top of page

M.S.V.’71 Megaweek schenkt Stichting AK mooi bedrag!


In samenwerking met de Megaweek hoofdsponsor Embassy Freight Rotterdam heeft de Stichting Vrienden van M.S.V.’71 zich tijdens de 25e Megaweek weer ingezet voor een goed doel. Na mooie donaties aan de Dirk Kuyt Foundation in 2018 en Dierenhoek ’t Sparretje in 2019, is er dit jaar geld ingezameld voor de Stichting AK. Deze Maassluise Stichting zet zich al jaren in voor humanitaire hulpverlening in Oekraïne.


De hulpverlening van Stichting AK aan de armste mensen in de west-Oekraïense provincie Transkarpatië werd al verleend ver voor de oorlog met Rusland. Stichting AK biedt daar hulp aan ouderen, gehandicapten, grote gezinnen, werklozen en andere mensen die met een gemiddeld inkomen van 50 euro per maand moeten rondkomen. De Stichting AK is nu ook gestart met het inzamelen van geld voor het opvangen van vluchtelingen in Oekraïne zelf. Veel Oekraïners die vluchten voor de oorlog proberen in de rustigere delen van Oekraïne te blijven. Gelukkig is het in de west-Oekraïense provincie Transkarpatië nog rustig.

Hier worden de vluchtelingen dan ook opgevangen in scholen, gymzalen, bij particulieren etc.. Voor deze opvang is veel geld nodig. Van ieder kaartje dat verkocht is voor de Nacht van M.S.V.’71 en de OranjeParty is een bedrag gedoneerd aan de Stichting AK.


Zaterdag 25 juni waren Janny en Bram Vreugdenhil van de Stichting AK uitgenodigd bij M.S.V.’71 en hebben zij namens Joey de Groot van Embassy Freight Rotterdam en Jenny Storm van de Stichting Vrienden van M.S.V.’71 een cheque twv € 1.750,- in ontvangst mogen nemen. Ook kregen zij de Oekraïense vlaggen, die rondom de Megaweek op ons sportcompex wapperden, overhandigd. Deze vlaggen waren geschonken door advocatenkantoor Van der Feltz uit Den Haag.


Wil je meer weten over de stichting AK of wil je doneren, kijk dan op www.stichtingak.org


Op naar de 26e editie van de Megaweek bij M.S.V.’71 in 2023!Comments


bottom of page