top of page

M.S.V.'71 nestelt zich in de subtop na zege op PPSC


M.S.V'71 boekte afgelopen zaterdag de eerste thuisoverwinning van het seizoen. In eigen huis werd PPSC met een afgetekende 3-0 nederlaag teruggestuurd naar Schiedam. Aanvoerder Jack van der Vlugt was met 2 doelpunten namens de thuisclub weer erg succesvol deze middag. Door deze zege vindt M.S.V.'71 aansluiting bij de subtop.


Hoofdsponsor: SEGMENT


M.S.V.'71 kon deze middag weer beschikken over een volledige selectie. Bij de bezoekers uit Schiedam ontbraken sowieso de vorige week tegen VOB uit het veld gestuurde spelers Ibrahim Baldede en Ahmed Alp. Verder was het de vraag hoe PPSC het pijnlijke optreden tegen VOB zou hebben verwerkt. Het antwoord hierop kwam deze middag vrij snel.


M.S.V.'71 had precies elf minuten nodig om het overwicht in een doelpunt uit te drukken. Jack van der vlugt doorzag een terugspeelbal van een van de PPSC verdedigers en verschalkte daarna ook nog doelman Sem Oomen. (1-0).


Deze tegenslag zorgde er bij de bezoekers voor dat het toch al broze zelfvertrouwen nog wat verder wegzakte. De thuisploeg dat zelf ook niet echt geweldig speelde, profiteerde wel optimaal. Halverwege het eerste bedrijf verdubbelden de gastheren de voorsprong. Jack van der Vlugt was op rechts vrijgespeeld. Zijn voorzet werd nog door Matthijs Jansen niet van de juiste voortzetting voorzien. Maar Arno van Zweden deed dat wel en scoorde fraai de 2-0.Arno van Zweden schietde 2-0 achter doelman Sem Oomen


En toen Jasper van Veen 3 minuten later met een heerlijke pass Jack van der Vlugt aan het werk zette, bleef de Maassluise aanvoerder kalm en schoot zijn tweede van de middag binnen. (3-0). Op dat moment stond er nog geen half uur op de klok. Maar de wedstrijd was toen feitelijk al gespeeld.


Op slag van rust had het voor PPSC nog erger kunnen zijn. Maar Jeremy van Loenen slaagde er aan het eind van een geweldige Maassluise aanval van heel dichtbij niet in om de bal langs Sem Oomen te krijgen. De Schiedamse doelman wist de inzet van van Loenen te pareren. Daardoor werd er met een 3-0 stand gerust.


Na de pauze was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Enerzijds omdat M.S.V.'71 vaak slordig aan de bal was. Anderzijds omdat PPSC wat meer van zich afbeet. Echt veel kansen wisten de bezoekers uit Schiedam ook nu niet te creëren. Daarvoor sloot de solide Maassluise defensie te goed. En de enkele keer dat de gasten wel echt gevaarlijk werden bleek Marnix Louter een te grote sta in de weg. De beste kansen waren ook in het 2e bedrijf toch weer voor de thuisclub. Zeker toen PPSC met 10 man kwam te staan omdat Kay Nauman zijn 2e gele kaart van de middag kreeg en dus met rood vroegtijdig kon gaan douchen.Marnix Louter bleek ook deze middag een betrouwbare doelman


De kansen die M.S.V.'71 in de slotfase kreeg werden niet benut en daardoor bleek de ruststand ook de eindstand te zijn.


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs, Paul Dorsman, Jasper van Veen, Arno van Zweden (81 Rody van Baalen), Dennis Veldkamp (88 Arman Kus), Matthijs Jansen, Rogier Pon (76 Ben Wesselius), Rick de Jonge, Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen,


AAd Cordia maakte weerfoto's van dezewedstrijd. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link

Comments


bottom of page