maken.

Een geweldig goede investering dus weer voor onze vereniging. Eentje die M.S.V.'71 de komende jaren natuurlijk gaat terug verdienen. Want met, een te verwachte opbrengst van ongeveer € 4.500 per jaar zal de investering van de zonnepanelen binnen 4 of 5 jaar eruit zijn. Door een aan ons (wifi) netwerk gekoppelde omvormer, willen wij de resultaten gaan monitoren en visualiseren op het beeldscherm in de nieuwe kleedkamers.

Na de investeringen in; dubbel glas, kunststofkozijnen, water en licht sensoren, vloerverwarming en twee warmtepomp systemen, sluiten de zonnepanelen uitstekend aan in de verduurzaming van het M.S.V.'71 sportcomplex. En zo dragen wij als vereniging ook ons 'groene' steentje bij aan een beter milieu.

Om dit positieve bericht nog mooier af te sluiten wordt de installateur; WD Solar ook nog eens sponsor van onze club.


De toekomst voor M.S.V.'71 ziet er met een schitterend en 'up to date' sportcomplex, zeer zonnig uit.


Het bestuur van M.S.V.'71

Comentarios


bottom of page