top of page

M.S.V.'71 levert knappe prestatie in Den Haag

Voor de tweede keer in dit nog prille seizoen keerde M.S.V.'71 met 3 punten terug uit Den Haag. Deze keer was het sterke VCS (2e plaats) het kind van de rekening. (2-3). De Maassluise treffers kwamen op naam van Christian van der Pol, Jeremy van Loenen en Jack van der Vlugt (foto). Die laatste was duidelijk de mooiste.


Hoofdsponsor : SEGMENTTrainer Harry van Kapel moest vooraf flink puzzelen met zijn formatie. Deze middag ontbraken om uiteenlopende redenen Tom Leinweber, Paul Dorsman, Dennis Veldkamp, Mo Rasuli en Dylan Dijksman. In het hart van de verdediging speelde nu Danny Suisse. Op het middenveld keerden Jeremy van Loenen en Rick de Jonge terug en voorin was een basisplaats weggelegd voor de vorige week sterk ingevallen Kevin Edmilson Santos.


Het gehavende team van Harry van Kapel begon niet al te best aan het karwei. De defensie was nog niet goed bij de les en doorzag een bal achter de verdediging onvoldoende. Farid Overman kon zo doorlopen richting doelman van 't Wout. Die maakte een overtreding wat hem op geel kwam te staan en een strafschop. Tot opluchting van M.S.V.'71 schoot aanvoerder Rico Kogeldans de kalktrap naast.

De balvaardige Rico Kogeldans (17) werd door M.S.V.'71 heel kort gehouden

De bezoekers waren nu wel gelijk goed bij de les. Dat resulteerde na 7 minuten in de openingstreffer. Christian van der Pol kapte zijn man goed uit en schoot vervolgens heel beheerst de bal in de verre hoek buiten bereik van doelman Mitchell Moehamakasbi. (0-1).


Precies 1 minuut hebben de bezoekers van de voorsprong kunnen genieten. Toen draaide Hermsel Lourens a la Henny Meijer goed weg bij zijn tegenstander en vond de korte hoek. (1-1).


Daarna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd met weinig tot geen kansen voor de beide doelen. Tot de 30e minuut. Toen krulde Matthijs Jansen een hoekschop fraai op het hoofd van Jeremy van Loenen, die doelman Moehamakasbi kansloos liet. (1-2).


De gastheren gingen vervolgens naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Daarbij was vooral Rico Kogeldans het meest dreigend. De Haagse aanvoerder was moeilijk van de bal te krijgen en strooide af en toe met prima passes. Gelukkig voor M.S.V.'71 voerde hij zijn acties ook nogal eens te ver door. Vijf minuten voor de pauze leek VCS op gelijke hoogte te komen, toen Hermsel Lourens op aangeven van Kogeldans de bal achter Wesley van t Wout kopte. Maar de Haagse aanvaller had daarbij hands gemaakt en ging het feest voor VCS niet door.


Bijna ging M.S.V.'71 met een ruimere voorsprong rusten toen Christian van der Pol zijn opgekomen middenvelder Jeremy van Loenen een niet te missen kans bood. Maar het vizier van van Loenen stond veel te hoog afgericht waardoor de thuisclub met de schrik vrijkwam.


Ook heel snel in het 2e bedrijf was M.S.V.'71 bijna succesvol. Maar de vrije trap van Matthijs Jansen raakte de lat. Het was uitstel van executie. Want na een kwartier was de 1-3 wel en feit. Christian van der Pol kopte een bal uit het achterveld fraai door naar de vrijgelopen Jack van der Vlugt. De M.S.V.'71 aanvoerder zag de Haagse doelman voor zijn doel staan en verschalkte hem met een fraaie lob. (1-3).

De vrije trap van Matthijs Jansen spatte op de lat uiteen.

Met nog een half uur op de klok leek M.S.V.'71 op rozen te zitten. Maar daar dacht de thuisploeg toch anders over. Zij gingen met een extra spits (4e) spelen met de balvaardige Kogeldans daar vlak achter. Het leverde een aantal hachelijke momenten op voor het Maassluise doel. Maar Wesley van 't Wout hield VCS met een aantal goede reddingen vooralsnog van de aansluitingstreffer af. Een kwartier voor tijd moest hij toch capituleren. Heel  M.S.V.'71 vond dat de treffer van Farouk Mustapha afgekeurd had moeten worden omdat de bal over de achterlijn was geweest. Maar de protesten vonden geen gehoor bij scheidsrechter Joop de Wit. (2-3).


In het laatste kwartier kwam M.S.V.'71 niet meer in de problemen. Sterker nog. Door de geboden ruimte kreeg M.S.V.'71 met name via de snelle Kevin Edmilson Santos nog de nodige kansen. Maar het bleef 2-3. En daar waren de bezoekers uiteindelijk dik tevreden mee.


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:


Wesley van 't Wout, Joey Frerichs, Danny Suisse, Ricardo de Jager, Ben Wesselius, Rick de Jonge,Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt (77 Said ait Rian), Christian van der Pol, Kevin Edmilson Santos.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page